Het huis is weer levendiger

Het huis is weer levendiger

Wat moet dat toch ooit worden als ik stop met het verkopen van koi ? Ik zal het nog gaan missen. Maar ondertussen zijn weer enkele vijvers bevolkt en dat stemt me tot vreugde. Het transport is wel  niet zonder slag of stoot te zijn gegaan !

Er zijn verschillende accidentjes gebeurd, maar ditmaal niet met de tijdsduur. Het transport was goed geregeld en onze man van dienst, Johnny die het transport van KLM in goede banen leidt was zichtbaar tevreden dat alles op tijd en vlot verlopen was.

Wat was er dan gebeurd ? Een box was blijkbaar vlak voor het vervoer lek en moest onderweg in Japan gedicht worden. De box zag er uit om ongerust van te worden, en uiteraard werd deze box als eerste geopend om de koi te bevrijden uit zijn hachelijke situatie. 

Gelukkig niets aan de hand. Na controle zwom de koi parmantig rond, zij het in het donker. Een geweldige shiro muji van Momotaro heeft het allemaal moeten ondergaan. Op het filmpje lijkt de koi wat vaal van kleur, maar geloof mij, ze is spier- en spierwit, met een body om van te dromen !

Probleem 1 opgelost. Het 2de probleem was het feit dat de 2 boxen van Omosako met 2 waardevolle koi die op de lijst van leveringen stond, niet bij de levering zaten. Ik bijzonder ongerust en vroeg Johnny of hij soms 2 boxen vergeten zou kunnen hebben. Nee dus....deze morgen snel contact opgenomen, maar het is ondertussen bevestigd dat deze verplaatst zijn naar 17 december. Ook dit probleem opgelost.

Probleem 3 was erger van aard, en hier moet nog het één en ander geregeld worden. De chugoku veiling was gisteren volop bezig, en ik heb gelukkig enkele interessante koi gescoord, maar daarover morgen meer. Even tijd vrijmaken om dit te regelen want ik heb wat interessante voorstellen voor bepaalde groepen van mensen. Wat was er dan gebeurd ?

Er werd een koi op mijn conto geschreven waar ik helemaal niet op geboden had, en dan nog voor een prijs om van te schrikken. Er is geen knop om dit te annuleren, dus ik kon niets uitrichten, en moet nu afwachten wat er aan gedaan zal worden. Ondertussen zijn ze bezig met dit recht te zetten.

Het grootste probleem, probleem nummer 4 zit hem in de aankoop van een dure sanke van Sakai Co. Na het indienen van het laatste bod, dacht ik ook eigenaar te zijn en heb ik 5 seconden voor het einde van de biedingen gelukkig nog een screenshot gemaakt  van de koi met het bedrag van mijn bieding.

Toen ik echter naar mijn aanwinsten keek, bleek de prijs te zijn verdubbeld, en dat is me iets te gortig. Het ging niet over een paar euro maar over duizenden euro, en dat probleem ben ik nu nog aan het oplossen. Normaal zou ik dus eigenaar moeten zijn van de koi, maar het bedrag moet nog even rechtgezet worden.

Hoe dit zal aflopen weet ik niet, maar we zullen het te weten komen. Gelukkig dat ik altijd een screenshot van de prijs doorstuur naar de klanten,  om te bewijzen dat er geen gefoufel aan de hand is. Probleem 5 is er nog niet, maar ik denk dat het tegenwoordig niet anders meer kan dan met problemen.

Blijft mij nu enkel nog over om de filmpjes te tonen van de koi die ik gisteren nog gemaakt heb. Ik zet deze even op een rijtje en ga dan verder uitzoeken hoe de problemen moeten aangepakt worden...maar daarvoor heb je dus je agent nodig, want al die logistiek en contacten met de kwekers hebben toch een pispaal nodig om problemen op te lossen. Ik hoop er het beste van....

De eerste box, mijn verguisde lievelingen, de golden corn van Taniguchi. Ik krijg ontzettend veel commentaar over deze koi dat ze niet begrijpen dat ik deze aankoop ! Ik kan je verzekeren, ze zijn niet alleen mooi, neen, ze zijn bloedmooi. Bovendien gaan ze aan prijzen weg die je niet kan geloven. Ik probeerde er gisteren nog enkele aan te kopen op de Chugoku veiling, en ik kan bewijzen hoeveel er  op geboden wordt. Niet normaal, ze gaan voor aankoopprijzen van vele duizenden euro ! En lees goed...aankoopprijzen !!!

De volgende in de rij is deze oogverblindende kumonryu. Als ik de mogelijkheid heb zal ik ze altijd aankopen. Ik ben bijzonder blij met dit exemplaar en mag er gelukkig nog een paar maanden van genieten vooraleer ze naar de rechtmatige eigenaar gaat ! Spijtig dat het zo donker is....

De volgende patienten zijn enkele kohaku van Matsue. Ze oogsten weinig succes in de verkoop, maar ze zien er meer dan goed uit. Dit is de volgende box met kohaku van Matsue ! Niet veel op aan te  merken, gewoon hele goede betaalbare kohaku voor een aangename prijs ! 

De laatste box van Matsue is van de sanke en de ginrin benigoi van Matsue. Hier ben ik vooral blij voor de eigenaar van de sanke ! Die is beter dan ik verwacht had, en die kan je volgens mij  zo in de show inzetten. Goed oog van de koper, die binnen de 5 minuten toehapte met de woorden....verkocht !

Voor deze koi ga  ik geen lofwoorden gebruiken. Ik vind het alleen spijtig dat jullie niet kunnen genieten van de koi live, want het duister geeft de tancho showa niet weer zoals ze werkelijk is. Inderdaad, bloed- en bloedmooi. Ik kan het niet beter verwoorden. Dank je wel eigenaar dat ik er van mag genieten !

Een topper en een flopper...zo wil ik het min of meer verwoorden. De showa bijzonder goed ontwikkeld qua body en kwaliteit, de sanke is blijven stilstaan qua groei ! Nu snap ik waarom ik geen update heb gekregen van deze sanke ! Ik zal met een serieus kapitaalverlies moeten rekening houden. 

Ik weet dat koi afgerekend worden op hun grootte, en dit ding is amper 30 cm. Wat betreft de kwaliteit, daar zijn geen deskundigen voor nodig, die is meer dan top ! Maar voor de verkoop is dat niet voldoende. Dit is dan ook het enige minpuntje van de leveringen van gisterenavond.

De volgende serie golden corn zijn nu aan de beurt.  Ik ga er geen woorden meer aan verspillen, buiten het feit dat ik er een speciale deal mee wil gaan doen, maar daarover later meer. Het idee is gerijpt, de uitvoering zal binnenkort gebeuren....

Voor deze kohaku van Maruyama zijn geen woorden nodig. De kwaliteit dropt er vanaf. De kohaku is niet via mij aangekocht, maar zijn eigendom van Hilde en Michel die me vroegen om de box mee te brengen. Als je echter het plastic opendoet en je ziet de kohaku verschijnen, blinkend in zijn vel met een fukurin om U tegen te zeggen dan weet je voldoende. Hoe groot ze is weet ik niet, maar als ze straalt zoals deze na de lange reis, dan weet je voldoende.

Het laatste monster in de rij is de shiro muji van bijna 80 cm. Ook hier weer het probleem van de duisternis. Maar wat een dijk van een koi ! Ik ben blij dat alle koi goed zijn aangekomen ! Nog een paar overzichtfilmpjes en mijn taak zit erop voor vandaag.

De koi in vijver 6

De koi in vijver 7

De koi in het donker in vijver 5

 

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Dick

Welk nummer heeft de flopper?

Matthijs

Das SA-NA21-56


Dick

Het geheel ziet er weer fraai uit, ze lijken allen heel goed de reis te hebben doorstaan. Ik sluit me aan bij de woorden van mijn voorgangers, GOED BEZIG!


wim

zeer mooie collectie, nieuw leven in je vijvers , geeft je nieuwe inspiratie


Matthijs

Dat zijn weer serieuze koi!

Bizar van de niet gegroeide sanke, ik zou zeggen mooie uitdaging om die wel aan het groeien te krijgen! Kwalitatief prachtig!


Johan

Mooie zending koi binnen gekomen en met alle kleurtjes is er voor iedereen wat om van te genieten.


Jack

Ziet er goed uit Luc. Goed bezig !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74