Het hart op de goede plaats

Het hart op de goede plaats

Reeds geruime tijd was het ingeplanned om op bezoek te gaan bij Willy. Willy leerde ik kennen toen ik pas met de koihobby bezig was, en toen Maarten Lammens nog in zijn kinderschoenen stond bij Aqua Mylo in Opglabbeek, meer dan een eeuw geleden.

Later is Willy toen bij toeval bij mij gekomen en kocht hij enkele vissen. Ik herkende Willy meteen, maar wist niet meer waarvan, want het was toch al wel een tiental jaren geleden dat ik hem gezien had. Toen hij zijn verhaal over Aqua Mylo en zo begon wist ik plotseling weer waar de klepel hing...

Verleden jaar werd er afgesproken om eens tot daar te rijden en te genieten van de kookkunsten van Willy. Toen vorig jaar op 13 december de donatie aan Danny en Lut plaatsvond, beloofde Willy dat zij een Jumbo koi konden uitkiezen om hun hobby terug op te starten, en dit zou dan tegelijkertijd met de bbq plaatsvinden. Dit was dus vandaag.

Ik kan wel honderdduizend keer zeggen dat we verbaasd zijn dat we zulke mooie tuinen te zien krijgen, maar deze tuin krijgt toch zeker een apparte plaats. Hier kan men spreken van een echte Japanse tuin met veel gevoel voor kleur en compositie. Je kan zien dat hier een meester aan het werk is geweest. Helaas was de vijver nog te groen om ten volle van de vissen te kunnen genieten. Willy was er al enkele weken mee bezig om hem helder te krijgen, maar het was nog iets te vroeg. Voor ons niet gelaten hoor Willy, want wij weten wat er uit een groene vijver boven kan komen, en dat is niet min. Vooral de sanke van Sakai en de bekende koi Panda stalen natuurlijk de show toen ze in het net bovengebracht werden. Gebowld hebben we ze niet, maar even bewonderd natuurlijk wel.

Ondertussen werd de voortreffelijke barbeque stuk voor stuk afgewerkt, en ik denk dat ik in naam van al de genodigden kan zeggen dat het voortreffelijk gesmaakt heeft. Alle dank ook aan Anja, de dochter van Willy, die papa mooi geholpen heeft. Ik ga niet stuk voor stuk uitleggen wat we gekregen hebben, want dat staat netjes op het menu vermeld. (zie foto). De menukaart werd trouwens verfraaid met een foto van Y-tashi een Momotaro koi die nog in Japan zit en vermoedelijk einde dit jaar naar huis komt.

Na enkele uren genieten van het eten, de stralende zon, het geweldige gezelschap en de prachtige tuin, was het tijd om de koi voor Danny en Lut te bowlen. Dit werd deze prachtige tancho sanke van Oofushi, 7 jaar en 70-75 cm groot. Een prachtbeest en ik denk dat beiden heel gelukkig zijn met dit geschenk. Het getuigt trouwens van grote klasse om mensen die zoveel hebben meegemaakt met de koi, met dit geschenk te stimuleren om verder te gaan. Chapeau Willy, zoals ze in België zeggen.

Wat betreft de foto's, hier ben ik niet al te gierig mee geweest. Ik heb geprobeerd deze tuin in al zijn facetten zo goed mogelijk in beeld te brengen, en ik denk dat me dit gelukt is. Bedankt voor deze fijne dag...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240