Het Ginrin project

Het Ginrin project

Er zijn enkele mensen die graag meedoen aan dit ginrin project, maar die helaas niet kunnen op zaterdag 20 april.

Ik kan de kiesdagen echter moeilijk opsplitsen, dat zou te verwarrend worden. Ik heb daarom de ginrinnekes even per 5 gebowld, een foto van gemaakt, samen met een filmpje, en die kan je vandaag even bekijken. Klik op de link en vergroot het filmpje even tot schermgrootte (knopje onder het filmpje aan de rechterkant) zodat je ze redelijk goed tot goed kunt zien. Kleine koi zijn altijd moeilijk om in beeld te brengen, en het is niet mijn specialiteit.

Ik had gelukkig weer de perfecte hulp, en zoals je in de laatste filmpjes kan horen, was de zang er gratis inbegrepen. Dat is ook eens iets anders. De sander is tot hiertoe mijn enige opvolger in lijn, want de andere 4 zijn allemaal meisjes, en hij vond het geweldig om "den bompa" wat te helpen.

Zoals je kan zien, zijn het allemaal leuke visjes, en zelfs de minst goede, is zijn prijs meer dan waard. De foto's zijn slecht van kwaliteit, iets klopt er niet aan mijn fototoestel, maar de filmpjes zeggen meer dan genoeg. De maatvoering van de koi ligt tussen de 15 en de 25 cm, met een algemeen gemiddelde van 18 cm denk ik. Ik heb ze niet gemeten, maar ben van plan om het tijdens de kiesdag wel te doen.

De dag ziet er dan als volgt uit:

De koi worden in een blauwe bowl gezet. Diegene die de eerste keuze heeft, mag zijn ginrin showa kiezen. Deze wordt dan gemeten, verpakt en apart gelegd voor transport naar de nieuwe eigenaar. Voor de mensen die niet kunnen komen, bestaat de mogelijkheid dat ofwel ik, ofwel iemand anders, zijn keuze mag bepalen. In dat geval maak een keuze via de info die je nu kan lezen, en geef me een aantal voorkeursnummers door, met de meest begeerde op plaats 1, en ga zo verder.

Ik heb aan Taniguchi San gevraagd hoe je het beste een ginrin showa beoordeelt, en zijn antwoord was vrij simpel...je moet de koi bekijken als een gewone showa. Ik vind 12 uur een mooie tijd om de selectie te beginnen, en ik zal dan ook zorgen dat rond 12 uur alles klaar staat.

Nogmaals het is niet zozeer hoe de koi eruitziet, maar het is meer als een ontwikkelingsproject te bekijken, en voor de prijs moet je het zeker niet laten. Er zit in principe geen slechte bij, want ik heb ze allemaal gehandpicked, en ik kies er geen die ik niet graag zie. Ik hou een overzicht van de kopers bij, en zal om de 6-8 weken verzoeken een update door te geven om de ontwikkeling te volgen.

Tenslotte nog de filmpjes:

Foto 1 = bowl 1

Foto 2 = bowl 2

Foto 3 = bowl 3

Foto 4 = bowl 4

Foto 5 = bowl 5

Foto 6 = bowl 6

Vergeet niet af en toe te kijken wat er nog vrij is bij het "ginrin project." Nog enkele kandidaten zou welkom zijn.

Meer afbeeldingen

Het Ginrin project: afbeelding 1
Het Ginrin project: afbeelding 2
Het Ginrin project: afbeelding 3
Het Ginrin project: afbeelding 4
Het Ginrin project: afbeelding 5
Het Ginrin project: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240