Het blijft plezant

Het blijft plezant

Ik had de kappen er gedeeltelijk afgedaan, zodat je de koi nog goed kon zien zwemmen, want we moeten dankbaar gebruik maken van de extra nazomer.

Goed dat ik het gedaan had, want er kwamen nog meerdere mensen naar koi kijken, wat ertoe leidde om enkele exemplaren te bowlen, niet alleen om te verkopen, maar vooral om er zelf ook van te profiteren, want het blijft plezant.

Wat een vissen hebben we gebowld, ik word er zelf helemaal stil van. Ik weet het, ik heb niet de goede installatie om de vissen op zijn best te laten zien, want ik MOET ze bowlen om ze tot hun recht te laten komen. Maar dan gaat er een hele wereld van klasse open. Wat een selectie heb ik momenteel van mij zwemmen, niet te geloven...

Ik blijf er rotsvast in geloven dat onze doelstelling om een behoorlijk hoge kwaliteit in al onze vijvers te hebben zwemmen stilaan vaste vorm zal beginnen te nemen. Ik heb een duidelijk doel voor ogen en dat is zich stilaan aan het verwezenlijken. 100 tot 150 koi van behoorlijke kwaliteit zonder over VHQ en al die andere zever te lullen, neen, gewoon serieuze koi die voor ieders beurs een haalbare kaart is, maar waarvan we wel kunnen zeggen dat ze het waard zijn.

Deze collectie verdeeld over 8 vijvers met een totaalinhoud van 250 kuub water geeft ze meer dan voldoende bewegingsvrijheid om hun kwaliteiten te ontplooien. Daarnaast nog 1 of 2 selecties van zeer betaalbare koi per jaar die snel van eigenaar veranderen en ik heb de juiste sleutel in handen. Met snelle selecties bedoel ik dan koi die ik in één partij aankoop, maar die tussen de 325 en 600 euro snel kunnen verkocht worden. Een goed voorbeeld hiervan is de 60 showa serie van Momotaro dit jaar, en de 49 reeks van karashigoi van Takigawa.

Ik laat je nu enkele koi op filmpjes zien, die we gekocht hebben begin dit jaar op ± 30 cm en die nu allen zo rond de 50-55 cm zijn. Om je handen en vingers van af te likken. Tenminste ik kijk er nog steeds met genoegen naar, en als ik dan bedenk wat ik in Japan moet betalen om dit te kunnen kopen momenteel, dan zinkt de moed me in de schoenen.

In dit filmpje zie je zelfs een showa uit de 60 reeks van Momotaro, nu 50 cm+ en dit was mijn persoonlijke keuze uit die reeks, omdat hij de geweldige Y op zijn hoofd had. De andere is een kohaku van Hoshikin en een kohaku van Isa, beiden jonge nisai nu met veel potentie.

In het tweede filmpje zie je een sekiguchi van verleden jaar. Deze is van 32 cm naar 53 cm gegroeid in normale omstandigheden. Als gegarandeerd vrouwelijke koi aangekocht, blijft het voor ons een man, maar met een vraagteken. Zijn zware body is typisch Sekiguchi, en het diepe rood kenmerkt zijn showa. (had wel te weinig water in de bowl)

In het derde filmpje kan je alleen maar liefdevol kijken naar de prachtige koromo showa uit de 60 reeks van Jurgen, de kohaku van Hoshikin, eigendom van Jent, een bijzondere 3 stapper van Torazo die ik iedereen aanbeveel die een koi wil die enorm groot kan worden, en de vierde is nog een kohaku van Isa.

De koi werden ook niet zomaar gebowld, maar we moesten een controle doen vooraleer we woensdag naar Japan vertrekken. Alles bleek zo goed als 100% in orde, wat een goed gevoel geeft vooraleer we vertrekken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240