Het tumult rond de koi veiling-gekte in Japan uitgelegd

Het tumult rond de koi veiling-gekte in Japan uitgelegd

Een artikel van koiquestion dat misschien mooi is om te lezen, temeer daar mijn naam er ook in genoemd wordt.

Koiquestion is zowat samen met mij rond 2007 begonnen om artikels te schrijven over koi. Wij waren echt de eersten die dit in deze vorm deden, want voor de rest kon je bijna niets up to date over koi vinden. Je kon je ding kwijt via de diverse forum, en dat was het zo een beetje...

Koiquestion schreef in eerste instantie in het algemeen over koi, met een bepaalde voorkeur voor Dainichi (wat mag hoor !), en ik dan meer als publiciteits site met voorkeur voor Momotaro, en uiteraard zoveel mogelijk informatie over koi.

Met de komst van facebook is het een zooitje geworden, en kan je door de bomen het bos niet meer zien, maar ondanks de commerciële inslagen kan je natuurlijk alles over koi vinden en hebben de meeste facebookpagina's ook de rol van forum overgenomen. Goed of slecht laat ik in het midden, maar je word eigenlijk weer met hetzelfde geconfronteerd, namelijk dat "ieder zijn eigen waarheid heeft."

Het enige grote probleem dat ik ondervind is dat ik continu moet vechten om iets nieuws te brengen, want het is er al vooraleer ik nog maar weet dat het bestaat, en dat is een klein nadeel. Ik moet me dus meer op mijn eigen bedrijfje focussen, en ik kan begrijpen dat dit niet altijd zo interessant is. Ik worstel dus ook met mezelf om nieuwsitems te blijven schrijven. Ik pieker me suf om hier een oplossing voor te vinden, maar voorlopig zul je het moeten doen met wat ik al bijna 10 jaar doe...

Eén van de grote nadelen van facebook is wel de zogenaamde vriendjespolitiek die gepaard gaat met een bepaalde onpersoonlijkheid, waardoor de realiteitszin toch wat verloren gaat. Als je mensen vraagt of ze facebook hebben of gebruiken, dan ontkennen de meeste mensen, maar stiekem wordt er gefacebooked dat het niet leuk meer is.

Zelf doe ik het ook, maar eerlijk is eerlijk, ik doe het meestal voor publicitaire redenen, want het is een krachtig medium, en bovendien is het makkelijk om contact te maken over de hele wereld. Maar waarom zit ik dit hier nu te lullen, want het gaat over iets volledig anders vandaag, namelijk over het artikel van koiquestion...

“Gaat de hobby nu kapot?!” en ook “Is dit het begin van het einde?”

Zomaar twee uitspraken die ik veelvuldig hoor naar aanleiding van de exorbitante bedragen die er op de veiling voor een Koi worden gegeven. Wel het antwoord is redelijk simpel, namelijk; beslist niet! Dit is niet het eerste jaar dat deze opmerkingen de revue passeren, het bijna een jaarlijkse traditie geworden.

Lees verder...

Lees ook nog volgende artikels die ik gevonden heb:

alleen op momotaro auction

nieuw wereldrecord duurste koi ooit geveild

Zwarte Draak, Leeuwenkoningin en Twintig Miljoen Yen

het zijn de nouveau riches die de grote trompet blazen

Tenslotte nog dit mooie filmpje dat ik gevonden heb

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240