Een genereus aanbod

Een genereus aanbod

De veiling van Momotaro bracht niet veel nieuws. Ik moet er wel bij vermelden dat ik niet onder de indruk was van de aanbiedingen. Ondanks het feit dat ik de hele veiling gevolgd heb, besloot ik geen aankopen te doen, vermits er bepaalde problemen waren.

De problemen zijn vooral het azukari laten van koi zowel tot in het voorjaar als in het najaar. Het is een eeuwigdurende strijd die ieder jaar terugkomt. Ik heb al veel oorlogen gewonnen, maar nu dring ik niet verder meer aan. Koi onder een bepaalde prijsklasse qua aankoop mogen  niet meer azukari blijven. Het probleem is dat de aankoopprijs te hoog is, zodat het zo goed als onmogelijk is om nog koi azukari te laten. Maar daarover wil ik het vandaag niet hebben.

Johan van Interkoi Nederland scoorde een interessante box met kin matsuba. Hij vroeg me om een nieuwsitem te lanceren met een interessante aanbieding voor de quarantaine liefhebbers. Natuurlijk wil ik dat ondersteunen en Ik zet hier even zijn aanbod in het nieuws

Kin Matsuba winter-opgroeiactie 2022 

Kin Matsuba van MomotaroGisteren zijn op de veiling van Momotaro 3rd Online Auction een hele fraaie selectie grote Tosai aangekocht.  Om de Koi hobby komende koude winterse periode een beetje aangenaam en gezellig te maken wil ik een bijzonder aantrekkelijk plan voorstellen. 

Wat is het plan: 

Ik bied een selectie van 5 x Kin Matsuba aan voor de totaal prijs van €.500,- De hobbyist vangt de Kin Matsuba zelf op in quarantaine of opgroei bak en stuurt regelmatig update voor mijn nieuwsitem door. 

In Mei 2022 zullen de Tosai gemeten worden en de grootste met behoud van kwaliteit is de winnaar. Een onafhankelijke jury zal een goed gemaakt filmpje beoordelen op kwaliteit en we kijken uit naar het resultaat qua grootte.  

Het gaat uiteraard niet om de winnaar, maar een kleine prijs is een leuke bijkomstigheid. Daarom zal ik de winnaar een zak probites van 9 kg voorbehouden voor de winnaar. 

Maar wat vooral belangrijk is, is het met elkaar genieten van onze hobby. Regelmatig zal ik updates plaatsen en er zal bij interesse een groep aangemaakt worden via messenger of whatsapp om informatie met elkaar te delen. Uiteindelijk is er geen verliezer want deze Kin Matsuba  zijn echte Momotaro groeiers en zullen zeker de vijver straks gaan sieren en verrijken.

We gaan eerst proberen om een aantal quarantaine fanaten bij elkaar te sprokkelen om dit initiatief tot een goed einde te brengen. De bedoeling is dat er bij binnenkomst blind geselecteerd wordt. Met andere woorden, wanneer ze aankomen, worden er willekeurig 5 stuks ingepakt en meegegeven. Het zijn namelijk allemaal goede veiling koi en voor deze prijs zit er geen quarantaine bij, deze hoort eenieder zelf te doen. Het zijn al tosai van 16 tot 20 cm.

Wie doet er mee?
Graag opgeven via mijn mail johjo@live.nl of neem contact op via messenger. De koi komen op vrijdag 17 december binnen, en dit keer in de loop van de middag. We zullen de nodige afspraken maken om de gereserveerde koi te verdelen. Het is in ieder geval een unieke gelegenheid om een mooi project te ondersteunen. Meld je aan als je interesse hebt. 

-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^

GINRIN OSHIBA SHIGURE

ginrin oshiba shigureIk ben al maanden bezig om te proberen een ginrin oshiba shigure aan te kopen, maar helaas zonder succes. Dit rotdingen gaan altijd veel te duur weg en ik krijg er maar geen aangekocht.

Gisteren heb ik me dan verplicht om door te bieden voor een box tosai, maar heb dat gedaan in samenwerking met Michael van Interkoi Duitsland. Het koste me veel energie en centjes, want het bieden liep gestaag op....niet normaal.

Maar uiteindelijk zijn we dan winnaar geworden van een box van 15 ginrin oshiba shigure, en volgens mij de beste box van het aanbod. Toch zeker wat het gin betreft, want ze zien er fantastisch uit, Het zijn net zwemmende diamanten met een robijnachtige gloed !

Ik word vooral gecharmeerd door de kleur die er via foto en film niet echt naar behoren hun kleur toont. Het zou een tint tussen rood en bruin moeten zijn, geglazuurd met een laag ginrin. 

Volgens de gegevens van Daisuke zijn dit tosai van mei tussen de 31 en 35 cm die in staat zijn om 100 cm te worden. Voor mij een onhaalbare zaak in onze landen, maar je weet nooit, en persoonlijk vind ik 85 de ideale maat voor een jumbo koi, voor mij hoeft het echt niet groter.

Ik heb op dit ogenblik nog altijd niet precies besloten wat we er mee gaan doen. Een deel zal vermoedelijk hier blijven, een deel zal naar Duitsland gaan. Hierover moeten we nog wat overleggen op welke manier we ze gaan aanbieden.

Feit is dat we nog gaan proberen de gewone variant mee aan te kopen vandaag om er een totaalproject van te maken. Koi die de mogelijkheid hebben om uit te groeien tot reuzekoi en dit voor een haalbare prijs.....het is een kans die je niet moet laten liggen.

Meer informatie zal je in de loop van de volgende weken krijgen. Ik ben in ieder geval blij met deze aankoop, ik zit er al heel lang op te wachten en heb enkele superideëen die zitten te rijpen !

Zoals reeds eerder vermeld ben ik vandaag aanwezig van 10.00 tot 13.00 uur !

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan

555


Jack

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml