Het blijven gewilde koi

Het blijven gewilde koi

Iedereen weet dat Interkoi zich altijd heeft laten verleiden door gosanke, en dat tot op de dag van vandaag, maar af en toe een goede kwalitatieve éénkleurige kan zeker geen kwaad en kan op onze steun rekenen, vooral als ze massa en body hebben.

We zijn nog in onderhandeling over 2 machtige chagoi, de ene ginrin, de andere gewoon tussen de 75 en 80 cm als yonsai. Behoorlijke kadetten dus. Iedereen kent natuurlijk chagoi, maar toch nog een woordje uitleg hierover, het kan nooit geen kwaad.

Kleur en Uiterlijk:
Chagoi staat bekend om zijn warme, aardse kleuren, zoals roodbruin, kastanjebruin, en groenachtig bruin. De kleuren kunnen variëren, maar ze neigen naar aardetinten. Chagoi heeft meestal een effen kleur zonder patronen, vlekken of schubben, wat bijdraagt aan zijn eenvoudige en rustieke uitstraling.

Grootte:
Net als andere koi kan chagoi behoorlijk groot worden. Ze hebben de neiging om snel te groeien en kunnen indrukwekkende afmetingen bereiken, vaak meer dan 80 cm tot 90 cm of zelfs groter, afhankelijk van de omstandigheden en de zorg die ze ontvangen.

Persoonlijkheid en Gedrag:
Chagoi wordt vaak beschreven als vriendelijk en rustig van aard. Ze staan bekend om hun tolerantie ten opzichte van andere vissen en kunnen goed overweg met verschillende soorten Koi. Deze eigenschap maakt hen geschikt voor gemengde koi-vijvers.

Oorsprong: 
pronkelijk ontstaan in Japan, waar koi-karpers al eeuwenlang worden gekweekt en gewaardeerd. Het fokken en selecteren van specifieke variëteiten, waaronder Chagoi, is een kunst die in de loop der jaren is geperfectioneerd.

Maar nu to the point want ik wil ze wel eens zien zwemmen en dat kan ik alleen laten zien via een korte video. Maar je kan zien dat de kracht en de toekomst zeker en vast verborgen zit in deze 2 kleppers. De ene is een gewone chagoi, de andere een ginrin. De gin is niet perfect maar ook niet slecht en geloof me, het worden kleppers van jeweste waarbij de uiteindelijke grootte niet is in te schatten.

Chagoi van Okawa nummer 1

Ginrin chagoi van Okawa nummer 2

 

Meer afbeeldingen

Het blijven gewilde koi: afbeelding 1
Het blijven gewilde koi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml