" /> " />
Het ophalen kan stilaan beginnen

Het ophalen kan stilaan beginnen

De temperaturen beginnen stilaan op te lopen, wat in deze tijden van "global warming" een onbevattelijk fenomeen is geworden.

De meeste van mijn vijvers die niet verwarmd zijn staan op 13°, de andere die op temperatuur worden gehouden staan op 16°. Het worden spannende tijden voor diegenen die een verleden jaar, of in de loop van de winter, hun koi hebben aangekocht, en die in de wachtrij staan om opgehaald te worden.

Gelukkig heb ik voldoende ruimte om te koi te laten zwemmen, maar het blijft toch een verantwoordelijkheid in al zijn facetten om koi bij te houden voor klanten. Dikwijls denk ik daarbij aan de verantwoordelijkheid die kwekers hebben om dure koi van klanten in hun mudpond te laten zwemmen. Voor hun is het misschien iets anders, want tenslotte wordt de koi van niets tot iets opgekweekt, en de intrensieke waarde ligt voor hen anders dan voor ons. Zij nemen gewoonlijk geen verantwoordelijkheid als de koi niet goed evolueert, maar als er een koi sterft, dan weet ik dat zij die zullen vervangen. Dit heeft met eergevoel te maken. Ik heb hierbij alleen ervaring met Momotaro, maar ik sta toch telkens versteld van hun correctheid.

Hun faciliteiten zijn ook stukken beter als bij ons, maar toch gebeurd er regelmatig iets. Verleden jaar was er 1 koi gestorven uit de 42-reeks, en bleken er enkele mannen te zitten tussen de vrouwtjes. Deze hebben ze onmiddellijk vervangen, en nog wel door koi die qua kwaliteit hoogwaardiger zijn dan de aangekochte koi destijds. Zie maar de eerste 4 showa onder het koiaanbod van showa (001-002-003 en 004). Deze heeft Daisuke onmiddellijk voor mij ter vervanging voorgesteld, en ik moet gewoon toegeven dat de kwaliteit buiten proportie is. Ik ben er dan ook heel blij mee.

Ik maak ook even van de gelegenheid gebruik om nog een showa voor te stellen uit de 42 reeks, die het ook ontzettend goed gedaan heeft. Deze showa wordt diepzwart met een mooie menware en een donkere uitstraling, precies wat de klant graag had. Als je de foto's bij aankoop verleden jaar vergelijkt, met de foto hoe ze er 14 dagen geleden uitzag, dan kan je het bijna niet geloven. Ik heb ook lang moeten zoeken om de juiste koi van verleden jaar erbij te vinden. Zou je deze verleden jaar hebben durven aankopen op foto/filmpje ? Zou je deze nu in je vijver willen zetten ?

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240