Het verhaal van de doitsu karashi

Het verhaal van de doitsu karashi

Verhaal….er is niet veel te vertellen hierover. Als je het detail goed gelezen heb, dan zul je ook gelezen hebben dat ik deze in optie heb.

De optie duurt tot morgenmiddag en dan moet ik een beslissing nemen. Nu neem ik niet graag een beslissing over koi zoals deze, want ze zijn ten eerste prijzig, ten tweede duur, ten derde moeilijk te verkopen.

Dat zijn 3 eigenschappen die de alarmbel doen luiden om haar niet te kopen, maar ik heb zelf een zwak voor doitsu karashigoi, en ik weet dat de Momotaro karashigoi ontzettend groot kunnen worden, en diegene die ik gezien heb waren toch beregoed.

Op de veilingen brachten ze hoge prijzen op, afhankelijk van de kwaliteit uiteraard. Ik weet wat ze voor deze koi betalen en de prijs die ze me aangeboden werd is een haalbare kaart.

Deze doitsu ziet er heel goed uit en de body is ook erg goed, helemaal niks mis mee… integendeel. Het hoofd is in verhouding goed, maar wat ik wel wat mis is het feit dat de schubben op de rug niet ver genoeg naar voren lopen en ook bijna geen schubben op de zijkant, enkel vooraan een paar schubjes.

Dit maakt de karashi in mijn ogen mooier maar dat wil niet zeggen dat iedereen dat mooier vind. Een twijfelgeval dus. Ik heb nog een dag om de verkoop rond te maken, en zal mijn uiterste best doen, zoniet zal ik er nog even over nadenken om ze zelf aan te kopen.

Het zou in ieder geval wel een goede koi zijn om samen met de Hi Utsuri in te zetten op de Euregio Koishow waar ze volgens mij kans maakt om Grand Champion B te worden.

Bovendien is ze nog maar 5.5 jaar wat maakt dat ze mogelijk in de tijd naar de magische grens van de meter zal gaan, waardoor haar body nog wat langer en breder zal worden. Ik hou nu eenmaal van Doitsu Karashigoi.

Wat denk je ? Maakt deze kans op Grand Champion B, klik 1, indien niet , klik 2.

EXTRA BIJDRAGE

Af en toe krijg ik filmpjes toegestuurd van klanten met hun koibestand en dat is altijd leuk om te zien. Deze bijdrage is van Johan, een koikichi in hart en nieren. Dit is zijn filmpje.

Dit zijn zijn woorden:

Waarschijnlijk actief geworden door het zonnetje wat er op staat want aantal Koi zijn vanmiddag ineens een stuk actiever aan het rond zwemmen.

Vergis je niet in de grootte van de koi, want de meesten zijn een stuk boven de 70 cm met enkele uitschieters die boven de 80 gaan.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240