Het was me het dagje wel

Het was me het dagje wel

Woensdagmorgen 7 uur. De dag begon stralend en het beloofde lekker weer te zullen worden.

Ik had echter andere katten te temmen, want ik moest zorgen dat een transport van 16 koi naar Dubai en 2 jumbo kohaku naar Spanje klaar zouden staan voor verscheping.

Ik kan je op een briefje garanderen dat exporteren naar Dubai geen lachertje is. Het papierwerk dat daaraan te pas komt met het nodige gezever is niet van de poes, en zeker geen aanrader, maar het is een harde leerschool, en…kennis maakt macht….

Als er een volgende keer komt, zal het zeker met minder stress en veel makkelijker gaan. Ik hoop echter dat alles goed gegaan is met het transport. Ik heb nog geen reactie gehad en weet dat de ontscheping op een klein mankement na, goed is verlopen.

Voor het transport had ik speciaal de zakjes met Allfish van Japan laten komen. Een belangrijk onderdeel dat zorgt ervoor dat de ammoniak en de zuurstof in de zak optimaal blijft zodat de koi minder hinder ondervinden van het transport.

Wil je weten welke koi er vertrokken zijn, bekijk dan het filmpje Dubai en het filmpje Spanje.

Ik had ongeveer anderhalf uur ingeschat om rustig de vissen in te pakken, maar dat viel me wat tegen. Een dikke 2 uur had ik er voor nodig. Ondanks het feit dat ik alles goed voorbereid had, moest ik de nodige rust in acht nemen om alles goed in te pakken.

Een visje verzenden naar Spanje of hier ergens in Europa is geen kunst, maar eventjes een transport naar Dubai klaarmaken wil ik toch op de juiste manier proberen te doen, en je let nog iets meer op de details van het klaarmaken.

In de namiddag kreeg ik ook nog het bezoek van Richard die even naar zijn aangekochte tosai van Momotaro kwam kijken. Richard wil graag grote goede koi en heeft er reeds 2 van mij rondzwemmen, namelijk een sanke en een kohaku, beide van Momotaro.

Deze Showa spant echter de kroon. Zelf vind ik het een geweldige koi die ik als tosai heb aangekocht op de veiling van april 2015.

Ze is gisteren gemeten en ze is maar eens eventjes 64 cm, en ze wordt precies deze maand 2 jaar. Het eindpunt…..? Als deze geen eind over de 80 cm gaat, dan doe je helaas zelf iets verkeerd.

Ik heb nog een filmpje bij aankoop

Een filmpje een ½ jaar later.

Een filmpje van maart dit jaar en een filmpje, nadat ze hier aankwam.

Binnen 14 dagen wordt ze opgehaald en kan ze de rest van haar leven ergens in de buurt van Hoorn verder zetten. Voor mij een heel bijzondere koi, waar ik veel goede herinneringen aan heb.

In de namiddag heb ik ook nog een selectie gemaakt van de tosai, want er was plaats vrijgekomen. Hier zal ik echter een ander nieuwsitem aan wijden.

Meer afbeeldingen

Het was me het dagje wel: afbeelding 1
Het was me het dagje wel: afbeelding 2
Het was me het dagje wel: afbeelding 3
Het was me het dagje wel: afbeelding 4
Het was me het dagje wel: afbeelding 5
Het was me het dagje wel: afbeelding 6
Het was me het dagje wel: afbeelding 7
Het was me het dagje wel: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240