Een eenvoudige oplossing

Een eenvoudige oplossing

Lap, het is weer zover...mijn zoveelste telefoon valt in het water. Nu wordt het tijd om een smartphone aan te schaffen.

Een telefoon is een onmisbaar ding in onze samenleving. Ik kan me nog wel herinneren toen de eerste telefoons op de markt kwamen. Een ongelukkig zwart ding met een draaischijf. Je moest toen nog de centrale bellen die je verbond met het nummer dat je aanvroeg...jongens wat worden we oud.

Ik herinner me ook nog de eerste gsm toestellen. Ik was één van de eerste die een draagbaar telefoontoestel bezat in mijn regio. Het was een panasonic, die ik had laten in bouwen in de auto. Kostprijs toen ± 120 000 Bfr of rond de 3000 euro nu...dat moet in 1989 geweest zijn als ik me niet vergis.

De verbindingen gingen nog niet zo vlot als nu. De grenzen waren nog niet open, en ik moest telkens als ik de grens passeerde een omschakeling in de telefoon maken. Toen was het nog enkel de Benelux en werkte het toestel enkel in België, Nederland en Luxemburg.

Op dit ogenblik neemt mijn jongste kleindochter (bijna 2 jaar) de Iphone vast, begint met haar vingertje over het scherm te gaan om haar favoriete liedjes op te zetten, of via Youtube naar haar favoriete filmpje te kijken, ik geloof dat het minni mouse is momenteel. Prachtig om te zien hoe kinderen zich iets onnatuurlijk eigen maken, zodat het voor hun een tweede natuur is. Wat heeft de toekomst nog in petto.

Om een lang verhaal kort te maken, komt mijn vrouw met een plastic hoesje af, steekt de telefoon erin, en zegt dat het nu wel genoeg geweest is om de telefoons in het water te laten vallen. De smartphones zijn te prijzig om ze zomaar te dopen...wat is een oplossing toch eenvoudig, dat ik er zelf niet aan gedacht heb.

Genoeg gezeverd nu, want deze site gaat over koi, en laat ons het daar maar bij houden, want die materie is al moeilijk genoeg.

Ik kreeg het bezoek van enkele bekenden in de koiwereld, die hun eerste stappen richting Interkoi hebben gezet. Het belangrijkste wat ik uit hun gesprek heb opgevangen was het verhaal over reversed osmose en de werking ervan. Ik hoor er goede verhalen over, maar wat mij niet zo heel duidelijk is, zijn de voordelen van reversed osmose.

Als ik het zo een beetje op een rijtje zet is omgekeerde osmose een proces om water te zuiveren. Een pomp drukt de vloeistof door een membraan in de stromingsrichting omgekeerd aan. Toepassingen zijn er voor bereiding van drinkwater, onder andere uit zeewater, aanmaak van ketelwater voor stoomketels en zuivering van sommige afvalwaters en mest.

Het verwijderingsrendement wordt niet alleen bepaald door de grootte van de te verwijderen stoffen, maar ook door de polariteit en de lading van de stoffen, het oplosmiddel en het membraan. Het systeem is vooral in England bekend, mede doordat het water daar niet van al te beste kwaliteit is.

Het belangrijkste wat ik uit het gesprek heb opgevangen is de bewering dat het hi zich evenredig over de schub laat verdelen, zodat je een egaal hi krijgt. Dikwijls is de kern van de schub intenser dan de buitenzijde van de schub, en dit zou via reversed osmose verbeterd worden. Een interessant gegeven om te bestuderen, dus ik ga er me dit jaar toch eens wat verder over buigen. Mensen die hier meer informatie over kunnen aandragen mogen me altijd contacteren.

Ik nam de gelegenheid ook te baat om enkele koi te bowlen, want tenslotte moet je je beste beentje voorzetten als er potentiële kopers komen. Vooral als Chris komt, doe ik mijn uiterste best, zij het met een dikke glimlach. Telkens probeer ik uit zijn mond een positieve klank te onttrekken over mijn koi, maar het is me nog nooit gelukt... lk heb dan enkele nisai laten zien van verschillende kwaliteiten, en ik had de indruk dat ze toch wel een beetje respect konden opbrengen voor de getoonde koi. Ik zet ze hier graag op een rijtje, zodat jullie ook mee kunnen genieten van deze minder bekende goden.

Mijn lievelingskohaku

Wat een shiro, of zie ik dat verkeerd ?

Een sanke die veel bewondering oogst

Een nidan kohaku die heel positief ontwikkelt

Een kohaku die iedereen kan bekoren

Een bowl tosai van Momotaro

En deze ging mee naar huis

Daarnaast kreeg ik ook nog het bezoek van Nico en vrouw uit Zeeland, die speciaal naar Arendonk gekomen waren omdat ze de website volgden en om enkele koi te kunnen zien. De meeste koi staan op de website, dus is het voor hun ook fijn om deze koi life te mogen aanschouwen. Het vreemde dat ik uit hun mond hoorde, was het feit dat ik goedkoop was met de getoonde koi...dat is een nieuwe...die had ik nog nooit gehoord.

Als men van zover komt is het ook evident om enkele koi te laten zien:

Enkele kleine shiro van Okawa

Een kohaku om kwaliteit herkanbaar te maken

Vergelijk van 2 kohaku

Het grotere werk

Een kohaku en showa met positievee ontwikkeling

Een bowl met vijvervissen

Ik hoop dat ze mijn uitleg en ontvangst op prijs hebben kunnen stellen, en dat hun lange reis vanuit Zeeland de moeite waard is geweest.

Het bezoek van Peter heeft me ook veel vreugde gebracht. Hij had reeds verschillende malen enkele koi bestudeerd die op de website stonden. En wat me vooral plezier deed, is het feit dat hij de koi niet speciaal moest gebowld hebben om ze toch aan te kopen. Zijn keuze was vooraf bepaald en na het zien van betreffende koi in de opvangbakken, besloot hij ze zonder meer aan te kopen. Zijn indrukken bevestigde zijn vermoeden, en hij twijfelde niet aan wat hij zag.

Als ik iemand op het terrein zie komen, ga ik er gewoonlijk naar toe als ik het opgemerkt heb, stel me voor en geef een hand. Volgens Peter had dit nog nooit iemand gedaan bij zijn weten, en hij kon dit merkelijk op prijs stellen. Ik beschouw het als heel normaal, maar blijkbaar is het dan toch niet...Dit zijn zijn aankopen:

Showa van Dainishi

Shiro utsuri van Omosako

Shiro utsuri van Omosako

Peter was vooral ook geïnteresseerd in de ontwikkeling van koi. Om dit even te illustreren liet ik een showaatje zien dat mij bijzonder was opgevallen, en dat een heel bijzondere ontwikkeling heeft gedaan sinds verleden jaar. Het gaat hier niet over een topshowa, maar toch een visje dat de moeite waard is om op te volgen. Het is dan ook meteen het einde van mijn lang verhaal van vandaag:

showa Juni 2012

oktober 2012

april 2013

gisteren gebowld

Leuk niet ?

Meer afbeeldingen

Een eenvoudige oplossing: afbeelding 1
Een eenvoudige oplossing: afbeelding 2
Een eenvoudige oplossing: afbeelding 3
Een eenvoudige oplossing: afbeelding 4
Een eenvoudige oplossing: afbeelding 5
Een eenvoudige oplossing: afbeelding 6
Een eenvoudige oplossing: afbeelding 7
Een eenvoudige oplossing: afbeelding 8
Een eenvoudige oplossing: afbeelding 9
Een eenvoudige oplossing: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240