Het gevoel zit van binnen

Het gevoel zit van binnen

Het is de tijd van de overkappingen. De winter lijkt verder en verder weg, maar blijkbaar komen de overkappingen vroeger en vroeger ter sprake.

Als je over gevoel en koi praat, dan moet je de eer toch aan Polleke geven, want zijn gevoel voor klasse en koi steekt hij niet onder stoelen of banken, en zijn koi krijgen het beste van het beste voorgeschoteld.

Dit is zijn verhaal:

Hey Luc ,de laatste foto van de vijver zonder de kap is een feit ,nu blijft de temp veel stabieler en moeten ze de extreme temp niet meer trotseren .Onder de kap heerst er nog altijd het zomergevoel ook vanwege de groene achtergrond die zijn werk goed doet nu de filter bijna niet meer werkt

Bovendien kreeg ik een filmpje toegestuurd dat alle emotie hierboven omschreven, onderschrijft en verklaard. Je word blij als je dit ziet, jij niet soms ? En neen hoor, het is geen wietplantage maar wel een zee van planten waar de koi zich te goed aan doen. Ik ken alle koi persoonlijk, tenminste bijna alle koi.

Ik projecteer ze nog in mijn ogen en ik zie ze nog als tosai bij me rondzwemmen. 36 cm waren ze, en ik weet hoe moeilijk het is om ze over de 80 te krijgen als ze van tosai komen, maar het is meer dan gelukt. Namen als Izumoryu, American dream, Momoko daveren door mijn geheugen en roepen de mooiste herinneringen boven. Trouwens hier zwemmen koi die de 10 jaar volgens mij al gepasseerd zijn, zonder iets van hun kwaliteit te hebben verloren !

Zelf heb ik of Interkoi er ook mijn hart en ziel ingestoken om dit assortiment fantastische jumbo samen te stellen en te trachten Polleke zijn droom werkelijkheid te maken.

Soms moet je mensen iets gunnen en de gunfaktor was hier heel hoog. Dit zie je aan de koi die hier rondzwemmen, met als klap op de vuurpijl een sanke van Sakai met een verhaal dat ik niet aan de grote klepel hangt, want het was een sanke met een bijsmaakje.

Ik ben blij dat ze toch nog groeit, en ik ben blij dat ze er niet goed maar geweldig uitziet, alle perikelen ten spijt. Ik zie de oudste koi die nog als jonge veulens aan de sappige plantenovervloed knabbelen. Je ziet het geluk stralen…

Zie die dankbare doitsu sanke die ik aankocht via Jeroen, mijn noorderlicht zou ik het kunnen noemen omdat hij de koi selecteert voor Interkoi in het Noorden. Zo zag ze eruit bij aankoop in september 2015. Wat een prachtkoi is het geworden.

Ik heb geen koi voor de show, zegt ie dan, ons Polleke…geen koi voor de show ? Zet er volgend jaar maar enkele in, en denk maar aan de doitsu karashigoi, de overheerlijke Momotaro sanke of de flagrante doitsu sanke en zo zijn er nog een paar. Eén groot vat met enkele koi, maar Polleke doet niet mee….ik denk dat ie bang is om te verliezen….

Als klap op de vuurpijl komt er begin volgend jaar nog een sanke bij die alle verbeelding tart. Het is zoals hij het zelf heeft verwoord: Een koi zoals deze met deze bouw en dan technisch ook nog eens perfect in orde, heb ik nog nooit gehad !

Dan de overkappingen

Dat de overkappingen beginnen te floreren merk je aan de verschillende inzendingen. Zo ook de overkapping van Ben. Neen, niet den Ben, maar een andere Ben. Zelfs Beereke, Johnny en Bob hebben hun kappen er al opliggen, Een verschillend arsenaal van overkappingen...voor mensen die interesse hebben kunnen altijd een prijsofferte aanvragen. Bezorg me de juiste maatvoering en de breedte van de dekstenen en je ontvangt binnen de kortste keren een degelijke prijsofferte.

Een aantal koi te koop

Laten we eerst proberen nog enkele koi te verkopen, want de verkoop moet wel doorgaan anders is het snel gedaan. Zaterdag, rond de klok van 1, worden alle showa van Momotaro buitengeplaatst, inclusief de geweldige ginrin tancho. Tijdens het overzetten heb je de mogelijkheid om ze live te kopen, en ik zal mild zijn….

Ik zet de koi één voor één in een bowl, laat ze even beoordelen. Tegelijkertijd zal ik er een prijs bij zetten die mooi in je oren zal klinken, maar slecht in je portemonnee. En denk aan de mogelijkheid die enkel zaterdag zal gelden: 50% aanbetalen – 50 % voor 1 april…(liever niet dan wel,maar misschien helpt dit om een beslissing te nemen.)

Tenslotte moest ik gisteren nog alle nieuwe Sakai nazien en bekijken. Een mooi moment om de koi eens even in de grote blauwe bowl te zetten en te bekijken, te evalueren en ervan te genieten.

Allemaal koi met groeigenen, goede huidkwaliteit en toekomstperspectief. Prijs/kwaliteit buiten proportie. Zeker de moeite om deze ook allemaal eens te bekijken, maar dat zal voor volgende week zaterdag zijn.

Ik heb ook nog wel enkele koi gebowld die ik nu zaterdag of zondagmorgen éénmalig in promotie ga zetten. Het zijn koi die ik normaal niet makkelijk koop. Ik luister af en toe naar mensen die zeggen dat ik een ander soort koi dan gosanke moet aankopen, en ik heb me weer eens laten vangen….ik geraak ze gewoon niet kwijt….

En het zijn de absoluut de slechtste nog niet. Dit weekend mag je ze uitkiezen als je interesse hebt. Prijs per stuk 360 euro.

Prijs 2 stuks: 340 euro/stuk

Prijs 3 stuks: 320 euro/stuk

Prijs 4 stuks: 300 euro/stuk

Prijs 5 stuks: 280 euro/stuk

Wil je ze niet, ook prima, dan blijven ze lekker rondzwemmen in de vijvers, ze zullen er niet op achteruitgaan, integendeel…

De vijver van Wim

Dat een vijver van 70 kuub zo snel gebouwd wordt kan je je niet voorstellen, maar het is zo. Tijd om te chappen ik geloof dat ze in Nederland dekvloer of ondervloer zeggen, maar chappen, klinkt dat niet mooi ?

Meer afbeeldingen

Het gevoel zit van binnen: afbeelding 1
Het gevoel zit van binnen: afbeelding 2
Het gevoel zit van binnen: afbeelding 3
Het gevoel zit van binnen: afbeelding 4
Het gevoel zit van binnen: afbeelding 5
Het gevoel zit van binnen: afbeelding 6
Het gevoel zit van binnen: afbeelding 7
Het gevoel zit van binnen: afbeelding 8
Het gevoel zit van binnen: afbeelding 9
Het gevoel zit van binnen: afbeelding 10
Het gevoel zit van binnen: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052