Waar is ie nu toch mee bezig ?

Waar is ie nu toch mee bezig ?

Dat zullen vragen zijn die iedereen zich zal stellen, maar maak  je niet ongerust. Het grootste gedeelte van deze aankopen gaan naar Duitsland. Ik moet nog even met Michael overleggen hoe we ze gaan aanbieden en voor welke prijs.

Zeker is dat deze tosai geboren zijn in mei en op dit ogenblik rond de 30-35 cm zijn. Volgens Daisuke hebben al deze koi het in zich om mega groot te worden, en hij schuwt de woorden niet dat 100 cm een mogelijkheid is. 

Daar heb ik wat problemen mee, maar zelfs 85 cm zou al een geweldig resultaat zijn. Wat zijn nu de problemen ? We kunnen deze selectie niet vooraf verkopen, want ze moeten nog blijven tot april vooraleer ze opgehaald kunnen worden.

Het is onmogelijk om ze uit elkaar te houden, dus we moeten nog even verzinnen hoe we dit gaan fixen. Feit is dat we er voor gekozen hebben om de prijs proberen gunstig te laten verlopen. Hoe zul je je dan afgevraagd hebben ? Ik zal het proberen uit te leggen.

De veiling was bijzonder onregelmatig. we hebben ons gisteren laten leiden door het succes van deze ginrin oshiba shigure, en de eerste aankoop van 15 stuks was bijzonder duur, eigenlijk te duur, maar je hebt het niet in de hand.

Daarom dat we vandaag weer geprobeerd hebben om een box aan te kopen, maar voor een minder zware prijs, waardoor we een totaalaankoop kunnen realiseren die samengeteld gunstiger zou uitvallen, en dat is gelukt. Als we alle boxen samentellen komen we op een acceptabele prijs, en dat is voor iedereen een win-win operatie. We hebben ook besloten om 2 boxen gewone benigoi oshiba shigure aan te kopen. Deze worden samen met de ginrin vooral gepromoot door Daisuke wegens hun mogelijkheid om enorm groot te worden.

Ik moet nog even overleggen met Michael hoe we deze aan gaan bieden, want een groot deel van deze oranje/rood/bruinachtige serie gaat naar Duitsland, waar ze in de opgroei zullen gaan. Michael doet dit goed, en volgens hem zullen ze tegen april al tussen de 40 en 45 cm.

De moeder is een oshiba shigure van Momotaro die gepaaid heeft met enkele kohaku volgens mij, waardoor je deze succes selectie bekomt. De éénkleurige werden gescheiden van de andere vermoedelijk waardoor je nu bijzonder mooie éénkleurige mango-achtige monsters van koi krijgt, waarvan ik de kleur niet 100% kan definiëren. 

Ze worden ginrin oshiba shigure genoemd met een benigoi-achtige uitstraling, en ik hoop dat de kleur subtiel rood-bruin zou zijn wat een speciale look zou betekenen dat nog weinig te zien is in de koiwereld. Geef ons even de tijd om een prijs voor te stellen die voor veel mensen haalbaar is. Het zijn in totaat 50 stuks, dus we kunnen 50 mensen gelukkig maken in deze sombere corona tijden.

Waar ik het bewust niet over gehad heb, was dat ik ook een Tancho Sanshowa heb aangekocht en een bijzonder mooie sanke, althans volgens mij ! Waarom zeg ik Tancho SanShowa ? Het gaat over een mannelijke Tancho Sanke, die niet weet of het een sanke of een showa is als je hem bekijkt.

De moeder is American dream, een op en top sanke, maar de tancho heeft meer showa achtige uitstraling dan een echte tancho sanke, en kan eigenlijk beschouwt worden als een tancho showa met tejimi kenmerken dat hem onder de sanke eigenschappen plaatst. Het kan me echter gestolen worden hoe je deze noemt, zoals altijd kijk ik naar de totaaluitstraling van de koi en die is top in mijn ogen.

Bovendien heb ik besloten om met dezen tancho sanshowa een speciale actie te doen. We bevinden ons  in een pat-situatie die het genieten van koi en de animo dat het koigenieten kan meebrengen op een laag  pitje zet. We gaan dit proberen op te vangen door ludieke acties proberen te doen die het koileven zo aangenaam mogelijk maken.

Deze sanke is een ander geval. Die vind ik bijzonder mooi, maar ik dacht gisteren, laat ik er niet mee stoefen....Ik wou eigenlijk geen koi meer aankopen, maar ik nam de gelegenheid te baat om toch deze heerlijke sanke van 60 cm aan te kopen. Ik verwacht hier bijzonder veel van...

-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>

Genoeg gezeverd over de nieuwe aankopen, want gisteren kreeg ik nog eens volk over de vloer en dat is al bijzonder in deze magere maanden. Doel was de sanke van Sakai Co die vergeten te groeien was. Er was niet veel twijfel, en het was lang geleden dat ik nog een verkoop ter plaatse heb kunnen regelen. Het zijn bijzondere tijden, maar ik was toch gelukkig dat ik nog eens een koi ter plaatse kon verkopen...het was al te lang geleden.

Ook Rudi kwam zijn nieuwe aanwinst bewonderen. Een kohaku van Matsue met een speciaal patroon dat mij zeker bevalt stond op het menu. Een serieuze brok kracht die helaas een kleine technische beschadiging tijdens het transport  had opgelopen. Zonde maar dat zal zijn tijd nodig hebben om te herstellen.

En ja, s'nachts moet ik ook attent zijn. Dan krijg ik boodschappen aan van: "alles goed binnengekomen ? nu goed voor mijn koi zorgen bompa...."  En toeval of niet heb ik deze gisteren ook even in de bowl gezet om te kijken of alles in orde is. Het was geen sanke van Sakai Co zoals ik tijdens het filmen meldde, maar van Matsue. 

Mag ik die ook even zien ?  En ja, dat kan ik niet weigeren. Nu we toch bezig waren met de controle zou het op één koi ook niet aankomen. En ja hoor, hier is ook niets mis mee. Deze ginrin benigoi zal op tijd en stond zijn plaatsje wel vinden. Zalige koi om te zien, en bovendien valt ze nog eens extra op !

-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>-^>

Nu nog even melden dat ik vandaag aanwezig zal zijn van 10 tot 12 uur en dan zit mijn wekelijkse taak er weer op. Het is voor mij een belangrijke week, maar dat zal je duidelijker worden in de loop van deze week, dus hou het nieuwsitem zeker in de gaten. Het zal de moeite worden !

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

wim

555


Roy

555


Matthijs

555

The Untouchable

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml