Het verschil is groot

Het verschil is groot

Word ik toch eventjes geconfronteerd met een serieus temperatuurverschil van toch een 20- tot 25 graadjes. Niet dat ik er iets om geef, want de koude kan me echt niet deren. Of het nu 25° is of -10° ik loop altijd rond in een hemd met korte mouwen. Ik kan goed tegen de koude maar ook tegen de warmte.

En wat doe je als je terug thuis bent...alles controleren natuurlijk en zien dat alles in orde is, en dat was het gelukkig. Zo kan je zien dat ik goed kan vertrouwen op mijn installaties, ondanks de barre koude. Alle vijvers hadden nog de goede temperatuur, buiten de 2 vijvers die niet verwarmd zijn.

Etienne had 7 kuub quarantaine bakken verwarmd op 18°, en zodoende kon hij zijn nieuw uitgekozen taniguchi kohaku zonder problemen komen ophalen. Etienne had de tegenslag dat er een bende dieven zijn pompen en ozoninstallatie op 29 januari hadden meegenomen, maar dat ze daarenboven de afvoer ook open hadden laten staan, waardoor er 25 koi met een vrij hoge waarde (die ze niet hadden meegenomen), en die in quarantaine zaten waren doodgegaan. Een hatelijk iets, dieven, en onbegrijpelijk dat zoiets toch gebeurd, ondanks een alarminstallatie.

Normaal zou je stoppen met de koihobby in dit geval, maar zijn vrouw of vriendin raadde hem aan om toch door te gaan met de hobby, en zich niet te laten demoraliseren door een bende goedkope dieven. Etienne had zijn zinnen gezet op deze Taniguchi kohaku 1201060.

Ik was pas zelf aanwezig en dit was een goede gelegenheid om terug in gang te schieten en enkele koi te controleren. Ik heb er dan een aantal gebowld om na te zien. Alles zag er in orde uit. Ze hadden duidelijk lengte gemaakt tijdens mijn afwezigheid, en ik schatte de koi van Etienne toch tussen de 28-30 cm, maar hij zou het me nog de juiste lengte laten weten heeft hij me beloofd.

Interessant vond ik in deze overblijvende selectie van vier de sanke die me steeds positief blijft verbazen. De groei is bij deze enorm, en het patroon zeker interessant. Als het sumi op het witte gedeelte zal bovenkomen, en dat is puur een kwestie van tijd, dan zou dit best een zeer mooie sanke kunnen worden. De sandan kohaku is altijd een begerenswaardige koi, en de lepelkohaku moet er niet voor onderdoen.

Het is weer even wennen om een nieuwsitem te schrijven, maar laten we er weer een plezierig jaar van maken, en hopen dat ik weer creatief uit de hoek mag komen, met spetterende verslagen. Het vuurtje staat laag momenteel, maar laten we hopen dat dit vlug aanwakkert, en dat de vijvers vlug op 15° zullen staan, zodat we volop kunnen genieten van onze koi.

Nog even meedelen dat ik morgen aanwezig zal zijn van 11.00 tot 16.00 uur, en als er mensen zijn die graag onze koi willen bewonderen of gewoon gezellig even een praatje willen slaan, dan ben je altijd welkom. Ik zal de straalkachel opzetten, voor de koukleumers...

Meer afbeeldingen

Het verschil is groot: afbeelding 1
Het verschil is groot: afbeelding 2
Het verschil is groot: afbeelding 3
Het verschil is groot: afbeelding 4
Het verschil is groot: afbeelding 5
Het verschil is groot: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240