Het vervolg op het nieuws van gisteren

Het vervolg op het nieuws van gisteren

Verder bordurende op het nieuwsitem van gisteren, kom ik als eerste bij de haak of the hook terecht.

Ik ken de koi nog verdomd goed, ik weet dat hij van Yamatoya komt, maar ik kan er niets over terugvinden. Dit wil zeggen dat het al één van de eerste aankopen zijn die er ooit gebeurd zijn, maar vraag me niet juist wanneer, want dat kan ik ditmaal niet zeggen. Ik heb al mijn archieven afgezocht, maar helaas...ik geef het echter niet op, en als ik tijd heb, ga ik verder zoeken.

Ik schat de koi rond de 10 jaar maar aan kwaliteit heeft de haak nog niet veel ingeboet. Het is nog altijd een lust voor het oog, en als je het shiroji en het hi bekijkt, dan blijft ze stralen. Groeien zal ze nooit veel meer doen, maar een koi van ± 72 cm geeft meer dan voldoening.

Eén van de jongste koi is showa SH V11 1137, een showa die uit de bloedlijn van de beminnelijke shiro showa in combinatie met een mako showa, de grondleggers van de huidige bloedlijnen.

Nu we het toch over sumi hebben, kan je deze showa wel eens als vergelijkingspunt nemen. Bekijk de foto en bekijk het filmpje toen ik ze aankocht. Kijk en vergelijk….Bijgevoegd ook een foto van de moeder van deze showa.

Dan komt Isis aan de beurt, een sanke die op mij altijd een bijzondere indruk heeft nagelaten. Met haar 75 cm blijft ze een enorme uitstraling geven. Geboren in 2008 zou ze nu 7 jaar moeten zijn, maar aan kwaliteit heeft ze niets ingeboet. Ik heb geen filmpje meer van aankoop, maar wel een filmpje van toen ze in Arendonk was.

Wat Willy in het filmpje zegt: "de zuiverheid die ze uitstraalt…." is nog altijd van toepassing en is exact wat men over deze sanke op dit moment ook nog kan zeggen. Op het certificaat zie je ook nog de mama, een yondan sanke die ik zelf nog goed heb gekend, en waarvan ik het voorrecht had om deze aan te kopen, maar helaas, zo kapitaalkrachtig ben ik niet…

Nu even een minder goede ontwikkeling voorstellen. Eerst en vooral het filmpje van deze kohaku bij aankoop !. Bloed en bloedmooi was ze toen we ze aankochten. Dit filmpje is echter van toen ze aankwam en had ze al wat van haar glans verloren.

Op dit ogenblik heeft ze een geweldige body ontwikkeld, is ze 75 cm, maar helaas….dit is niet wat je wil zien. Uitstraling heeft ze wel, maar hier kan je spreken van een tegenvaller in ontwikkeling en dat moet je ook durven laten zien.

Tot slot nog 2 kohaku van Taniguchi uit de goedkope reeks die ik indertijd aangekocht had. Het ging hier over voornamelijk kohaku die rond de 300-350 euro verkocht werden dacht ik. Ze waren beiden 51 cm en werden indertijd aangekocht om in een quarantaine faciliteit te zetten.

Niets mis mee, maar je ziet duidelijk het verschil tussen minder dure koi en de kanonnen van koi die helaas wat duurder zijn. Deze zijn van het geboortejaar 2011 en er werden er een 100-tal van verkocht. Het zou plezierig zijn om nog meerdere kohaku uit deze selectie te zien en te vergelijken.

Ik vond dit al bij al een leerrijke update, en was blij om al deze koi nog eens terug te mogen zien.

Meer afbeeldingen

Het vervolg op het nieuws van gisteren: afbeelding 1
Het vervolg op het nieuws van gisteren: afbeelding 2
Het vervolg op het nieuws van gisteren: afbeelding 3
Het vervolg op het nieuws van gisteren: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240