Eindelijk nog eens mooie dingen zien

Eindelijk nog eens mooie dingen zien

Het doet goed je eigen vissen nog eens in een bowl te zien. Het was berekoud, maar dat lette meerdere mensen niet om toch eens een goeiedag te komen zeggen.

Ik heb dan ook dankbaar gebruik gemaakt om een aantal vissen te bowlen die ik al lange tijd niet gezien had, en waar ik ook een paar klanten mee kan plezieren, die op afstand toch een kijkje kunnen nemen naar hun koi.

Het is dan ook een selectie van een groot aantal vissen die we gebowld en gefilmd hebben, en die nog steeds hun charme uitstralen. Na bijna 3 maanden binnen te zitten zie je wel het verdwijnen van de teri, door gebrek aan zonlicht, algen en plankton. Het hi is wat dunner geworden, maar dat is tevens het bewijs dat hun kwaliteit voldoende is om enkele maanden zonder te kunnen.

Ik ga ze allemaal op een rijtje zettten, en bij gebrek aan nieuwsitems, ga ik er volgende week enkele van in promotie zetten. Indien je wel nieuws wil doorspelen naar mij, hetzij over je vijver, of over je geplande aankopen, stuur de info maar door, ik kan het goed gebruiken, want de barometer werkt niet goed meer. Zelf had ik gehoopt dat enkele anderen die nieuwsitems kunnen schrijven zich iets geëngageerd hadden, maar het mocht helaas niet zijn.

Nog even een klein flashbericht: vooraleer ik op vakantie ging heb ik de site wat aangepast, en mijn zoon had helaas een klein programmatiefoutje gemaakt met de leeftijden van de vissen. Op het voorblad stonden de leeftijden anders dan in de details van de vissen. Er was soms een verschil in leeftijd. Dit zou nu opgelost moeten zijn en de juiste leeftijd zou nu moeten verschijnen, zowel op het frontend, als op het detail van de koi. Indien er nog onregelmatigheden zijn, die ik over het hoofd heb gezien, gelieve me dit door te geven.

Ik ga je nu een hele serie koi laten zien, die de moeite waard zijn, en die stukken goedkoper zijn dan de veilingvissen, en er zijn er bij waar het verschil in kwaliteit niet evenredig is als het verschil in prijs. Er zitten zelfs enkele koi tussen uit dezelfde bloedlijnen, die gerust in een veiling zouden kunnen imponeren, maar ja, ik ben nu eenmaal niet Momotaro....

Ik begin gewoon met de beste koi die nog niet verkocht zijn.

Kohaku mako lijn. Met haar 31 maanden, een jonge sansai, heb ik heel veel vertrouwen in deze kohaku. Ik ben vergeten het geluid af te zetten, en "zwans" soms af en toe, dus voor diegenen die het stoort, heb je het knopje, geluid afzetten. Deze koi werd met een kadertje bekroond op de veiling. Dit wou zeggen dat het een hoogwaardige Mako Kohaku is. In mijn ogen is de prijs te laag voor deze kwaliteit. Met haar 65+ cm en met deze kop, heeft ze het recht om op een bijzonder goede plaats terecht te komen. Voor mij is het één van de beste kohaku die ik ooit heb gekocht, met een droompatroon dat je zelden tegenkomt. Anarchistisch en revolutionair, ik zou haar Che kunnen noemen...

Showa mako lijn. Dat deze showa nog niet verkocht is, snap ik nog steeds niet, maar ik zal er wel niets van kennen zeker. Prijs/kwaliteit is totaal onverantwoord in de gunstige zin. Wat deze showa op een veiling zou opbrengen op dit moment is mij onduidelijk, maar zeker en vast meer dan wat ik er op dit ogenblik voor vraag.

Kohaku Matsu. Ik geloof niet dat ik hier een tekening bij moet maken.

Showa Ueno. Deze is speciaal voor Peter. (en ook alle anderen natuurlijk).

Tancho Kujaku Deze is speciaal voor Els.

Showa Matsu. Nog een vraagteken, maar beloftevol voor de toekomst, en wat een karkas...

Kohaku Taniguchi. Ga ze maar zoeken...

Kohaku Taniguchi. Nog een koi uit deze serie....

Kohaku Taniguchi. Als dit geen speciaal patroon is...

SankeTaniguchi. Onze twijfelaar. We hebben ze gisteren nog eens extra gesext, en ondanks haar mannelijke kenmerken gaan we deze toch als vrouw verkopen. Wij denken dat het de moeite waard is om een gok te wagen.

Karashigoi Marudo. Machtig hoor dit spektakel. Ik ben verleden jaar begonnen met karashigoi en alles word nu overstelpt door karashigoi, maar niet zoals deze hoor....

Sanke Momotaro. Deze sanke is voor Pieter. Toevallig typte ik het woord sanke verkeerd, en ik typte snake....een goede naam voor deze beloftevolle sanke: the snake.... of misschien Cobra of Python....kies maar uit.

Sanke Momotaro. Nog niet verkocht, maar zet het geluid maar harder, dan hoor je de waarheid.

Sanke Momotaro. De sanke van Richard. Ze zullen er geen spijt van krijgen dat ze deze ongezien gekocht hebben.

Veilingsanke Momotaro. Door de muziek op de achtergrond, heb ik besloten om deze "Celine" te noemen, een waardige naam...

Showa Momotaro. Voor mij onbegrijpelijk dat deze Mako Showa nog niet is verkocht. Hier zit zoveel toekomstmuziek in dat haar zo interessant maakt. Het hi is van voortreffellijke kwaliteit.

Showa Matsu. Hier heb ik een speciaal plan voor in mijn hoofd. Je komt het mettertijd te weten...

Voila, nu heb je weer een uitgebreid nieuwsitem, en ik hoop dat je weer voldoende koivoer hebt. In de loop van volgende week, ga ik enkele van deze koi in promotie zetten, dus hou de nieuwsitems in de gaten, het zal de moeite zijn.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240