Het vloog weer de deur uit vandaag

Het vloog weer de deur uit vandaag

Misschien ga ik nog wel koi tekortkomen dit jaar, wie weet, want gisteren gingen er weer een groot deel koi van de hand.

Ik heb voor de gelegenheid de tijd genomen om de sanke van Kanno even te controleren en ze bij in de mini mudpond te plaatsen. Wat me vooral opvalt bij deze sanke is de goede ontwikkeling qua body op vrij korte tijd. De grootste sanke van dit vijftal groeit zienderogen. Qua huidkwaliteit en patroon past bij deze sanke alles zoals het hoort, en we zijn ontzettend benieuwd naar de volgende maanden qua ontwikkeling van dit quintet.

Kanno is voor ons een beetje onbekend terrein, maar als je de oyakoi bekijkt en als je het filmpje gezien hebt in het nieuwsitem onlangs, dan weet je genoeg denk ik.

Bijzonder leuk vind ik altijd om die geweldige karashigoi te bekijken. Het zijn slagschepen en deze bulldog is het bekijken meer dan waard. Het is spijtig dat hij weg is, want het was toch een koi waar je niet naast kon kijken, en die me iedere dag deed glimlachen. We hebben ze nu 64 cm gemeten en ze moet nog 2 jaar worden. Ik zou zeggen dat een mogelijke 90 cm hier in het bereik ligt.

Raspoetinneke doet zijn naam alle eer aan, en is ontegenzeggelijk een opvallende showa waar Willy en Corry nog veel plezier aan kunnen beleven.

En dan komen we natuurlijk terug bij de grote jongens of beter gezegd meisjes, want ik heb bijna allemaal vrouwen rondzwemmen. Een kohaku die bij mij hoog in het vaandel staat, en die ik volgende week ook mee naar de show neem in Appeltern is deze bijzonder fraaie kohaku van Momotaro.. Ik ga deze een gouden toekomst toedichten.

Mensen die een indrukwekkende, hoge kwaliteitskohaku wensen aan te kopen, moeten deze maar eens goed bekijken. Nog geen 3 jaar, 68 cm en met deze uitstraling, ga ze maar eens zoeken. Te jong om grote prijzen weg te kapen op de show, maar wie weet.... Ze zal in ieder geval mogen stralen naast deze bijzonder goede showa van Momotaro, waarvan ik alleen maar van kan zeggen: geniet van deze nisai showa, want die gaan ook mee naar de show, vooral om te laten bewonderen:

Showa Momotaro-01

Showa Momotaro-02

Showa Momotaro-03

Als ze 10 dagen binnen zijn, worden ze even nagekeken en bekijken we de schade. Deze sanke van Yamamatsu is dan ook het summum van de koi in onze ogen, en als je de punten hebt gehoord in het bovenstaande filmpje over de showa, dan is dit toepasselijk op deze sanke.

Ik had ze nog graag een tweetal jaar in Japan gelaten, maar het lot besliste er anders over. We zullen moeten bewijzen dat wij ze ook naar de 85 cm kunnen laten groeien, en daar gaan we alles aan doen. Ik ga er niet alleen van genieten, want ik zal regelmatig een update geven. En neen, ze gaat niet mee naar de show.

Een koi die het iets minder gedaan had in de mudpond, en die een special treatment heeft gekregen van Momotaro tijdens de winter is deze showa. Alex was een beetje het vertrouwen kwijt, en dat konden we best geloven. Ik weet echter hoe ze er verleden jaar uitzag, en ik weet hoe ze er nu uitziet, en wij zijn zeker dat dit weer helemaal in orde komt.

Ben heeft Alex toch proberen duidelijk te maken dat tijd en geduld en werken aan koi, juist de beloning is, die je zoekt in de koihobby. Deze mako showa zal zich in de toekomst zeker nog waar gaan maken, en graag zien wij deze binnen een jaartje eens terug.

Dit was al een lang verhaal, maar ik heb nog filmpjes hoor:

De sanke van Patrick

De showa van Harold

en nu ben ik uitgepraat...

Meer afbeeldingen

Het vloog weer de deur uit vandaag: afbeelding 1
Het vloog weer de deur uit vandaag: afbeelding 2
Het vloog weer de deur uit vandaag: afbeelding 3
Het vloog weer de deur uit vandaag: afbeelding 4
Het vloog weer de deur uit vandaag: afbeelding 5
Het vloog weer de deur uit vandaag: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240