Grote veranderingen op til

Grote veranderingen op til

Ik weet niet of ik het al mag plaatsen, maar Polleke zal het me niet kwalijk nemen denk ik.

Hij was al een paar dagen stillekes, en ik begon me ongerust te maken, daarom dat ik eens polste hoe het ermee was…

Al snel kreeg ik wat foto's toegestuurd met begeleidende tekst: Nu hoor ik een echo in de filterkamer…hehe. Amai er kwam wat bij kijken .Ik wou ook zp snel mogelijk de bwb filter terug in werking zetten.

Nu een zuil zetten (elke dag een aantal stenen) en dan kunnen de filters komen .Maar eerst nog de bodemdrainleidingen anders maken. Nu weet je wat ik zoal gedaan heb de laatste dagen /weken (voorbereiding).

Zoals je op de foto's kan zien is er een soort bypass gemaakt voor de filter, zodat de koi zo weinig mogelijk gestoord worden. Er blijkt goed over nagedacht te zijn, en als ik me niet vergis zijn deze vortexen die in mijn ogen van goudwaarde zijn ook nog te koop.

Buiten de vortexen staat er ook nog een sieve te koop, en voor iedere beginnende vijverbouwer zijn dit onmisbare onderdelen voor het bouwen van een goede vijver.

Keep up the spirit Polleke

Ondertussen moest ik gisteren nog koi bowlen, zowel voor Duitsland als voor Spanje, wat resulteerde in enkele mooie filmpjes die ik je niet wil onthouden.

Edgar belde me op om deze 2 sakai even in de bowl te zien. Hij had zelf een kleinere vijver, en de koi moesten daarom ook niet tot reuzen uitgroeien. Ik denk dat deze 2 sandan kohaku netjes in de buurt komen.

Voor Alvaro van Spanje moet ik grote jumbo kohaku laten zien, en die heb ik in feite niet meer. Hij heeft de grotere al opgekocht, en wil nog wat jumbo of koi die eventueel tot jumbo uit kunnen groeien. Geen makkelijke opgave, want de verdere ontwikkeling van een koi hangt ook af van het vervolg.

Ik krijg dan iedere dag filmpjes binnen van zijn jumbo koi….mooi of niet ? Blijkbaar zijn dit koi van dik boven de 80, zelfs sommige boven de 90, maar bijna allemaal boven de 15 jaar…

Deze bowl met kohaku zijn misschien nog koi die in de buurt komen, allen nisai en tussen de 56-61 cm op dit ogenblik. Beter dan in mijn vijvers tot stilstand te komen, zou het fijn zijn om een bowl zoals dit natuurlijk te zien opgroeien in het zonnige spanje...

Ook deze sanke staat op zijn verlanglijst, maar daar heeft hij nog geen beslissing over genomen. Ik zou er wel ontzettend blij mee zijn als deze sanke een goede thuis zou vinden. Ondanks de mankementjes nog een bijzonder fraaie koi om te zien…

En tot slot heb ik nog wat bemiddeld om een verkoop in Vietnam rond te krijgen. Deze Shusui is door Narita geselecteerd om eventueel ingezet te worden in de AJKS. Er werd raad gevraagd, en mijn antwoord was vrij simpel.

Wil je de koi voor jezelf om van te genieten…OK. Wil je de koi voor de verkoop…niet OK want het risico is te groot. Wil je de koi om een prijs te winnen op de AJKS? Veel risico, maar als je wint dan heb je natuurlijk wel een goede gok genomen. Vietnam besliste om deze dan toch aan te kopen, en ik hoop dat ze er een eerste prijs mee winnen.

Ik heb er zelf nog aan getwijfeld om deze Shusui aan te kopen, maar heb uiteindelijk beslist om dit niet te doen. Een ander mogelijke kandidaat om een eerste prijs te behalen op de AJKS is deze Omosako shiro utsuri. Wil je nog meedoen, dan wil ik wel onderhandelen in de verkoop. Geef me maar een seintje, maar goedkoop is ze niet…

Meer afbeeldingen

Grote veranderingen op til: afbeelding 1
Grote veranderingen op til: afbeelding 2
Grote veranderingen op til: afbeelding 3
Grote veranderingen op til: afbeelding 4
Grote veranderingen op til: afbeelding 5
Grote veranderingen op til: afbeelding 6
Grote veranderingen op til: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240