De laatste updates stromen binnen

De laatste updates stromen binnen

Geduld is een mooie eigenschap....probleem....ik heb geen geduld, dus ook geen mooie eigenschap, integendeel. We zijn december en de laatste updates stromen binnen. Ik ben weeral gerust.

Ik ga nu niet alle laatste updates in het nieuws zetten. Ik zal een trio per dag laten zien, zodat er wat meer aandacht kan gefocused worden op de koi die boven water zijn gekomen. Vandaag is het een ode aan 3 koi, nu nisai, die ik als tosai heb aangekocht via de events van Narita.

Het is al een heel gepuzzel geworden om alles uit elkaar te halen en alles in zijn juiste context te zetten, maar bij deze wordt ik toch eventjes bijzonder blij ! Ik hoop ook dat jullie de kwaliteit kunnen waarderen, want dit is wat je gemist hebt. Inderdaad deze zijn nog alle 3 te koop !

Laten we beginnen met sanke SA-NA21-42 van Sakai FF. 
Ocharme, een rood oogje, waardeloze koi zou ik zeggen. Pfff slechts 21 cm gegroeid, dat zou ook beter kunnen, ze is nog maar 56 cm. Oei oei, 2 vlekken kasane sumi, dat willen we niet zien, wij houden van tsubo sumi ! Neen, deze is waardeloos !

De volgende is sanke SA-NA21-421
Zoiets koop je toch zeker niet ! Die is slechts 19 cm gegroeid, een nationale ramp. En zie je die kasane sumi vlekken, wat een schande. Als je dan de odome bekijkt dan constateer je dat die er gewoon niet is. Neen, deze zou ik ook niet kopen hoor ! Waardeloze sanke

De laatste van vandaag is sanke 2104006
Het was de grootste en is nog altijd de grootste. Van 40 naar 57 cm, nog altijd de grootste maar een mindere groei. Dit voor wat het waard is. Het patroon is bijzonder moeilijk aan te man te brengen. Toch zeker als het sumi op het lijf straks door zal breken en atarachi sumi vlekken zou maken, niet te hebben. Het beni ligt ook wanorderljk verspreid over het lichaam en is totaal in onbalans. En als dat nog niet genoeg is heeft ze niet eens de zo begeerde rode oogjes.... ! 

De veiling van Momotaro gaat momenteel van start

Ik ga zelf geen koi meer bijkopen, tenminste dat is de bedoeling. Wil je echter een kans maken op een koi uit deze serie, dan moet je eventjes contact met  mij opnemen. Wel moet ik erbij vermelden dat het bijzonder moeilijk is om koi azukari te laten blijven bij Momotaro momenteel. Hun eisen zijn bijzonder streng en er worden enkel koi toegelaten als azukari vanaf een bepaalde inkoopprijs, en die is niet min. Je mag hierover info aanvragen.

AANDACHT....AANDACHT.....

Ik zoek iemand die iedere week een 10-15 tal foto's kan maken van koi die vergelijkbaar zijn met de meeste foto's hier op de website. Met andere woorden, je moet verstand hebben van foto's van  koi maken. Hier is een goede camera en de juiste flits voor nodig om de waterreflectie tegen te gaan. Er mogen ook meerdere koi per week gefotografeerd worden eventueel die ik dan kan verdelen over verschillende weken. Wie zich geroepen voelt om dit te doen, gelieve zich even te melden.

Ik heb er de camera niet voor, maar zeker niet het geduld. 

 

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

The Untouchable

Zelfs defaitisme omtrent de drie sanke hier voorgesteld is blijkbaar een vorm van reclame geworden. Je moet het maar uitvinden en durven neerschrijven!  
Zelf houd ik hier minder van en ben ik veeleer voorstander van 'eerlijke' reclame ivm koi. En ik denk de grote en bekende Vlaamse koikichi ook.


Dick

"Kappen nu, ik kan er niet van slapen".😜

interkoi

Er staan nog een groot aantal toppers klaar hoor Dick....hou je maar klaar en bestel de slaappillen al maar !

The Untouchable

@interkoi Slaappillen, ik neem ze geregeld ook, maar ze helpen niet en deugen voor niks! Tenzij om tijdens slapeloze nachten te dromen van droomkoi. In what a koi kichi world do we live? Not normal anymore!


Jack

Inderdaad Luc , die Sanke .....alle drie......het aanzien niet waard. Zit je mooi weer mee. Worden overblijvers , tis niet anders.......

The Untouchable

De pure waarheid in het kwadraat, hahaha! Van een kenner gesproken!

Jack

@The Untouchable Dank u wel Martin !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74