De chagoi van Ruben

De chagoi van Ruben

Ondertussen heb ik een nieuwsitem voorbereid voor morgenvroeg, dit zal online komen als ik boven in de lucht hang.

Het gaat hier over een chagoi die ik verleden jaar heb verkocht aan Ruben via Marcel. Ik kreeg deze mail aan, en dit is een mooie gelegenheid om deze nu eventjes te tonen. Dit is zijn mail:

hoi luc,

Even een update van de chagoi van ruben. Deze heeft vanaf begin december verwarmd binnen gezeten, rond de 22 graden. Echter begin december, heb ik de vissen eerst moeten behandelen voor trichidina, en daarna een ferme uitbraak van witte stip!!

Zodoende hebben de vissen binnen een halve maand gemist wat groei betreft. De chagoi is er in gegaan met 38cm, en meet inmiddels 52cm. Dit met een compleet nieuw merkloos voer, lijkt me eigenlijk een erg goed resultaat. De bezetting in de bak van 3 kuub is extreem met 16 vissen, wat ook nog invloed heeft op de groei. Verversen gebeurd daarom om de dag met minimaal 50%.

Wat me alleen het meeste opvalt bij deze chagoi zijn de borstvinnen!! Het lijkt wel of er een metallic tint in de vinnen zit, erg mooi en apart. Eerlijk gezegd heb ik dit nog niet eerder gezien bij chagoi, ben benieuwd of jij dit kent.

De bouw is ook nog erg goed vindt ik, evenals het schubbenkleed, met geen enkel sumi spotje tot op heden. De chagoi zal bij Ruben eind dit jaar zeker de 60cm wel gepasseerd zijn, dus een prima koop voor hem lijkt me.

Ik heb geen filmpje ontvangen, dus je zult het moeten doen met deze foto. De metallic tint waar Marcel het over heeft is volgens mij "guanine" dat zich in het DNA bevind. Guanine is één van de nucleobasen in DNA en RNA. De stof komt voor als een witte tot beige amorfe vaste stof, die onoplosbaar is in water. Deze stof is ook verantwoordelijk voor de glans bij de koi, dat vooral bij yamabuki te vinden is, en is ook zichtbaar in de fukurin van de gosanke. Dit wordt zeer hoog gewaardeerd, en zorgt voor een extra dimensie. Of dit Guanine is, weet ik niet zeker, maar dat lijkt me de beste verklaring. Verbeter me indien ik het mis heb.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137