Het verveelt nooit !

Het verveelt nooit !

Inderdaad,  het zijn toverballen die je blijven verbazen. Bij sommigen bijzonder geliefd, bij anderen verguisd, maar is het zo niet altijd in het leven ? Al een geluk dat we niet allemaal hetzelfde zijn, want dat zou saaiheid in zijn totaliteit zijn, en dat is niet wat ik zou willen, en jullie ook niet veronderstel ik.

Eerst en vooral wil ik even melden dat ik vandaag wel zal aanwezig zijn vanaf 11.00 uur tot 14.00 uur, maar  ik weet dat er weinig volk zal komen, dank zij de strengere coronamaatregelen. Het is niet anders, en ik zie voorlopig weinig verandering.

De titel, zij vervelen nooit heeft natuurlijk te maken met de golden corn van Taniguchi. Ik heb gisteren de filmpjes binnengekregen van de golden corn die ik gekocht had op het event van Narita in het voorjaar.

Ik ben er momenteel door begeesterd, maar ik zie dat men er hier nog niet helemaal rijp voor is. Wat ik wel weet is dat ik deze serie veel te duur heb betaald, en dat ik het gelach zal  moeten betalen. Als ik bij mijn concullega zie wat er verkocht wordt aan golden corn en waar ik mij moest meten met hem tijdens het event, dan mag ik toch zeggen dat ik voor dezelfde kwaliteit bijzonder goedkoop ben.

Neem zelf een kijkje op zijn site, en bekijk de verkoopprijzen. Bovendien verkoopt hij ze nog ook ! Ja, ik heb flink opgebokst tegen hem tijdens het event, maar moest het telkens afleggen, te licht bevonden. Maar bood ik ze aan tussen de 3 en 5000 euro, dan gaan ze bij hem blijkbaar zonder problemen voor het driedubbele over de toonbank.

Van de 8 uitvoeringen uit het hogere segment is er één overleden, een tweede is als mannelijk gerangschikt, maar op verzoek van de klant wordt deze toch verzonden omdat hij zo goed is. Narita san zijn commentaal was eenvoudig: "een man met de body van een vrouw, die wil ik altijd terugnemen en verder laten ontwikkelen." Bij deze dus dit exemplaar toch laten komen.

Van de 10 goedkopere uitvoeringen die bij Taniguchi rechstreeks werden aangekocht, werden er 9 van verkocht en is er nog eentje van te koop. Ik kan het ook niet onder stoelen of banken steken, maar ik blijf uiterst gecharmeerd van deze soort. 

Ze zijn allen tussen de 45 en 50 cm, en het verhaal gaat de ronde dat ze bijzonder groot worden in hun overgang van nisai naar sansai, maar dat kan ik niet  bevestigen. Wat ik wel weet is dat ze onvoorspelbaar veranderen en dat men er een eigen identiteit, lees maar soort van wil maken.

Ik zet de golden corn waarvan ik gisteren filmpjes binnenkreeg even op een rijtje. Ik weet nog niet 100% goed wat ik prijstechnisch met deze dure koi aanmoet, maar de tijd zal het leren, en ik zal nog eens moeten proberen om een creatieve oplossing uit mijn hand moeten toveren.

winterverblijfIk ga er voolopig dan ook geen prijs opzetten, en we zien wel waar de kar strand. Ze zullen in ieder geval vanaf volgende week te bezichtigen zijn in Arendonk. Ik moet er nog bij vertellen dat ik mijn residentie verschoven heb van buiten naar binnen. Dus als je komt, krijg je de koffie aangeboden in het winterverblijf.

Ondertussen dat ik dit schrijf zou het misschien een goed idee zijn om deze serie van de golden corn die nog niet verkocht zijn verder te laten ontwikkelen in onze serre. Dat zou misschien een goed idee zijn. Een verliesprijs nemen en een gratis testopgroei in de serre ! Maar hier even de dure golden corn serie op een rijtje:

Golden corn van Narita event nr. 1

Golden corn van Narita event nr. 2

Golden corn van Narita event nr. 3

Golden corn van Narita event nr. 10

Golden corn van Narita event nr. 14

Golden corn van Narita event nr. 15

Heb jij er niets mee, of vind jij ze intrigerend ? Vertel het me, en geef ook even mee welke je het interessantste vind van deze selectie. Altijd een goede leerschool.

Tenslotte nog even een filmpje tonen van een golden corn als ze nog maar enkele maanden zijn, en onderga de metamorfose. 

 

 

9
9
10
12
11
10
8
9

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

bennie

niet mijn smaak


William

Ik ben er niet zo weg van,ongetwijfeld hele goede kwaliteit 


Lorenzo Catteeuw

Je kent me e bompa ik haal altijd de beste uit je vijvers van je selectie van de colden corn is de eerste de beste mooie

interkoi

Inderdaad Lorzenzo, maar de is de andere reeks. Deze zijn een stuk duurder...helaas ! De jouwe is 2106001


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2207011

ginrin tancho 2207011
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml