Groeivijverresultaten

Groeivijverresultaten

Op naar de 90. Als je het gevoel hebt om een tosai te hebben aangekocht die mogelijkerwijs de 90 cm kan halen, dan bloeit er iets.

1102035

Deze sanke van Taniguchi is 13 maanden en meet liefst eventjes 50 cm op dit ogenblik. Helaas heeft de koi een te grote kieuwplaat wat technisch niet verantwoord is. Is een te grote kieuwplaat een reden om de koi weg te doen ?

Er werd me verteld dat een te grote kieuwplaat kan voortkomen uit mindere voeding of door gebrek aan bepaalde vitaminen, en dat je mits een toegepaste begeleiding het euvel misschien kan verhelpen. We zullen er alles aan doen om dit weer in orde te krijgen, en zullen ons vooral toespitsen op de “Shinji techniek”, met andere woorden, het gebruik van kruiden die heilzaam zijn.

We gaan deze sanke bij wijze van experiment echter houden en er onze volledige aandacht op focussen, want dat is hetgeen we graag doen. Moesten er echter klanten zijn die in het bezit van deze sanke willen komen, dan kunnen ze altijd contact opnemen.

Bij deze is het eerste resultaat van de groeivijver bekend, en kan ik verder het rijtje afwerken. De weersomstandigheden bij het controleren van de groeivijver waren niet optimaal, de foto’s zijn dan ook maar belabberd, en de filmpjes ogen niet super door het groene water, maar de resultaten liegen er niet om.

Ik zal ze regelmatig in de nieuwsitems vermelden, en sta me toe dat ik de beste resultaten eerst naar boven haal.

KO-V1014

Naast deze majestueuze sanke, laat ik hier nog even het filmpje van deze kohaku zien, die maar eventjes 21 cm heeft goedgemaakt. Speciaal geselecteerd door Ben, werd deze op vertrouwen verkocht aan Thijs, met de vermelding dat dit wel eens een toppertje zou kunnen worden na een half jaartje groeivijver, zodat ze haar achterstand kon inhalen.

Thijs mag dankjewel zeggen, want alle symptomen van een goede kohaku zijn hier verzameld in deze koi die maar niet genoeg kan krijgen van haar ontwikkeling. Een kohaku om zeker te volgen en verder op te laten groeien. Of ze de 50 cm nog zal halen tegen oktober is nog maar de vraag, maar onmogelijk is het niet.

Het fijne van deze ontwikkeling is dat het zeker niet ten koste is gegaan van de kwaliteit. Naast de explosieve groei is het kiwa en sashi ook nog eens zeer goed te noemen. Het odome is misschien net iets te groot...

Ik heb nog een filmpje van 2 tosai van dezelfde leeftijd naast elkaar gezet, zodat je het verschil kunt zien. Ondanks het feit dat beide koi jumbo tosai zijn, hoef ik hier geen woorden meer aan vuil te maken. Vergelijk tosai. Er zijn nog veel dankbare ontwikkelingen in de groeivijver, maar in volgende nieuwsitems daarover meer.

Meer afbeeldingen

Groeivijverresultaten: afbeelding 1
Groeivijverresultaten: afbeelding 2
Groeivijverresultaten: afbeelding 3
Groeivijverresultaten: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137