Een kandidaat show winnaar !

Een kandidaat show winnaar !

Toen ik de zak opendeed zag ik onmiddellijk dat dit topklasse was. Een kohaku van Maruyama van ongeveer 80 cm, een patroon om verliefd op te worden en uiterst populair op één van de befaamde Narita evenementen.

Maar Michel en Hilde gingen met de eer lopen tijdens het lucky draw systeem en werden eigenaar van dit prachtexemplaar. En neen...het is niet de hond die op zijn schoot zit, het is deze kohaku die in het middelpunt van de belangstelling staat !

Ik denk dat iedereen de kwaliteit wel van deze kohaku kan herkennen. Ze is nu amper 5 jaar en zal in de loop van de volgende maanden klaargestoomd worden voor wie weet wat ! Ik wens haar in ieder geval het allerbeste toe en hoop dat ze nog 4 of 5 centimeter extra neemt om zo haar intrede te doen op één van de volgende Shows. De hond mag altijd mee, en hij kent zijn plaats ! 

Zo dat was in een notedop wat er te vertellen was over de gebeurtenissen op zondagmorgen. Dan maar even zelf het heft in handen genomen en even de bloemetjes buitengezet door het maken van een filmpje van de golden corn die reeds binnenkwamen.

Nu weet ik dat er mensen zijn die er een bepaalde affiniteit mee hebben, maar er zijn ook mensen die ze verwensen, de meningen zijn enorm verdeeld. Dat mag, we moeten niet allemaal hetzelfde zijn, integendeel. Ik krijg zelfs verwensingen naar mijn hoofd geslingerd in de trant van.....rommelige  koi....europese koi....noem maar op.

Het enige wat ik erover kan en wil zeggen is dat ze een enorme zuiverheid uitstralen. Ze zijn puur, de ondergrond blinkt en het zijn precies sneeuwballetjes zo glanzend en puur. Er zit geen systeem in het patroon, integendeel, men heeft geen grip op hun patroon, maar zie ze blinken. 

Ik weet er zelf te weinig over, want ik heb er geen ervaring mee, het enige wat ik ervaar is dat ze me een bijzonder goed gevoel geven. Bekijk het filmpje van de 6 gelukzakken. Het enige wat ik ervan hoor is dat ze van geboorte naar volwassenheid een enorme metamorfose kunnen ondergaan die onvoorspelbaar is. Bovendien wordt volgens gezegde de groei vooral ingezet van het 2de naar het 3de levensjaar.

Als het goed is heb ik er in totaal 21 aangekocht, en niet van de goedkoopste. Ik ben van plan om een overbruggingsaankoop te doen van nog een 20-tal exemplaren die Taniguchi San speciaal voor mij zal uitzoeken. Deze zullen azukari blijven tot in het voorjaar. 

Van de 21 aangekochte golden corn zijn er ondertussen 11 van verkocht en blijven er  nog 10 over. Samen met de ginrin oshiba shigure moet dit een fantastisch spektakel worden in de voor hen gereserveerde vijver 7. Ik ga niet rommelen met de overgebleven exemplaren en ben van plan om ze een seizoen in de serre te zetten als deze vrijkomt. 

De 2 golden corn die verkocht zijn heb ik even afzonderlijk gezet. Een man en een vrouw....zie jij welke de man is en welke de vrouw ? Ik dus niet hoor ! De goudkoorst is hier sterk aanwezig en doet me denken aan mijn favoriete TV programma momenteel Parker's Trial. Tijdens de rustige periode omdat ik zonder koi zit, een programma dat ik steevast volg en me doet denken aan deze golden corn serie. Ik zal mijn inspanningen voor de golden corn, dan ook Golden Corn Trial noemen. Nu even echter over de ginrin oshiba shigure.

DE GINRIN OSHIBA SHIGURE

Er is veel nagedacht over deze aankoop die ik samen met Michael op poten zette. Ik kan me ook moeilijk uitlaten over de kleurschakering van deze soort. De mama is een oshiba shigure, vermoedelijk met ginrin kohaku gemixed, maar de echte kleur kan ik op film niet definiëren. Wat wel een feit is, is de geweldige body en het enorm verwachtingspatroon qua grootte voor de toekomst.

Zoals reeds eerder vemeld kan deze selectie gigantisch worden. Dat zijn niet mijn woorden, maar de woorden van Daisuke. De eerste aankopen waren bijzonder prijzig, en daar had ik het wat moeilijk mee. We, want ik deed de aankopen samen met Michael, besloten om te proberen nog boxen aan te kopen die gunstiger waren en ook de tosai zonder ginrin aan te kopen, omdat  niet iedereen ginrin minded is. 

Ik snap het nog altijd niet dat die voorgekauwde uitspraken van "ik hou niet van ginrin" of "ik hou niet van doitsu" nog altijd standhouden. Zo zie je maar wat onwetendheid kan doen....men praat gewoon na wat er 25 jaar geleden gezegd en beweerd werd. Maar ik weet wel beter ! Bloed en bloedmooi kunnen ginrin en doitsu zijn.

In ieder geval,  datgene wat gepland was is ook gelukt, en we kochten in totaal 30 ginrin oshiba shigure en 20 benigoi oshiba shigure aan. Vermits de kwaliteit volgens ons niet anders was, smeten we alle prijzen op een hoop en komen samen tot een sympathieke verkoopprijs.

25 Exemplaren zullen naar Duitsland verhuizen, 25 exemplaren zullen in Arendonk blijven. We zullen de koi om en om kiezen als de koi binnenkomen, een eerlijke verdeelsleutel. Maar wat is nu het  probleem ! We kunnen vooraf geen koi verkopen want uit elkaar houden is niet mogelijk. 

Wat mij betreft stel ik het volgende voor: Men kan een optie nemen op een koi door een voorschot te betalen van 200 euro. Daardoor verwerft men het recht om een koi uit te kiezen uit de selectie ginrin of de selectie benigoi oshiba shigure. Er zullen 15 ginrin zijn, er zullen 10 gewone zijn, de prijs is voor elke koi hetzelfde namelijk:

595 euro

Als de tijd rijp is, rond 1 april en voor binnenkomst van de nieuwe koi zal men een keuze kunnen maken door het trekken van een nummer die voorgelegd wordt uit de verkochte exemplaren. Worden er 7 verkocht, dan worden de nummers 1 tot 7 omgekeerd op een tafel gelegd, en wie nummer 1 trekt heeft geluk.

Wenst iemand echter toch de eerste keuze te hebben, dan wordt de prijs van de koi opgetrokken tot 995 euro. Zo simpel is het. Zo gaat het ook in Japan. Handpicked is extra duur...Op deze manier zullen er niet veel mensen meer zijn die als eerste willen kiezen, want dat is een probleem dat zich altijd voordoet.

Ik denk dat dit een fair systeem is waar we ervoor gezorgd hebben om bijzonder interessante jumbo koi aan te kunnen bieden tegen een bijzonder aangename prijs. Of ze succes zullen hebben of niet,  is voor mij moeilijk in te schatten. Maar voor die mensen die zich geroepen voelen, meld je aan. 

Je ontvangt een faktuur met het recht om een koi van deze serie uit te zoeken. Geef wel door of je voor de ginrin of de andere gaat. Moest het succes groot zijn, dan raad ik je aan om niet te lang te wachten, want meer komen er niet.

Wie meer vertrouwen heeft in de opgroei van Michael, mag natuurlijk contact opnemen met Michael. 

Morgen schrijf ik een nieuwsitem dat misschien interessant is voor velen onder U, maar vooraleer ik dit doe, wil ik nog even je aandacht vestigen op een aktie die ik gestart ben op Facebook,  mijn geliefde medium. Ik weet hoe moeilijk het is om geld in te zamelen, dat heeft de actie voor de bowls van de BKS mij wel geleerd.

CliniclownsIk word deze week 70 jaar en dat wil ik toch met glans doorspekken. Ik ben een inzamelactie voor de cliniclowns opgestart waar men geld kan doneren. Het hoeft niet veel te zijn, Als er maar veel mensen aan meedoen. Lees  het even op deze link en laat je goede hart zien

Wat is er belangrijker dan kinderen of kleinkinderen, ze zijn een bron van vreugde ! Arjan en Rdy bedankt ik zie dat jullie al een kleine donatie hebben gedaan ! Maar ik verwacht veel meer, al is het maar 5 euro dat je stort. Cliniclowns zijn oh zo belangrijk in het dagelijks leven van de zieke kinderen. Ik verwacht dat al mijn 600 tot 1000 lezers die dagelijks mijn nieuwsitem lezen op zijn minst 5 euro, of liefst meer doneren voor dit goede doel ! 

Ik hoop ook dat ik "mijn facebook vrienden" kan overhalen om te doneren, dan haal ik minstens 6000 x 5 euro op dat zou fantatisch zijn natuurlijk ! Maar ik vrees ervoor...

Ik zal trouwens iedere dag nagaan wie een bijdrage heeft geleverd en op deze manier zijn goed hart heeft laten zien, want die zal  ook een plaatsje innemen in mijn hart ! En geloof me ondanks mijn harde uiterlijk heb ik een immens groot hart !

De stand momenteel is 183 euro !  Mijn dank is groot !

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johan

Kohaku van Michel en Hilde meerdere keren goed bekeken maar dat is een prachtige Koi. Gefeliciteerd dat zal genieten worden


Wim DW

@ hilde en Michel = dikke proficiat met de aankoop - zeer mooie kohaku ( ik zou er ook plaats voor vinden)
@ luc = Golden corn - net zoals goede wijn zal deze moeten rijpen
merci voor het artikel

Johan

Sommige wijnen worden beter andere slechter naarmate de jaren.
Uiteindeljk weet je het pas als de fles open gaat.


Dick

De Kohaku kan ik bijzonder waarderen, wat een uitstraling heeft deze koi.  Michel en Hilde, proficiat.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74