De vijver van Frans en Ans

De vijver van Frans en Ans

Oude liefde vergaat niet. Het was al heel lang geleden dat ik nog eens een update kon doen van een aantal koi die ik toch tot de betere, zoniet de beste uit mijn loopbaan kan rekenen.

We werden uitgenodigd op de barbecue en tevens enkele koi te bekijken die ik al lang niet meer gezien had. Zo een uitnodiging kan je niet afslaan, en het is altijd een gezellige boel bij Ans en Frans.

Enkele andere koifanaten werden ook uitgenodigd, zodat er een aangenaam gezelschap de boel kwam opvrolijken. Ondanks het feit dat de voorgaande dagen het weer ons in de steek liet, was het vrijdagavond uitstekend barbecueweer.

De belangrijkste gasten waren niet wij, maar natuurlijk de koi. Bewust vroeg ik er niet achter om de koi te bowlen, want ik wist dat ze een moeilijk voorjaar hadden gehad, een vaststelling die dit jaar aan de orde van de dag is, en waar meerdere mensen over klagen, maar uiteindelijk werd het zelf voorgesteld door Frans. Ik had ook niet anders verwacht.

Het is mooi om er enkele vandaag te laten zien en de rest morgen of overmorgen. Eén van de belangrijkste koi, en ook de koi die er voortreffelijk uitzag, was Dotterke. Een fraaie naam, maar wel met een minder fraaie gebeurtenis.

De meesten onder u kennen het verhaal misschien, maar Frans ging in november 2011 mee naar Japan met mij en Ben. Op een bepaald ogenblik kreeg Frans het moeilijk en s'nachts moest hij onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht worden.

Met hand en tand moest ik uitleggen aan de bali dat ik dringend een ziekenwagen nodig had, en je wil niet weten welke gebarentaal en geluidstaal ik moest gebruiken om het uitgelegd te krijgen, want ze spraken geen letter Engels.

Het was een hele gebeurtenis, maar uiteindelijk werd Frans onmiddellijk geopereerd, want hij had een hartaanval gekregen, en werd gedottert. Je leest het zelf al, mede dank deze operatie werd de koi die tijdens deze reis aangekocht,dan ook Dotterke genoemd.

Achteraf kan je er mooi mee lachen, maar toen was het een serieuze bedoening die gelukkig door het radicaal ingrijpen van Ben en mij, en vooral met de hulp van Paul, die perfect Japans spreekt tot een goed einde werd gebracht.

Dotterke heeft het goed gedaan. Ze had een jaar in de mudpond verbleven en was zopas verhuisd naar de opvangvijvers van Sakai. in dit filmpje zie je Dotterke op 4 november 2011, en op dit ogenblik ziet ze er zo uit.

Als ik de archiefpagina erbij haal, lees ik dat ze toen 61 cm was Ze is ondertussen doorgegroeid naar 72 cm. Geen spectaculaire groei, maar misschien is het beter om een gestadige groei, met een behoud van kwaliteit te realiseren dan een recordgroei op korte tijd.

En dat is wat ik wel constateer, namelijk Dotterke, die nu 5 jaar zou moeten zijn, niets aan kwaliteit heeft ingeboet, integendeel…het sumi lag lakzwart verdeeld over het lichaam, en de huid blonk als een spiegeltje. Het hi was van voor naar achter egaal, en van een bijzonder hoge kwaliteit. Ze is ocharme nog maar 5 jaar en in de fleur van haar leven. Wat zal de toekomst haar nog brengen… ?

Het kanon van de avond mocht echter niet gebowld worden. Ik mocht ze echter wel in het net filmen. Het is een bekende koi voor de ingewijden, want haar naam is Wakana. Wakana heeft al een hele geschiedenis achter de rug, en het schenkt me dan ook veel plezier om haar te tonen vanaf het begin. Dit filmpje is ze als sansai in maart 2009. Met andere woorden is ze nu 9 jaar.

In juli 2010 kreeg ik ze nog eens te zien en jaar na jaar kon ik de ontwikkeling opvolgen.

Dit is Wakana anno juli 2011, Ik heb zelfs een 2de filmpje gemaakt. Dit moet ook de laatste keer zijn geweest dat ik ze gezien heb. Nu, 4 jaar later is ze 86 cm geworden, en heeft ze nog niets van haar charme ingeboet…integendeel….

Als ik nu zeg dat ze 99% kans heeft om GC te worden op eender welke koishow, zeg ik dan iets verkeerd ? Ze heeft alles in huis om het predikaat GC te krijgen, en iedereen zal het met me eens zijn dat ze een waardige GC is. Helaas…een deelname in een show zit er niet in.

Was dit nu de grootste koi uit de vijver ? Neen hoor, er zit nog een ander monster verborgen in deze vijver, namelijk deze 95 cm grote kigoi die we kochten bij ons bezoek aan Momotaro. Spijtig genoeg had ze wat verdikkingen gekregen, maar imposant is ze wel gebleven. Een filmpje van toen we ze aankochten ? Natuurlijk heb ik dat, kijk maar...

Ik zal in de loop van de volgende dagen nog enkele koi laten zien die we gebowld hebben. Het was in ieder geval een gezellige avond die de koihobby een extra dimensie geven. Wat ikzelf bijzonder mooi vind is het opvolgen van de evolutie van bepaalde koi. Het hoeft niet altijd een topevolutie te zijn, want de volgende keer krijg je ook een evolutie te zien die niet zo geslaagd is….

Meer afbeeldingen

De vijver van Frans en Ans: afbeelding 1
De vijver van Frans en Ans: afbeelding 2
De vijver van Frans en Ans: afbeelding 3
De vijver van Frans en Ans: afbeelding 4
De vijver van Frans en Ans: afbeelding 5
De vijver van Frans en Ans: afbeelding 6
De vijver van Frans en Ans: afbeelding 7
De vijver van Frans en Ans: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240