De volgende 3 azukari

De volgende 3 azukari

Het was een zwaar najaar vorig jaar, en ook een zwaar voorjaar dit jaar. Reden was de aankoop van een groot aantal hoogwaardige koi die allemaal als azukari in Japan bleven.

Je bent dan ook bijzonder benieuwd naar het resultaat. het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk zijn ze boven water gekomen. Zoals ik gisteren lees wordt een beetje cynische literatuur niet ter harte genomen, dus zullen we nu maar weer au serieux worden. 

De eerste koi van vandaag is een sanke van Sakai FF SA-V21-4215 die me eigenlijk nauw aan het hart lag. Het filmpje is niet geweldig, en de groei is misschien beperkt, maar als sansai 68 cm is nog altijd niet verkeerd. 

Mijn overtuiging was dat dit een bijzonder mooi exemplaar zou kunnen worden, en ondanks het feit dat het geen goed filmpje is, blijf ik er nog 100% van overtuigd dat dit kwaliteit toont. Persoonlijk hou ik van van niet conventionele patronen, en blijf begeesterd van spannende patronen, wat je ook terugvind in deze sanke; Het sumi zit sowieso op de juiste plaatsen en wanneer het volledige gamma sumi is verschenen zul je een andere koi krijgen;

De donkere film kan het shiroji niet verduisteren, integendeel,  het lijkt precies een licht in de duisternis. Het beni is mooi verspreid over het lichaam en geeft de sanke een vrij evenwichtig patroon om maar niet te spreken van de opkomende fukurin die van hoge kwaliteit getuigt. Ja hoor, ik hield ervan en hou er nog van.

Filmpje bij aankoop Sanke SA-V21-4215

-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^

Het tweede specimen is kohaku KO-V21-4345 van Sakai FF. Deze heeft een mooie boost van maar liefst 14 cm gekregen en een body die in goede aarde zal vallen bij veel mensen. Het standaard sandan patroon blijft geliefd, en ook hier valt weinig op af te keuren. Deze klepper heeft alle ingrediënten om uit te groeien tot een machtige jumbo en dit zijn koi die niet vies zijn van 90 cm. Ik ben altijd voorzichtig in het bepalen van mogelijke grootte, en hou me dikwijls rustig bij 75-80 cm omdat ik weet hoe moeilijk het is om koi van 80+ in onze contreien te laten evolueren. Maar bij deze heb ik geen probleem om dit te verklaren, deze kan het....

Filmpje bij aankoop Kohaku KO-V21-4345

-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^

Als derde slachtoffer toon ik even een sanke van Sakai met code SA-V19-1230 en zoals jullie kunnen zien is deze een jaartje ouder. Ik sloeg deze aan de haak in december 2019 en was redelijk bang dat ze wat klein zou blijven, want ze was amper 53 cm bij aankoop. Haar pluspunt was een geweldige huidkwaliteit en een rustgevend patroon.

Een jaar azukari liet een groei naar 65 cm zien, wat al veel goedmaakte, terwijl het dit azukari jaar weer een beperkte groei inhield. Maar bekijk het resultaat goed, en toegegeven ze had een paar centimeter groter mogen zijn als yonsai, maar worden we niet teveel gepushed om enkel grote koi naar waarde te schatten. Ik vind een yonsai van 70 cm nog altijd de moeite waard en zeker met deze uitstraling, ik kan ook hier van genieten. 

Filmpje bij aankoop Sanke SA-V19-1230

-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^

In mijn ogen alle 3 verdienstelijke koi die gerust mogen gezien worden. Laat ons ervan genieten, want dat zijn ze alle drie meer dan waard. De koi die ondertussen in Arendonk aangekomen zijn, doen het voorlopig allemaal goed. Er is terug beweging in het huis, dus nieuwsgierigen kunnen altijd langskomen.

Ondertussen is de veiling van Momotaro bezig, en zal deze op het scherpst van de snede komen tegen 11 uur vandaag tot zondagmiddag. Wie nog een kans wil maken moet me zeker contacteren. Het zal vermoedelijk de laatste van het jaar zijn.

Als laatste wil ik nog even melden dat het aanbod van de koi onder nieuwe koi aanwinsten nog enkel geldig is tot zaterdag avond. Met name de mogelijkheid om deze koi als azukari in Japan te laten tegen een minimale vergoeding; Zondag is het aanbod verlopen en laat ik alle koi vermoedelijk komen, tenzij ik zelf de azukarikosten wil betalen. 

VERGETEN TE MELDEN: IK BEN MORGEN AANWEZIG VAN 10.00 TOT 13.00 UUR 
DIT IN VERBAND MET DE LOPENDE VEILINGEN

 

Meer afbeeldingen

De volgende 3 azukari: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Matthijs

555


Wim DW

555


wim

555


Dick

555


Jack

555

Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml