Heerlijk, de Botan price

Heerlijk, de Botan price

Ze is niet van mij, maar ze werd wel door mij uitgekozen samen met mijn collega in Vietnam, An Trà die met haar Shusui die de Botan prijs in de wacht sleepte.

Normaal had ik ze over laten komen naar België, maar toen Queenkoi ze zelf wou, heb ik de eer aan haar gelaten, en is ze op verzoek van haar in Japan gebleven, in de handen van Narita.

De vertaling voor Botan is pioenroos, een terecht mooie naam. Bekijk het filmpje van de prijswinnende botan hier

Het laatste filmpje dat ik ervan maakte, was in november vorig jaar bij mijn bezoek aan Narita. Ze was toen 62 cm

Nu sleept ze de Botan prijs in de wacht, en dat is niet niets. Ik mag uiteraard niet met de eer gaan lopen, maar ik heb er toch aan meegewerkt. Waarom heb ik ze niet naar Arendonk laten komen ? Wel dat heeft de volgende reden. De prijs van de Shusui was in die orde, dat ik ze niet meer kon verkopen !

Om je een idee te geven wat de normale verkoopprijs zou zijn, dan moet je denken aan 5750 à 6000 euro voor een Nisai Shusui. Een verloren zaak, want het zou een investering geweest zijn die niet loonde.

Op deze manier ben ik toch een beetje verantwoordelijk en voel ik me toch iets verbonden met de Botan prijs. Om je geheugen nog even op te frissen, er worden 17 prijzen toegekend aan de beste van iedere size van de volgende variëteiten: Hi Utsuri, Ki Utsuri, Shusui, Asagi, Bekko, Hikari Utsuri, Hikarimuji, Muji Mono. Met andere woorden, ze is verkozen tot de beste Shusui van alle deelnemende sizes, een niet te verwaarlozen prijs.

Ik heb er vroeger ook een nieuwsitem over geschreven en ik heb nog een filmpje gevonden van de vijver van Queenkoi en de aankoop van de Shusui.

Ook nog de complimenten aan koi Zanmai of Johan Leurs die ons een prachtig filmpje heeft geschonken van 20 minuten die hij op FB heeft gezet.. Ik heb het filmpje gedeeld, dus je kan het ook op mijn FB account bekijken.

Terloops nog een vermelding naar een mooie geschreven verhaal van Orlando, dat gisteren verschenen is in koiquestion.

Lees het even door, want het handelt over de nieuwe bloedlijn van Taniguchi San en waarvan ik het voorrecht heb gehad om een aantal koi te selecteren. Een mooi verhaal, en ik moet eerlijk zeggen dat ik bijzonder veel toekomst zie in deze tosai uit de bloedlijn Takeda x Dainichi.

Te veel verwachting hebben vind ik helaas fout, want dan valt het bijna altijd tegen, dus je kan beter minder verwachting hebben, kan valt het beter mee.

Wie een showa van Taniguchi heeft aangekocht moet deze maar eens plaatsen onder de reacties op de FB pagina van koiquestion ! Mooi om te laten zien en op te volgen.

Wat betreft de jongens in Arendonk vandaag: Zet hem op jongens....

Meer afbeeldingen

Heerlijk, de Botan price: afbeelding 1
Heerlijk, de Botan price: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137