Het verhaal Omosako

Het verhaal Omosako

Eerst en vooral wil ik wel zeggen dat ik geen mening wil geven over de kweker, of een kweker wil veroordelen of in een verkeerd daglicht stellen.

Dit verhaaltje is gewoon gebeurd, en ik vind dat dit ook mag verteld worden. In 2008 kocht ik een groot aantal kleine shiro en 2 grote en vrij kostelijke shiro. De ene werd verkocht aan Patrick, de andere aan Bart. Van de shiro van Patrick heb ik nooit meer iets gehoord, dus ik veronderstel en hoop dat alles goed is, maar die van Bart heeft een staartje gekregen.

Misschien zijn er nog enkelen onder jullie die zich het nieuwsitem herinneren van Bart die persoonlijk een mail gestuurd had naar Omosako met de vraag welke van de 2 shiro hij de beste vond. Dit werd buiten mijn weten gedaan, en Omosako duidde de shiro aan die Bart toen aangekocht had, en ook te zien is op deze foto's.

Nadat de shiro een jaar in de vijver van Bart heeft gezwommen, begon zich een laag secundair hi te ontwikkelen op het achterste gedeelte van de koi. Het was niet zomaar een beetje secundair hi, maar een hele rij, dat de koi wel degelijk ontsierde, en dat niet meer weg te werken was.

Deze foto's werden naar Omosako opgestuurd om hem te wijzen op de wel zeer negatieve ontwikkeling van de shiro. Hij moest uiteraard toegeven dat dit geen goede ontwikkeling was, maar ze moesten er enkele dagen over nadenken. na een maand nadenken en mijn nieuw verzoek wat hun stelling was, vertelden ze me dat ze het bij de volgende aankopen in overweging zouden nemen. Ja watte, zo kan ik ook zaken doen, want dan ben je al genekt vooraleer je ook maar iets kan aankopen. Van die systemen hou ik niet van, want veel onderhandelingsruimte blijft dan niet over. Ik heb hun dan herhaaldelijk gewezen op hun integriteit en verantwoordelijkheidsgevoel.

Na lang onderhandelen en praten, hebben ze hun verantwoordelijkheid volledig afgewezen, en was hun antwoord dat zulke dingen kunnen gebeuren. Dus dit is het verhaal van Omosako.

Ik heb tegenover Bart mijn verantwoordelijkheid wel genomen en hem gezegd dat de shiro terug mag komen, en dat hij voor hetzelfde bedrag een nieuwe koi mocht uitkiezen. Uiteindelijk zei Bart dat hij toch gehecht geworden was aan de koi en hebben we samen naar een andere oplossing gezocht die voor beide partijen het incident heeft doen vergeten.

Nogmaals, ik wil geen kweker in een slecht daglicht zetten, maar dit verhaal is gebeurd zoals ik het hier omschrijf. Ik ben helaas iemand die daaruit zijn consequenties trekt, en het zal voor mij moeilijk zijn om nog ooit een Omosako aan te kopen. Deze problemen kan ik gelukkig bespreken met Momotaro, en dat is een van de redenen dat ik Momotaro hoog inschat.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240