Het was de moeite...

Het was de moeite...

Sommige zaterdagen tegenwoordig zijn bijzonder interessant, vooral deze van gisteren, want ik denk bijzonder interessante koi te hebben gebowld.

Een van de kleine koi die ik gisteren naar een nieuwe thuis heb laten gaan, is deze laatste Taniguchi van eind verleden jaar.

Dit moet je eigenlijk goed in de gaten houden, want ik heb de laatste 5 van deze serie met een speciaal doel verkocht. In Japan zitten er ook nog 6 stuks van dezelfde serie, en ik wil op het einde van het jaar het vergelijk maken tussen de ontwikkeling.

Een aantal van deze tosai werden vorig jarig jaar geselecteerd door Taniguchi San. Je kan het verhaal nog volgen in dit filmpje. (leerrijk filmjpe van een goede kweker)

Ik ben bijna zeker dat de koi die zich nu nog in Japan bevinden eind dit jaar rond de 50-55 cm zullen zijn, dit in tegenstelling tot de koi die hier nu weggaan uit dezelfde serie. De laatste 5 die ik deze week heb weggegeven waren tussen de 35 en 40 cm, met één uitzondering, namelijk eentje van maar 30 cm.

Ik zal nog even het filmpje van de moeder van deze koi0 laten zien, en dat zegt voldoende. Nu delaatste weggegaan zijn, verwacht ik nog een lichte groei van enkele centimeter tegen het einde van dit jaar, we zullen zien. De kwaliteit is echter belangrijker dan de lengte." Liever ne kleine plezante dan ne grote ambetante" zeggen ze in België wel eens…

Nu is het zo, dat er begin dit jaar ook enkele van deze serie zijn weggegaan, maar daar heb ik niets meer van gehoord. Het interesseert mij natuurlijk ook hoe deze ontwikkeling is gegaan. Ik weet dat ze nooit de ontwikkeling van Japan kunnen halen, maar ik ben toch benieuwd.

Jacky was op zoek naar een goede man. Heb ik goede mannen ? Neen, die heb ik niet, ik heb supergoede mannen…bekijk de volgende films maar eventjes en zeg me maar of je een smalle lelijke man tegenkomt…ik ben benieuwd.

2 mannen in een bowl

3 mannen in een bowl

4 mannen in een bowl

3 mannen in een bowl

Er komen ook regelmatig nieuwe klanten die toch eens naar Interkoi willen komen kijken. Dan moet je toch even je best doen om goede koi te laten zien. Een paradepaardje waar ik toch eens graag mee uitpak is deze showa. Door bijzonder veel mensen gegeerd, maar helaas van een hoog prijskaartje voorzien.

Ik kreeg de laatste weken bijzonder veel navraag naar deze showa, en ik denk dat iedereen begrijpt waarom ! Ze heeft wat aanpassingsproblemen gehad, maar nu gaat ze volle vaart vooruit.

Als je graag een bowl ziet met 3 potentiële jumbo in de maak, dan moet je deze bowl eventjes bekijken. Ik heb er zelfs 2 filmpjes van gemaakt omdat ik er zelf ook nog veel plezier in had.

Marcel komt op geregelde tijden uit het verre Zeeland om ook even een praatje te maken, en ik kan het bijzonder appreciëren dat ik zulke klanten heb. Zij komen niet altijd om koi te kopen, maar om gewoon eventjes een praatje te slaan. Ze genieten met volle teugen van de echte koihobby, en zo hoort het ook...

Ben was er ook nog eens, en dat maakt het altijd wat plezieriger. Het was in ieder geval een fijne zaterdag, en laat ons hopen dat er zo nog enkele komen, en wie nog graag alle koi op een rijtje ziet….dat kan natuurlijk ook

Meer afbeeldingen

Het was de moeite...: afbeelding 1
Het was de moeite...: afbeelding 2
Het was de moeite...: afbeelding 3
Het was de moeite...: afbeelding 4
Het was de moeite...: afbeelding 5
Het was de moeite...: afbeelding 6
Het was de moeite...: afbeelding 7
Het was de moeite...: afbeelding 8
Het was de moeite...: afbeelding 9
Het was de moeite...: afbeelding 10
Het was de moeite...: afbeelding 11
Het was de moeite...: afbeelding 12
Het was de moeite...: afbeelding 13
Het was de moeite...: afbeelding 14
Het was de moeite...: afbeelding 15
Het was de moeite...: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240