Het was aanschuiven

Het was aanschuiven

De eerste dag van onze Pick and Go dag was er eentje die kan tellen. Aanschuiven in de rij was aan de orde van de dag.

Er werden verschillende koi van eigenaar verwisseld, en meerdere gingen naar een nieuw tehuis. Een kohaku die we als tosai van 18 cm uitgeselecteerd hadden bij Taniguchi, en die tevens de laatste van deze serie was, is deze kohaku. Meerdere mensen waren gecharmeerd door de kleurenpracht van deze koi, maar niemand durfde de stap te wagen om deze aan te kopen.

Nog witter dan dit was bijna onmogelijk, en hij kon zomaar ingezet worden in een publiciteitsspotje van eender welk wasmiddel. Een tweede filmpje kan dit alleen maar ondersteunen. Ook opvallend is het maruzome kiwa (aflijning van het hi dat de schubrand volgt), dat zonder afscheiding van de grote hi patronen, voor velen een meerwaarde is. En ja hoor, het shimieke hebben we ook gezien.

Twee formidabele vissen die door iemand samen gekocht werden, en die in onze ogen een gouden zaak heeft gedaan, zijn deze 2 kohaku, eentje van Isa en eentje van Torazo. Ze zijn bijna 2 jaar oud, en ik heb lang getwijfeld of ik ze bij in het superaanbod zou steken, maar zoals gezegd in het filmpje, als je A zegt, moet je ook B zeggen, en niet zitten te foefelen.

Het zijn twee kohaku die ongetwijfeld een eind boven de 70 cm zullen uitgroeien, met de begeerde body, en een heel gewild patroon. De kleuren zijn nu nog zacht oranje, wat onze voorkeur geniet op deze leeftijd. Om je de evolutie te laten zien van het hi, want mensen denken dat het hi op deze leeftijd al dik rood moet zijn, moet ik even terugkomen op vorige kohaku. Dit filmpje was niet bij aankoop (november 2010) van voorgaande kohaku, maar nadat hij door Taniguchi in zijn groeiafdeling werd geplaatst.(februari 2011). Hij was toen 31 cm en zoals je kan zien, is het hi gewoon oranje. Als je het filmpje van hierboven bekijkt, zie je een heel ander hi.

Een koi die binnenkort weggaat is deze mannelijke kohaku, van wie anders dan Momotaro. Ongeveer 45 cm, met een kop die gebouwd is op groei. Het is mijn geschenk aan Arjan, die tijdens de jaarlijkse barbecue voor de overheerlijke saté heeft gezorgd, en die binnen enkele dagen voor de eerste keer papa zal worden.

Dat de karashigoi hun aandeel in de verkoop zouden hebben, was te verwachten. Zijn broer had er voorheen eentje gekocht, en nu was het dus de beurt aan hem. Tegelijkertijd even meten, dan is dat ook gebeurd. 45 - 43 - 43 en 39 cm was het verdict. Hier zie je ze nog eens alle 4 samen in de bowl.

Eentje die reeds vroeger verkocht werd, maar gisteren werd opgehaald, is deze sanke van Yamamatsu. Een typisch voorbeeld van de Yamamatsu koi, zeer hoge huidkwaliteit, en een typisch patroon waar het sumi mooi verdeeld wordt tussen de hi patronen. Tijd is een gouden regel bij deze sanke.

Ik ben benieuwd naar de dag van vandaag. Het beloofd mooi weer te worden....

Meer afbeeldingen

Het was aanschuiven: afbeelding 1
Het was aanschuiven: afbeelding 2
Het was aanschuiven: afbeelding 3
Het was aanschuiven: afbeelding 4
Het was aanschuiven: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240