Voeren met pasta

Voeren met pasta

Gisteren ben ik weer begonnen met iets wat ik ieder jaar weer doe, namelijk voeren met pasta.

Of het beter is dan ander voer is mij niet bekend, en maakt voor mij verder niet uit. Het is meer een ritueel dat ik regelmatig doe, en waarvan ik zelf met volle teugen kan genieten.

De meeste koi die nu bij Interkoi zitten zijn nieuw, en kennen dus eigenlijk geen pastavoer. Als proef op de som ben ik dus in iedere vijver begonnen met het voeren van pasta, en de reactie van de koi kan je gewoon zien in dit filmpje.

Ze hebben het vlug door, en sommige koi worden zelfs heel uitbundig als ze bolletje voor bolletje pasta gevoerd krijgen. Het geeft een goed gevoel, dat in ieder geval. Je moet er ook je tijd voor vrijmaken, want je moet de pasta op de juiste manier klaarmaken, niet te nat, niet te droog, en dan moet je nog bolletje voor bolletje vastrollen en in iedere vijver afzonderlijk smijten.

Uitbundige vissen en een beetje zon doen wonderen, en maakt er toch weer een speciaal evenement van. Het grote voordeel is, dat je er ook het één en ander onder kan mengen. Dat kan gaan van honing tot muggelarven of krill, je kan zijderupsen in de blender steken en in de pasta mengen, ik heb het allemaal al geprobeerd...

Nu is het zo dat volgende week een lading muggelarven en krill binnenkomt, en daar heb ik nog een speciale voedermethode voor. Daarover later wat meer.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240