Nostalgie tijdens de winterdagen

Nostalgie tijdens de winterdagen

Er is weinig beweging in het koigebeuren, en dan is er ook weinig nieuws te melden. Toevallig was ik wat in mijn archief aan het snuffelen, om te zien hoe alles geevolueerd is, en daar schrok ik zelf toch wel een beetje van.

Mijn eerste stappen werden gezet in 2006. Ik had nog geen vijvers ter beschikking en moest me behelpen met amateuristische hulpmiddelen waar ik het nu eventjes niet over ga hebben.

Mijn bedoeling was om te weten te komen hoe één en ander in zijn werk ging. Hoe kreeg je koi in het land, hoe ging de verzending, in welke toestand kwamen de koi aan. Wat waren de elementaire behoeften voor pas aangekomen koi, kortom een hele reeks vragen die ik moest onderzoeken. Ik had geen ervaring opgedaan in koiwinkels of iets dergelijks, dus het avontuur was vrij groot.

Ik herinner me nog zoals de dag van gisteren, toen ik de eerste koi ging ophalen in Schiphol. De adrenaline klopte letterlijk in mijn aderen. Ik had mijn showa's besteld bij Momotaro, een aantal kumonryo en ki doitsu oshiba, een mix van een mama kumonryu, en een kigoi en benigoi. De kumonryu was toen 95 cm. Ik heb deze offspring nooit meer teruggevonden, en heb er nog altijd spijt van, want ik zag ze toen graag, en probeer er nog altijd naar te zoeken.

Ik ga je enkele foto's tonen van de koi die ik toendertijd als eerste heb gekocht. Ik weet dat er her en der nog mensen zijn die ooit een koi gekocht hebben op deze selecties. Indien er mensen zijn die koi uit deze selecties hebben gekocht en die dit lezen: sta recht en vertel je wedervaren, het zou me een groot plezier zijn. Als er dan ook nog recente foto's zijn, dan zou ik dat zeer op prijs stellen.

Ondertussen is er veel water door de zee gevloeid, maar toch denk ik nog met plezier aan deze spannende periode uit mijn leven. Achteraf bekeken, kan ik constateren dat ik toch altijd trouw gebleven ben aan Momotaro. Toen al, en nu nog. Dat schept een band die je zomaar niet loslaat.

Filmpjes heb ik er ook nog van gevonden, en daar kunnen jullie nu lekker van genieten.

Nostalgie, deel 1

Nostalgie, deel 2

Nostalgie, deel 3

Nostalgie, deel 4

Nostalgie, deel 5

Nostalgie, deel 6

Ondetussen ben ik een harde leerschool doorlopen en de doelstellingen die ik heb nagestreefd zijn grotendeels ingevuld. Het is echter veel moeilijker om met dit soort koi te werken. Maar ik heb er ook een filmpje van gemaakt, en de meesten begrijpen het verschil zelf ook wel.

De koitjes van nu

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137