Het is lang wachten op de zon

Het is lang wachten op de zon

De animo om koi te kopen zit er weer goed in, en dit ondanks het triestige weer, dat een flinke domper legt op de gemoedsgesteldheid van de koi.

Toch komen er veel aanvragen binnen voor koi, wat betekent dat de vlam toch weer in de pijp zit. Op regelmatige tijdstippen zelfs, komen er nieuwe gezichten te voorschijn, wat wil zeggen dat de koihobby in een continu veranderende wereld zit.

Ik heb deze week dan ook verschillende malen, enkele bowls moeten samenstellen om een opstart te maken voor een nieuwe vijver, en dat doe ik natuurlijk met veel plezier. Eén dag per week doe ik trouwens alle vijvers controleren, afstrijkjes nemen, waterwaarde meten etc...zodat het controlen kan samengaan met het samenstellen van een bowl.

Als alles dan in orde blijkt te zijn, ben ik weer dik tevreden. Een wekelijkse controle neemt zijn tijd in beslag, maar het is een wezenlijk onderdeel voor het onderhoud van de koi. De temperatuur is ook van die aard, dat de filters nog niet optimaal werken, en dat de parasieten een kleine voorsprong hebben in de strijd om suprematie.

Op een huidwormpje na, was het gelukkig weer in orde, en kan ik weer gerust slapen. Vooral de nieuw aangekomenen doen het bijzonder goed. Nog iets schichtig, maar bijzonder hongerig en attent storten ze zich op het voer. Volgens mij zijn ze toch blij dat ze hun innerlijke geest kunnen verrijken.

Het is dan ook de moeite om eens een kijkje te komen nemen naar deze nieuwe bewoners, die blijkbaar geen probeem hebben met hun royale plaats in de vijvers. Soms denk ik toch dat ik te weinig koi in de vijvers heb zitten, maar ik voel me er goed bij, kan ze op die manier goed voeren, en heb geen behoefte aan bakken vol koi.

De setjes die ik van de week samengesteld heb voor bepaalde klanten, zijn ook interessant om te laten zien. Koi zien is altijd de moeite, dus waarom zou ik de filmpjes niet laten zien ?

Samengestelde bowl 1

Samengestelde bowl 2

Het is ook mooi om te merken dat er veel aanvragen binnenkomen op de nieuw gelanceerde formule van de leasing. Ik had niet verwacht dat de respons groot zou zijn, maar hier was ik dus fout in. Het is altijd weer zoeken naar nieuwe mogelijkheden om koi te verkopen.

Het feit dat ik geen vijvers aanleg, of geen produkten verkoop via een winkel, dwingt me er in feite toe dat ik mij volledig moet concentreren op de kwaliteit van de koi, de relatie met de klanten, en de kracht van de website. Dit is dan weer in het voordeel van de klant, maar dat zijn de troeven waar ik het mee moet doen, en blijkbaar is het leasingvoorstel toch een schot in de roos. Dat doet me dan ook genoegen...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240