Het einde van een tijdperk

Het einde van een tijdperk

Er zijn momenten die pijnlijk zijn, er zijn momenten die als een last moeten gedragen worden.

Het zat er al een tijdje aan te komen, en ondanks het feit dat het moeilijk is om toe te geven aan je stoutste dromen, moet je de bittere pil slikken en doorgaan.

Rini heeft me te kennen gegeven dat hij wil stoppen met vijveren. Niet met de samenwerking met Interkoi, want dat brengt hem nog volop vreugde, maar wel met het vijveren. Het gaat niet meer…de pijnen worden te fel en drukken iedere dag op zijn gemoedsgesteldheid.

Lang vecht Rini al tegen helse pijnen in de rug waar niets meer tegen kan gedaan worden. Het onderhouden van het grote huis en de grote vijver onder de bladrijke bomen wordt hem te veel. Het kost meer pijn en energie en telkens als hij wil beginnen zakt de moed in zijn schoenen. Ik begrijp het, en ik weet waarover hij het heeft.

Rini heeft dan ook besloten om bepaalde stappen te ondernemen die in het menselijk leven af en toe moeten genomen worden. De relatie Rini Groothuis – Interkoi blijft bestaan, maar de ouderdom en de pijnen vragen een oplossing voor zijn probleem. Er is nog geen haast bij, maar tegen volgend jaar wil Rini definitief stoppen.

Uiteraard rijzen hier kleine problemen die nog moeten afgehandeld worden, waaronder de verkoop van zijn 5 laatste jumbo koi en de geweldige bakki shower installaties die de vijver sturen. (5 originele stuks) Hij zou deze graag van de hand willen doen in de loop van dit jaar.

Het handelt zich over 5 jumbo koi, waarvan natuurlijk Domino het klapstuk is. Interkoi wil hier graag belangeloos mee helpen, en wij vragen aan iedereen die interesse heeft voor deze vissen om contact op te nemen. We gaan er niet mee leuren, want als de nood het hoogst is, kunnen ze altijd bij mij een veilige plaats vinden. Ik vind Interkoi echter geen goede rustplaats voor deze Jumbo.

Rini wil niet de grote prijzen, zoekt wel een veilige haven, niet van handelaars, maar wel van mensen die het hart voor koi op de goede plaats hebben. De vissen die aangeboden worden zijn:

- een jumbo kohaku van Matsue van ± 80 cm, bekend onder de naam van Sandakan

- een jumbo kohaku van Yamatoya van ± 85 cm

- een jumbo showa van Toshio Sakai van ± 80-85 cm, bekend onder de naam Camouflage

- een sanke van Momotaro van 90-95 cm

- een sanke van Momotaro, mannelijk van 96 cm, bekend onder de naam Domino.

Heb je interesse in één of meerdere vissen, neem contact met ons op, hetzij rechtstreeks met Rini, hetzij rechtstreeks met mij. Rini zal ook aanwezig zijn in Appeltern, en als je hem graag persoonlijk wil spreken is dit een mooie gelegenheid.

Hier heb je nog een sfeerbeeld van zijn vijver

Hier nog een nieuwsitem over Domino

Meer afbeeldingen

Het einde van een tijdperk: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml