Introductie van Kibi

Introductie van Kibi

Ik moet eerlijk toegeven dat ik weinig kan vertellen over de kweker Kibi. Ik werd er vorig jaar al attent op gemaakt door mijn agent, maar ik besloot om nog even af te wachten. Het is een niuewe kweker die verschijnt aan de horizon, en blijkbaar met goede resultaten.

Tijdens de chugoku veiling heb ik dan toch besloten om enkele koi proberen aan te kopen, zij het niet van de duurste uit het aanbod. Voorzichtigheid is nog altijd de boodschap. Ik heb wel gevraagd om een filmpje te maken van het bedrijf, zodat je een indruk krijgt met wie we te doen hebben. Altijd interessant om te zien ! Bekijk even dit filmpje. 

Het bedrijf is iets kleiner dan de Taniguchi Koifarm, maar men kan het qua indruk wel een beetje vergelijken met hem. Ik kan weinig informatie geven over de oyakoi, maar naar het schijnt zou een showa van Isa één van de grondleggers zijn van de showa. Dat is toch al een geruststellend iets.

Ik wil er nog even op wijzen dat het speciale aanbod voor de aankoop van de kibi showa enkel deze week geldig is, nadien vervalt mijn aanbod en laat ik ze zelf als azukari ginder. We zullen dan wel zien waar het schip strand. Het zou een mooi alternatief zijn omdat het showa aanbod in het Zuiden wat beperkter is geworden. 

Sakai FF is volop met nieuwe showa lijnen bezig, maar dan heb je weer het probleem van de prijzen, hetzelfde probleem bij Momotaro die eigenlijk bijna geen showa meer aanbied op dit ogenblik. Het zou fijn zijn als ik beide kon verkopen deze week, maar wat  niet is kan nog komen.

Sanke van Sakai CoIk wil nog even terugkomen op mijn nieuwsitem met het voorstellen van de flopper. Het is geen al te correcte verwoording, want er is helemaal niets mis met het visje.

Het is een bijzonder mooie sanke met een geweldige huidkwaliteit, alleen.....hij is niet gegroeid en dat is in onze koibelevenis één van de grootste fouten die er maar kunnen gebeuren.

Als je dezelfde aankopen van vorig nieuwsitem bekijkt, zie je kleppers die 20 cm en meer gegroeid zijn, en deze  heeft als het ware een groeistilstand gehad.

Kan dit nog goedkomen en kan deze nog zijn achterstand inhalen ? Ik kan er geen zinnig antwoord op geven.Ik heb het zelf ooit meegemaakt dat ik een kohaku kocht die vrij klein bleef en plots na 2 jaar een enorme groei kreeg, maar meer  kan ik er niet over kwijt.

Hier geld wel de regel, schoonheid of grootheid, wat is het belangrijkste. Nu kan ik er nog lang over uitweiden, dat lost niets op, dus ga ik deze koi proberen aan een koikichi die de kans waarneemt proberen te verkopen.

De normale verkoopprijs die ik genoteerd had na azukari en transport zou 2450 euro zijn, een propere prijs voor een nisai van deze kwaliteit maar met een lengte van 50-55 cm wat de bedoeling was.

Ik bied deze nu aan 50% van de waarde, of 1225 euro.

Ik zou zeggen waag je kans en wie weet ! Ik ga niet leuren met de koi op marktplaats, echt niet, dus ik zal de koi in de serre zetten als er geen koper gevonden wordt en mijn aandacht daarop verder vestigen.

Ondertussen heb ik ook de certificaten binnengekregen van enkele koi, die ik ook even op dit nieuwsitem zal plaatsen, en ook in het bestand.

 

Meer afbeeldingen

Introductie van Kibi: afbeelding 1
Introductie van Kibi: afbeelding 2
Introductie van Kibi: afbeelding 3
Introductie van Kibi: afbeelding 4
Introductie van Kibi: afbeelding 5
Introductie van Kibi: afbeelding 6
Introductie van Kibi: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Matthijs

Toch boeiend die Kibi Showa...

doe mij die 2e Nadeshiko maar ;-)


Polleke

De 2 sai van het ouderdier Hakutou mag er wel zijn . 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74