Update groeivijver

Update groeivijver

Gisteren hebben we de groeivijver gecontroleerd.

Met andere woorden werden alle koi met een sleepnet gevangen, in een vat gezet en één voor één gemeten, gecontroleerd, gefotografeerd en gefilmd.

Ik ga er in de loop van de volgende dagen een overzicht van geven, want momenteel ontbreekt me eventjes de tijd om alles goed op een rijtje te zetten.

Vandaag neem ik even de tijd om de karashigoi even te tonen, want die hadden het overweldigend gedaan. Deze waren niet van Takigawa, maar van Okawa, een vrij bekende kweker.

Bij aankomst waren deze slechts voor 1 persoon bestemd, en ondanks het feit dat ze vrij klein waren, zo rond de 25-28 cm bij aankomst, hadden ze het op 3 maanden tijd formidabel gedaan. De grootte was bijna gemiddeld hetzelfde, ± 52 cm gemiddeld, met één uitschieter naar 54 cm.

We hebben deze uit de groeivijver gehaald en in hun uiteindelijke habitat gezet. Groeien zullen ze toch wel doen, daar ben ik niet zo bang voor. Het was een mooi gezicht om deze 13 maanden jonge koi in hun natuurlijke omgeving te zetten.

De eigenaar had ervoor gekozen om het overzetten in zijn vijver persoonlijk te doen. Een hele klus als je dit niet gewoon bent, maar het is toch mooi gelukt, en je bent dadelijk een ervaring rijker.

Controle karashigoi

Overzetten karashigoi

De overige jumbo koi die in de natuurvijver rondzwommen hebben een fantastisch jaar achter de rug, want hun toename in lengte en body was enorm.

Natuurvijver-01

Natuurvijver-02

Natuurvijver-03

Natuurvijver-04

Natuurvijver-05

Nog even extra vermelden dat er een topic is gestart op de website van koivrienden.be waar je je aangekochte karashigoi kan plaatsen om tot een soort vergelijkende evolutie te komen. Er zijn ondertussen to toch wel een 35-tal karashigoi van Interkoi verkocht, dus voor die mensen die zich geroepen voelen om zijn karashigoi op dit onderdeel te plaatsen, doe het, en liefst met vermelding naar Interkoi als dealer, want dat brengt toch weer dat extra beetje broodnodige publiciteit op.

Er zwemmen nog een aantal karashigoi in Arendonk, maar niet te veel meer…

Meer afbeeldingen

Update groeivijver: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137