De ongeregeldheden houden niet op !

De ongeregeldheden houden niet op !

Wat het de laatste tijd allemaal is weet ik niet, maar de problemen blijven zich opstapelen. Er is heel wat consternatie geweest bij 2 koi tijdens de Chugoku veiling. Blijkbaar zou ik 2 biedingen gedaan hebben, die trouwens kant noch wal raken, maar me wel in een penibele situatie brengen.

Ik moest voor een klant bieden op een bepaalde koi, die ik zo dadelijk zal tonen. Het was niet van de minste koi, een sanke van Sakai Co. Op een bepaald ogenblik stopt het bieden en was ik bijzonder blij dat ik de sanke gewonnen had. Sta me toe niet over het bedrag te praten, want dat is niet de bedoeling, maar toen ik het overzicht kreeg van de aankoop was de winstprijs vele malen hoger dan het winnende bod dat ik genoteerd had. Gelukkig had ik een screenshot gemaakt van de winnende prijs.

Wat je vooraf moet weten is dat als je bied in Japan, je moet bieden in yen. Men laat altijd de 3 nullen vallen, omdat het bedrag telkens moeilijk in te vullen is. Als men dus 100 000 yen wil bieden, dan vult men 100 in en niet 100 000. En wat was nu het geval !

Volgens hen had ik tijdens de veiling een veel hoger bedrag geboden, ik zou het bedrag ingevuld hebben met de 3 nullen extra, zodat het een exhorbitant hoog bedrag was. In plaats van bijvoorbeeld 1 000 000 yen, waar ik 1 000 had  moeten invullen, zou ik 1 000 000 yen hebben ingevuld, wat neerkomt op 1 000 000 000 yen.Ik was dus altijd winnaar met dit bedrag !

Terwijl ik dacht dat ik de winnaar was, waren anderen nog aan het tegenbieden, maar die konden uiteraard niet winnen. Dit stopte totdat ze in hun ogen voldoende geboden hadden. Toen ik echter de afrekening kreeg voorgeschoteld was dit bedrag 2 x zo hoog dan het bedrag dat ik volgens mij als winnaar had voorgesteld. 

Het is misschien moeilijk te begrijpen, maar het was in ieder geval een serieus probleem dat moet opgelost worden, want ik was  niet akkoord. Bovendien was er een 2de geval aan de hand dat beweerde dat ik een bedrag van 2 450 000 yen zou hebben ingevuld, een bedrag dat ik NOOIT zou invullen. Ik doe niets anders dan bieden en nu zou ik plots andere bedragen hebben ingevuld ???? Ik betwijfel het ten sterkste, maar kan me helaas niet verdedigen !

Om een lang en moeilijk verhaal kort te maken, het probleem met de aankoop van de sanke is opgelost door de goodwill van de klant, waarvoor mijn uiterste dank, want gezicht verliezen in Japan is not done. Probleem is dus opgelost. Het 2de probleem is nog niet opgelost, maar je bent er wel een dag zoet mee, de stress en alle andere inbegrepen ! Nu begrijp je natuurlijk het belang van de agent of tussenpersoon om deze problemen recht te zetten.

Het gaat over deze sanke die nu gelukkig aangekocht is, want de kwaliteit spat er vanaf ! Ze is nisai en 64 cm en zal nog minstens een jaar azukari blijven. 

Naast de sanke heb ik nog een aantal koi kunnen scoren die denk ik interessant zijn voor de meeste mensen en een groter bereik zullen hebben. Het is een unieke kans voor de mensen die graag een nisai kopen en de koi nog een jaar azukari willen laten. Het zijn betaalbare koi !

Ik zet ze hier op een rijtje, straks zullen ze verschijnen in het koi overzicht. Ik ga de prijs er nog niet bij vermelden, maar ik zeg alvast dat mensen die interesse  hebben om een betaalbare koi een jaar azukari te laten, zodat ze een sansai van 65-70 cm kunnen bemachtigen van goede kwaliteit, neem dan contact met mij op en ik zal je de voorwaarden doormailen. 

Ik moet het wel deze week weten, en mijn aanbod gaat in tot zaterdag avond, nadien vervalt mijn aanbod. Reden ? Ik moet alles tijdig doorgeven om de logistiek in orde te houden. Hier zijn de mogelijke kandidaten:

Showa SH-CH21-112 van Kibi - 55 cm

Showa SH-CH21-116 van Kibi - 52 cm

Sanke SA-CH21-117 van Taniiguchi - 50 cm

Doitsu Karashigoi KA-CH21-1113 van Taniguchi - 71 cm

Bekko KA-CH21-1111 van Tamaura - 58 cm

Als laatste kan ik nog een winnende koi voor een klant voorstellen.die er heel gelukkig mee is, namelijk de yamabuki ogon van Taniguchi HI-CH21-1116 - 55 cm

Misschien is de code wat vreemd, maar ik leg  het snel even uit met als voorbeeld
SH-CH21-112.

SH = Showa
CH21 = CH van CHugoku veiling en 21 van het jaartal
112 =  maand november (11) en de nummer van de koi.

Op deze manier kan ik altijd nauwgezet weten waar en wanneer de koi is gekocht. Ook voor jullie is dit een zekerheid van aankoop en kan je altijd de juiste gegevens terugvinden in de code  Het is voor mij een belangrijke code om mijn bibliotheek in orde te houden. Misschien wat ingewikkeld voor velen, maar het is de logica zelf !

Contacteer me voor het prijsaanbod. Enkel geldig deze week !

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

The Untouchable

555

Wim DW

555


Johan

555


Dick

555


bennie

555


Wim DW

555


Jack

555

Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml