Het afscheid

Het afscheid

Nu blijven het maar koi, maar toch doet het me iets om na 340 dagen voor mijn koi gezorgd te hebben tijdelijk afscheid te nemen, het doet vreemd.

Ik ben niet echt een zacht gebakken eitje, maar toch doet het je iets als je enkele weken van de radar verdwijnt. Gelukkig heb ik een goede backup en kan ik mijn koi in goede handen achterlaten, dat geeft vertrouwen.

Nu ga ik niet heel de tijd werkeloos zijn, Ik heb nog enkele ideeën ronddwarrelen in mijn hoofd, en ik wil daar tijdens mijn vakantie toch werk van maken.

Stilstaan is doodgaan heb ik geleerd in het verleden, en het wordt tijd om opnieuw de batterijen op te laden. Niet dat ik veel nodig heb, want mijn oplader werkt voorlopig nog altijd.

Ik ga dan ook niet alleen op mijn gat liggen tijdens de vakantie maar er proberen nog nuttig werk te verrichten, zij het dat je er voorlopig niets van gaat merken.

Ik heb de moeite gedaan om even een filmpje te maken van de koi die er momenteel nog rondzwemmen. Het filmpje duurt 6 minuten

Zie jij je kohaku Richard ?

Zie jij je kohaku Peter ?

Zie jij je kohaku Guido ?

Zie jij je kohaku Richard ?

Zie jij je kohaku Matthijs ?

Zie jij je kohaku Andreas ?

Zie jij je kohaku Filip ?

Zie jij je kohaku Edgar ?

Zie jij je kohaku Wim ?

Zie jij je kohaku Philippe ?

Zie jij je kohaku Theo?

Zie jij je kohaku Raymond ?

Zie jij je kohaku Wim ?

Etc…etc….

En zo kan ik nog een 30-tal keer doorgaan met showa en sanke. Hetgeen ik hier toch eventjes wil duidelijk maken is de verantwoordelijkheid die het opeist om de koi een half jaar te laten overwinteren. Dit wordt soms wel onderschat denk ik.

Verantwoordelijk ! Een woord dat zwaar doorweegt en soms voor onoverkomelijke problemen kan zorgen. Je hebt te maken met een levend wezen en dat vraagt zijn tol !

Wat er sowieso in de toekomst gaat veranderen is dat ik bij iedere zending voortaan een kieuwstaal van de koi zal opsturen van alle vijvers waar nieuwe koi komen te zitten.

Dit kieuwstaal wordt opgestuurd naar een gerenommeerd labo, of een labo dat de toestemming heeft om kieuwstalen te controleren op KHV of andere aandoeningen.

Dit kieuwstaal geeft je de garantie dat de koi ook in orde zijn bij aankomst. De meeste koi worden in Japan reeds gekeurd en gecheckt, maar je kent het gezegde: “shit happens“ en om dit te voorkomen, heb ik de keuze gemaakt om iedere vijver nog eens extra te laten controleren door een labo.

Ik heb dit trouwens bij de huidige zending die nu rondzwemt in Arendonk ook laten testen, en alles is in orde, het bijhorende attest kan je hieronder lezen. Er werden van de 3 binnenvijvers telkens 2 koi geselecteerd van verschillende kwekers. Aan de codes van de stalen kan ik zien van welke vijver en welke kweker het staal werd genomen. Bijvoorbeeld staal 8Ta = vijver 8 van Taniguchi etc.

Het is een investering, en voor die investering vraag ik telkens een bijdrage van 10 euro per koi die je niet gefactureerd krijgt, maar dat je moet betalen bij het ophalen van de koi.

De 10 euro worden in een afzonderlijke pot gestoken, en zal gebruikt worden bij een volgende keuring.

Het is een minimale bijdrage. Ik kan het ook verwerken in de verkoop van een koi, maar dat geeft minder voldoening. Met deze bijdrage laat je je koihart spreken en geeft het je effectief het gevoel dat je iets gedaan hebt voor de algemene gezondheid en dat je je steentje bijdraagt.

Wel zou ik graag weten of jullie er mee kunnen leven of niet. Ik heb bij de emoticons 2 stuks bij laten maken. Helemaal links zie je stem 1 of stem 2. Ben je voor een bijdrage van 10 euro voor de algemene gezondheid en het systeem dat ik voorstel, stem dan 1 onderaan, ben je ertegen, stem dan 2 !

Meer afbeeldingen

Het afscheid: afbeelding 1
Het afscheid: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137