De ongeregeldheden houden niet op !

De ongeregeldheden houden niet op !

Wat het de laatste tijd allemaal is weet ik niet, maar de problemen blijven zich opstapelen. Er is heel wat consternatie geweest bij 2 koi tijdens de Chugoku veiling. Blijkbaar zou ik 2 biedingen gedaan hebben, die trouwens kant noch wal raken, maar me wel in een penibele situatie brengen.

Ik moest voor een klant bieden op een bepaalde koi, die ik zo dadelijk zal tonen. Het was niet van de minste koi, een sanke van Sakai Co. Op een bepaald ogenblik stopt het bieden en was ik bijzonder blij dat ik de sanke gewonnen had. Sta me toe niet over het bedrag te praten, want dat is niet de bedoeling, maar toen ik het overzicht kreeg van de aankoop was de winstprijs vele malen hoger dan het winnende bod dat ik genoteerd had. Gelukkig had ik een screenshot gemaakt van de winnende prijs.

Wat je vooraf moet weten is dat als je bied in Japan, je moet bieden in yen. Men laat altijd de 3 nullen vallen, omdat het bedrag telkens moeilijk in te vullen is. Als men dus 100 000 yen wil bieden, dan vult men 100 in en niet 100 000. En wat was nu het geval !

Volgens hen had ik tijdens de veiling een veel hoger bedrag geboden, ik zou het bedrag ingevuld hebben met de 3 nullen extra, zodat het een exhorbitant hoog bedrag was. In plaats van bijvoorbeeld 1 000 000 yen, waar ik 1 000 had  moeten invullen, zou ik 1 000 000 yen hebben ingevuld, wat neerkomt op 1 000 000 000 yen.Ik was dus altijd winnaar met dit bedrag !

Terwijl ik dacht dat ik de winnaar was, waren anderen nog aan het tegenbieden, maar die konden uiteraard niet winnen. Dit stopte totdat ze in hun ogen voldoende geboden hadden. Toen ik echter de afrekening kreeg voorgeschoteld was dit bedrag 2 x zo hoog dan het bedrag dat ik volgens mij als winnaar had voorgesteld. 

Het is misschien moeilijk te begrijpen, maar het was in ieder geval een serieus probleem dat moet opgelost worden, want ik was  niet akkoord. Bovendien was er een 2de geval aan de hand dat beweerde dat ik een bedrag van 2 450 000 yen zou hebben ingevuld, een bedrag dat ik NOOIT zou invullen. Ik doe niets anders dan bieden en nu zou ik plots andere bedragen hebben ingevuld ???? Ik betwijfel het ten sterkste, maar kan me helaas niet verdedigen !

Om een lang en moeilijk verhaal kort te maken, het probleem met de aankoop van de sanke is opgelost door de goodwill van de klant, waarvoor mijn uiterste dank, want gezicht verliezen in Japan is not done. Probleem is dus opgelost. Het 2de probleem is nog niet opgelost, maar je bent er wel een dag zoet mee, de stress en alle andere inbegrepen ! Nu begrijp je natuurlijk het belang van de agent of tussenpersoon om deze problemen recht te zetten.

Het gaat over deze sanke die nu gelukkig aangekocht is, want de kwaliteit spat er vanaf ! Ze is nisai en 64 cm en zal nog minstens een jaar azukari blijven. 

Naast de sanke heb ik nog een aantal koi kunnen scoren die denk ik interessant zijn voor de meeste mensen en een groter bereik zullen hebben. Het is een unieke kans voor de mensen die graag een nisai kopen en de koi nog een jaar azukari willen laten. Het zijn betaalbare koi !

Ik zet ze hier op een rijtje, straks zullen ze verschijnen in het koi overzicht. Ik ga de prijs er nog niet bij vermelden, maar ik zeg alvast dat mensen die interesse  hebben om een betaalbare koi een jaar azukari te laten, zodat ze een sansai van 65-70 cm kunnen bemachtigen van goede kwaliteit, neem dan contact met mij op en ik zal je de voorwaarden doormailen. 

Ik moet het wel deze week weten, en mijn aanbod gaat in tot zaterdag avond, nadien vervalt mijn aanbod. Reden ? Ik moet alles tijdig doorgeven om de logistiek in orde te houden. Hier zijn de mogelijke kandidaten:

Showa SH-CH21-112 van Kibi - 55 cm

Showa SH-CH21-116 van Kibi - 52 cm

Sanke SA-CH21-117 van Taniiguchi - 50 cm

Doitsu Karashigoi KA-CH21-1113 van Taniguchi - 71 cm

Bekko KA-CH21-1111 van Tamaura - 58 cm

Als laatste kan ik nog een winnende koi voor een klant voorstellen.die er heel gelukkig mee is, namelijk de yamabuki ogon van Taniguchi HI-CH21-1116 - 55 cm

Misschien is de code wat vreemd, maar ik leg  het snel even uit met als voorbeeld
SH-CH21-112.

SH = Showa
CH21 = CH van CHugoku veiling en 21 van het jaartal
112 =  maand november (11) en de nummer van de koi.

Op deze manier kan ik altijd nauwgezet weten waar en wanneer de koi is gekocht. Ook voor jullie is dit een zekerheid van aankoop en kan je altijd de juiste gegevens terugvinden in de code  Het is voor mij een belangrijke code om mijn bibliotheek in orde te houden. Misschien wat ingewikkeld voor velen, maar het is de logica zelf !

Contacteer me voor het prijsaanbod. Enkel geldig deze week !

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

The Untouchable

Men wordt hier als potentiële klant gewoon dolgedraaid, nauwelijks of niet meer te volgen.
En wat ik mij altijd opnieuw afvraag: er is altijd iemand anders die met de 'top of the bill' gaat lopen, maar wie is dat dan en wat heeft die voor op de andere, 'gewone' klanten van Interkoi??? Wsl veel meer geld in het laatje!
Ik ben hierover niet meer te spreken . . . enne . . . is dat mss zo abnormaal?
Zelfs koi kopen is in deze tijden een monopolistische aangelegeheid geworden, en elk monopolie vind ik verderfelijk, zo weet je hoe ik erover denk.

Graag zoveel mogelijk reacties omtrent mijn standpunt, maar ik vrees dat het van al die oelewappers weer niks zal worden. Wie in godsnaam durft mij nu eens een goed en wel onderbouwd antwoord te geven? Is dat nu zo moeilijk, stroopsmeerders van de bovenste plank? 

Wim DW

beste Che, je vroeg om een reactie en probeer zeer analytisch te kijken op je verhaal - dat de (koi)wereld niet stilstaat is voor iedereen wel duidelijk.  De Corona maakt het voor ieder van ons zeer moeiljik.  Daar waar we in het verleden gewend waren om de reisverhalen van luc te lezen en zijn momentums te aanschouwen is het momenteel al twee jaar een hybride situatie.  Ik verwijs naar het artikel van enkele dagen geleden waarin werd verwezen naar langs de ene zijde de toegenomen vraag en langs de andere kant het zelfde aanbod (of beperkter).  Wij Europa hebben zelf fout aan deze tendens en wel om reden dat wij gemaakt hebben dat China en zijn inwoners meer inkomen vergaren ( hele productieprocessen zijn naar daar verhuisd - een studie van KPMG destijds wees uit dat begin jaren 90 een arbeider in Belgie 8000 bfr kostte, éénzelfde arbeider in Hongarije 800 bfr en een arbeider in China 80 bfr en een kom rijst .... sinds men daar (eind jaren 80) onder druk van het kapitalisme de fabrieken heeft toegelaten om halffabrikaten, afgewerke producten edm te produceren is de opmars van het kapitalisme in het communistisch regime een feit en zullen in tegenstelling tot het Westen, de top in de productieketting zeer veel verdienen.  Het is duidelijk een fenomeen geworden dat de kwaliteit die jaren naar Europa is gekomen nu ofwel zeer duur zal worden  ofwel ginder blijft - en daar zal niemand iets kunnen aan verhelpen.  het enigste wat men nog kan doen is proberen zeer jong in te kopen  (lees tosai-nisai) en hopen dat deze zeer goed ontwikkelen (hier of in Japan mits een zware aanbetaling)  
Ik lees dat jij het afschuwelijk vindt dat iemand Luc een opdracht geeft tot bieden en dat hij zijn koop kan realiseren.  Kan je uitleggen wat die vrouw of man heeft fout gedaan in uw ogen .???  Jij kan toch ook luc de opdracht geven tot bieden en mogelijk heb je geluk.  Monopolistisch is dit volgens mij niet want er staan nog wel koi te wachten om gekocht te worden - monopolistisch is volgens mij mocht één iemand alle koi opkopen  - ik kan wel je ontgoocheling begrijpen dat de prijs in de koiwereld de laatste 2-3 jaar ernorm is gestegen (maar mogelijk was dat vroeger ook zo maar drong dit minder tot ons door).... maar niet alles is rozengeur en maneschijn - als je kijkt dat op de veiling van NARITA met vaste prijzen er een heleboel koi niet verkocht werden, dan is dit ook en teken dat the sky niet de limit is maar ....


Johan

KA-CH21-1113 Slechts 28 maanden en wat een lengte


Dick

Stuk voor stuk, prachtige koi, maar  klapstuk is toch echt de Sanke van Sakai en Koi,wowwwwwww


bennie

weggeef prijzen op marktplaats kohako van momotaro 


Wim DW

ja luc, het lijken mij zeer rare zaken dat je nu beschrijft,  een mens kan zich uiteraard vergissen maar jij hebt zoveel ervaring dat het moeilijk te geloven valt.  De zaak is opgelost geworden (zoals steeds ) eind goed al goed.  het aanbod dat je laat zien is weer zeer mooi en als het milde prijzen zijn zullen we dit als je momentum bestempelen .... maar je kan ons nog steeds verrassen. zeer mooie sanke. Top gedaan op de veiling.


Jack

Wel een magnefieke Sanke , complimenten !

Matthijs

Uitzonderlijk zulke koi idd! Prachtig


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74