Het vervolg van klei

Het vervolg van klei

Ik ben jullie nog uitleg verschuldigd over de resultaten van de klei die ik in de maand augustus zou toepassen.

Ik heb de eerste 15 dagen 10 gram per kuub gebruikt in 2 vijvers. Er werden 2 vaststellingen gedaan. De koi zwommen in mijn ogen zeer ontspannen rond, maar na 14 dagen kleien werd de kleur van het shiroji vrij gelig bij sommige koi (niet allemaal).

Niet dat het mij stoort, want dezelfde gelige kleur zie ik ook als de koi uit de mudpond komen. Maar….als je koi verkoopt, kan je koi die normaal een perfecte huidkwaliteit hebben, niet presenteren met een gelige uitstraling.

Ik ben na 14 dagen dan ook bewust gestopt met kleien en de koi zwemmen weer in een blakend shiroji rond. Het kleien verminder ik nu weer naar 2 gram per kuub en dit om de 2 dagen. Wel zal ik in de winter nog eenzelfde test uitvoeren en zien of het in de winter hetzelfde effect heeft.

Tenslotte nog even een rondvraag over de huidige shows. Welke shows hebben jullie bezocht, en indien je er meer dan 1 hebt bezocht, welke heeft op jullie de meeste indruk gelaten ?

1 - Shinkokai show in de broodfabriek Rijswijk.

2 - Euregio koishow in Oldenzaal

3 - Interkoi show in Duitsland

4 - Belgische koishow in Bokrijk

5 - Koishow in Arcen

Ik heb dit jaar slechts meegedaan aan 2 shows, namelijk de Euregio koishow en de BKS in Hasselt. Ik vond beide show van een hoge kwaliteit en beide heel plezierig om mee te doen. Wat betreft de kwaliteit van koi, vond ik de BKS de betere show, en beiden hadden een mooie opbouw, waarbij dan mijn voorkeur naar de Euregio koishow ging.

Ik ga volgend jaar sowieso de Eurogio koishow opnieuw meedoen, en hoop enkele Belgen te motiveren om mee te doen aan deze bijzonder goed georganiseerde show. Vermoedelijk zal ik de Belgische koishow ook meedoen.

Dan is er nog een nieuwtje onder de zon, namelijk de Shinkokai Show die normaal in de broodfabrieken plaatsvind, zal verplaatst worden naar Nieuwegein, en als primeur, zal deze pas in september plaatsvinden. De Beekse Bergen was een goede show, Appeltern was voor mij de beste show. De broodfabriek kon mijn hart niet stelen, dus afwachten wat de nieuwe show gaat zeggen. Of ik mee ga doen, weet ik nog niet....

Meer afbeeldingen

Het vervolg van klei: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137