Het eenkleurige geweld

Het eenkleurige geweld

Het was al vroeg in de ochtend, maar eigenlijk is dit soms het mooiste gedeelte van de dag. De jetlag speelt nog altijd een kleine rol, en gewoonlijk ben ik rond 5 uur wakker.

Het is deze morgen tijd om de eenkleurigen over te zetten naar hun nieuwe verblijfplaats tot de zomer. Eenmaal de temperaturen gelijkgesteld, zou dit geen probleem meer mogen zijn.

De binnenvijvers staan nu allemaal op 16° de temperatuur die ik aanhoud om de koi op te vangen. De meeste koi zitten in het Zuiden van Japan ook op 16°, behalve de koi van Takigawa, die zitten gewoon op 10° en zullen dus op een aangepaste vijver moeten geplaatst worden.

De karashi en de yamabuki zijn flinke degelijke koi voor een schappelijke prijs. De kleinste 58, de grootste 67 cm, de moederdieren zijn om en bij de 100 cm groot.

Een karashigoi is een mosterdkleurige kawarimono. Ze kunnen onderling wel eens van kleur verschillen, maar belangrijk is natuurlijk dat ze hun kracht moeten putten uit de snelle groeicapaciteit en hun enorme body die ze kunnen krijgen.

Deze karashigoi zijn goed op weg om door te stoten naar gewenste formaat, namelijk groot. Je moet ervan houden of niet, ik heb er altijd een plezier in om telkens een karashigoi te plaatsen tussen de gosanke.

Dikwijls trekken ze de groep mee en door hun vriendelijkheid kunnen ze dikwijls hun baasjes charmeren. Vermits het over het algemeen een kruising is tussen een kigoi en een chagoi, zullen er ongetwijfeld veel exemplaren rode oogjes hebben, akame karashigoi zou je het kunnen noemen.

Hoe komen ze aan rode oogjes ? Heel eenvoudig, Door het ontbreken van kleurpigmenten zien we de haarvaten door de ogen. Is het een meerwaarde ? Geen idee, sommigen zeggen van wel, maar het onderscheid is niet echt opvallend, waardoor het voor mij geen echte waarde betekent.

Ik zie trouwens dat ik er geen prijzen bijgezet heb, dus dat zal ik dadelijk eens veranderen.

TIP VAN DE WEEK

Misschien nuttig, misschien niet, maar waarom geen waardebon schenken voor een eindejaarsgeschenk. Verras je man of je vrouw met een uniek geschenk. Stuur gewoon een mail en je ontvangt per kerende een waardebon die enkele maanden geldig is. Zie het voorbeeld bijgevoegd.

Meer afbeeldingen

Het eenkleurige geweld: afbeelding 1
Het eenkleurige geweld: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240