Voorbodes van geluk

Voorbodes van geluk

Het zal je kind maar wezen. Mijn oudste koi gaan naar één van de beste vijvers die je je kan voorstellen.

Een nieuw project is in de maak, een oase van rust, ontspanning en vooral voldoende plaats en ruimte om verder van je leven te genieten.

Ik heb veel moeite gedaan om 2 goede koi een eigen paradijs te geven, maar het was me tot hiertoe niet gelukt. Ik denk nu dat ik hun toekomst heb verzekerd, maar het is nog geen zekerheid.

Deze zekerheid moet nog gegeven worden, maar ik heb er alle vertrouwen in. Zeg nu maar even tegen mij dat je deze 2 sanke niet als meerwaarde in je vijver wil hebben.

Veel koiliefhebbers zouden jaloers zijn, veel koiliefhebbers kijken nu misschien met positief jaloerse ogen naar deze beelden die zelfs mij nu nog alle vreugde geven die het kijken naar koi ook maar kunnen geven.

Schoonheid kent geen grenzen, en schoonheid is ook subjectief, maar niemand kan ontkennen dat deze 2 koi een uitstraling van klasse en schoonheid in zich hebben.

Ze zullen ook de juiste begeleiding krijgen, want het opstarten van een 70 kuubs vijver houdt toch gevaren in. Er komt geen overrompeling van koi de eerste weken en maanden.

De koi zullen in tussenpozen en met de nodige controle door zowel ons als Maarten Lammens overgeplaatst worden.

Buiten deze koi worden zullen nog enkele andere kanjers hun opwachting maken in de vijver van Wim. Een charmante chagoi zal zeker haar plaats verdienen in dit mekka van de koi.

Velen beschouwen een chagoi als onontbeerlijk, en misschien hebben ze gelijk. Het heeft zijn charme in ieder geval, en ondanks het feit dat ik een voorkeur geef aan karashigoi kan ik een goede chagoi zeker appreciëren.

Deze week komen er nieuwe karashi en chagoi binnen. Ik ben benieuwd of ze me zullen bekoren. Over het algemeen geven deze koi weinig of geen problemen en na een bepaalde tijd verplaats ik ze naar de vijvers die wat onrustiger zijn om de rest mee te trekken in hun ongedwongenheid.

Ten slotte zal er een bijzondere kohaku ook mee verhuizen. Een koi moet je verdienen zeg ik dan, een koi moet je kunnen gunnen aan iemand. Deze kohaku heeft een gunfaktor met andere woorden, ik heb mijn best gedaan om deze kohaku een plaats te geven die ze verdient.

Ze heeft een speciale betekenis voor mij. Het is het bewijs dat kwaliteit ook moet gemaakt worden, en dat vind je volledig terug in dit prachtexemplaar. Je kan je niet inbeelden hoe blij ik ben dat deze kohaku naar een vijver gaat die haar verdient.

Ik heb ondertussen nog een kohaku bijgekocht die ik nog niet op de website heb geplaatst maar die vele harten zal veroveren. Ik heb haar afbeelding nu gebruikt om dit nieuwsitem een speciale glans te geven.

Dit is nu een kohaku die ik bewonder en die op mij een grote indruk nalaat. Ik was onmiddellijk verliefd, en kan maar niet genoeg krijgen van haar uitstraling.

Natuurlijk willen jullie de juiste informatie weten…het is een kohaku van Matsue, een nisai van 61 cm en ze zal nog als azukari blijven in de hoop dat ze haar schoonheid verder zal uitbouwen.

Ik heb een speciaal gevoel bij deze kohaku en heb speciale plannen ermee. Kan je je voorstellen hoe deze kohaku er zal uitzien als ze ooit 85 cm is ? Ik wel, en ik zal haar de tijd gunnen om te streven naar de volmaaktheid.

Ik kan me vergissen, maar het is niet de eerste keer dat ik koi begeleid naar het allerhoogste, wel in medewerking van mijn klanten, dat kan ik niet ontkennen, en ik ben er zelfs blij mee. Hou deze kohaku die nog niet op de website staat vermeld, toch maar goed in de gaten.

Een massa geld uitgeven voor een mogelijke GC is geen kunst, integendeel, je koopt het eenvoudig in Japan. Om echter een kohaku van nisai naar GC te begeleiden zijn een ander paar mouwen, maar dat heb ik al eens bewezen.

We gaan er ons best voor doen, en een dosis geluk heb je ook altijd nodig…

Ter informatie

De meesten onder jullie zullen weten dat mijn volgende reis naar Japan gepland is op 7 december, en ik zal alle kwekers in het Zuiden bezoeken die normaal op mijn programma staan.

Dit is het bijzonder Narita event met zijn R-collectie, de meest spraakmakende collectie ter wereld. De veiling van Momotaro en de veiling van Sakai FF zoals steeds na elkaar gepland. Een bezoek aan Taniguchi en mogelijk een bezoek aan Matsue.

Volg de informatie op van de aangeboden koi via de gebruikelijke kanalen, en als er mensen zijn die een bod willen uitbrengen of bepaalde koi willen aankopen, kunnen mij altijd contacteren.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240