Een belangrijke gebeurtenis

Een belangrijke gebeurtenis

Als je een tosai hebt gekocht, en deze 3 jaar mee hebt begeleid en verzorgd, dan is het behoorlijk belangrijk als deze eindelijk op zijn plaats terechtkomt.

Ik denk toch wel dat ik van een succes kan spreken als deze tosai ondertussen 83 cm is geworden, en nog steeds yonsai is. Het blijft een plezier om ernaar te kijken, en het is spijtig dat ze weg is.

Deze mako showa werd aangekocht op de veiling van Momotaro in mei 2009. Als ik me niet vergis was dit het startpunt van de Mako showa serie, die nu zo succesvol blijkt te zijn. Als tosai was ze 44 cm, en in het najaar heeft ze meegedaan op de persoonlijke show van Momotaro, die altijd in oktober gehouden werd, en waar wij aanwezig waren. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren en zie de showa nog op het filmpje naar me toe zwemmen. Een schoonheid in alle facetten.

Ze behaalde toen geen prijs, maar dat kon de pret niet bederven. Het meedoen met deze show was reeds een ervaring. Het jaar ervoor had ik een eerste prijs behaald met een kohaku op dezelfde show. Naast deze toch wel bezienswaardige showa, werd ook deze deze kohaku van Yamamatsu mee naar huis genomen. Zij behoorde tot de selectie van de 7 tosai toendertijd. Het filmpje is van vorig jaar, want iets was er fout gelopen met mijn camera, zodat ik geen filmpje heb gemaakt gisteren.

Ik denk nog met veel plezier terug aan de tijd dat we deze tosai hebben geselecteerd, maar minder aan het ogenblik dat ze verstuurd werden. Eén van deze kohaku was dood aangekomen, en de 2 anderen, waren in slechte staat, en waren nog maar een schim van toen we ze vorig jaar gezien hadden.

Ondertussen is ze goed hersteld, en het zou me verbazen als ze dit jaar geen enorm goede ontwikkeling zou doormaken. Alle tosai uit deze serie zijn ondertussen op hun plaats aangekomen, en ik heb er nog slechts eentje van bij mij zwemmen.

Een mooie troost is, dat beide koi hun dagen verder mogen slijten in deze flinke vijver van Remco, die zo vriendelijk was, mij enkele foto's van zijn vijver te sturen. Het einde van deze showa is nog niet in zicht, en het zou me een plezier doen om binnen enkele jaren nog eens terug te zien, als ze de kaap van de 90 cm is gepasseerd. De kohaku blijft me ook uitermate bekoren.

Als je een keuze moet maken uit 3 goede kohaku, dan is het toch even kijken en alle zaken afwegen. Het Pick and Go weekend, bracht de nodige mensen op de been, maar niet zoals op de foto van het vorige nieuwsitem. Dit was een getruceerde foto van mij, en eigenlijk ironisch bedoeld, maar ik vond het wel leuk om deze te plaatsen. Er was interesse in de pick en go actie, maar niet zoals verwacht, maar daarover kom ik later even terug.

De mannen van Uden namen de nodige tijd om hun kohaku te kiezen, en het werd tenslotte de kohaku die ze oorspronkelijk in optie hadden genomen, namelijk de kohaku van Hoshikin met de rode oogjes. Tja, het is toch mooi als je deze 3 kohaku in de bowl ziet zwemmen. Tenslotte ging het tussen deze 2 kohaku. Ik vond het een luxe probleem en probeerde ze beiden samen te verkopen, maar dat lukte me niet.

Jos en Lizette hadden hun verstandige keuze al een dag voordien gemaakt, en kwamen deze vandaag verzilveren. Een terechte keuze voor 2 bijzonder fraaie nisai kohaku, eentje van Torazo, en eentje van Isa. Beiden werden als tosai aangekocht en verder door ons verzorgd en grootgebracht. Ze zijn beiden ongeveer 53 cm op dit ogenblik.

Terwijl de showvissen genieten van hun welverdiende rust, onweert het momenteel hierbuiten. Op naar betere tijden.

Meer afbeeldingen

Een belangrijke gebeurtenis: afbeelding 1
Een belangrijke gebeurtenis: afbeelding 2
Een belangrijke gebeurtenis: afbeelding 3
Een belangrijke gebeurtenis: afbeelding 4
Een belangrijke gebeurtenis: afbeelding 5
Een belangrijke gebeurtenis: afbeelding 6
Een belangrijke gebeurtenis: afbeelding 7
Een belangrijke gebeurtenis: afbeelding 8
Een belangrijke gebeurtenis: afbeelding 9
Een belangrijke gebeurtenis: afbeelding 10
Een belangrijke gebeurtenis: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240