Een geslaagde donderdag

Een geslaagde donderdag

Als er klanten zijn die je waarderen voor wat je doet, dan geeft dat een fijn gevoel. Er zullen altijd mensen zijn die mij niet graag hebben, maar er zijn nog altijd een heleboel mensen die waarderen wat ik doe.

Zo kwamen er mensen speciaal van Duitsland om een kohaku aan te kopen. Het waren oude bekenden en ze komen om het jaar of om de 2 jaar naar Interkoi om hun keuze te maken.

Hele toffe mensen die me vertelden dat ze het fijn vonden dat er bij een bezoek aan Interkoi geen druk was om een koi aan te kopen. Je koopt graag of je koopt niet, en dat kunnen ze heel goed op prijs stellen.

Natuurlijk verkoop ik graag, wie niet ? Maar het is inderdaad zo dat je graag moet kopen of gewoon niet. Dat ik daarbij moeite doe om een verkoop tot stand te brengen zal niemand mij kwalijk nemen veronderstel ik, maar druk uitoefenen wil ik absoluut vermijden.

Het was gisteren trouwens een plezierige dag, en natuurlijk hebben we een aantal koi gebowld om te laten zien aan onze Duitse gasten.

Hun doelstellingen waren duidelijk. Een kohaku in een bepaalde prijsklasse van een bepaalde grootte die moest voldoen aan hun verwachtingen. Ik heb 5 kohaku gebowld die aan deze eisen beantwoorden, maar om de één of andere reden ben ik het filmpje kwijtgespeeld, iets wat me zelden gebeurd, en ik vind het spijtig dat ik het niet kan laten zien, want het was een mooie verzameling.

Dan maar naar het volgende filmpje met 2 kohaku en 2 sanke, waarvan er enkele boven het budget waren, maar die ze toch de moeite waard vonden om te zien.

Ondertussen had Maikel zijn zinnen gezet op een ginrin chagoi van Ogata, en zijn keuze was vlug gemaakt. Als de koi in het zonnetje zet zie je pas goed hoe hij eruitziet.

Ondertussen hadden Uwe, Natalie en Liam hun keuze definitief gemaakt en na een kort bezoek aan “het kleine parkje” van Arendonk werd deze kohaku van Sakai FF mee richting Duitsland genomen. Deze zou wel eens heel groot kunnen worden !

Toch viel hun oog ook op de ginrin benigoi van Momotaro, en de kans om deze diamantjes aan te kopen lieten ze niet liggen. De keuze werd snel gemaakt. Even verpakken en deze ging ook richting Keulen.

Roland en Rita daarentegen kwamen ook naar hun nieuwe aanwinst kijken. Vergeef me als ik zeg dat ik deze zelf bloedmooi vind, en het was vrij duidelijk waarom Daisuke deze mee naar de AJYKS wou nemen. Helaas was Roland er niet voor te vinden, maar ze was een waardige kanshebber geweest. Zonde voor de publiciteit, beter voor de koi in kwestie…

Filip woont een heel eindje van Interkoi, en zit momenteel in een moeilijke fase door zijn aanhoudend rugprobleem dat bijzonder pijnlijk is. Speciaal voor Filip heb ik een superlang filmpje gemaakt van zijn Showa die op de veiling van september 2014 werd aangekocht en dus tot nu in Japan verbleef.

Kwalitatief bijzonder hoogstaand met een geweldige huidkwaliteit en een geweldige body. De toekomst ligt open voor deze Showa die nog 3 jaar moet worden.

Filip was wat ontgoocheld dat ze niet wat groter was, maar dat neem ik hem eigenlijk een beetje kwalijk. Ze mocht ietje groter zijn als sansai, maar is dat nu het allerbelangrijkste ! Of je het patroon nu mooi vind of niet, de kwaliteit van deze Showa liegt er niet om, en dat vind ik veel belangrijker, en het is inderdaad een black dragon.

Maar we zijn er nog niet vandaag. Wat denk je van deze showa. Hier hou ik nu eens van ! Ook te klein voor zijn leeftijd, maar wat niet is kan nog komen en er is eigenlijk niets wat haar tegenhoudt.

Ferme stevige body met een perfect sandan patroon. Ook hier maruzome kiwa aanwezig en een huidje om je duimen en vingers van af te likken. Het is binnen gefilmd en dat zie je door de gele lichtinval, maar dat is een filmische verdraaiïng van de feiten want ze is wel degelijk spierwit. Spannend en onvoorspelbaar sumi en een schappelijke prijs, wat wil je nog meer !

Toen iedereen naar huis was, kon ik nog even de tijd nemen met Ben om de nieuwe tosai in te delen. Ik kan me echter niet van de indruk ontdoen dat er meer interesse is dit jaar voor de nisai en sansai dan voor de tosai.

Er zijn er te weinig van verkocht, alhoewel ik nog nooit over een arsenaal tosai heb beschikt zoals ik nu heb. Dit assortiment heb ik nog nooit kunnen voorleggen, en ik zal het dan ook niet nalaten om deze tosai te promoten.

We hebben deze tosai ingedeeld om plaats te ruimen voor de nieuwe koi die aankomen, maar geniet toch even van de bijzonder hoge kwaliteit van deze selectie. Het werden in totaal 5 filmpjes, waar je alleen maar van kan genieten. Ze kosten geld, maar zijn echt niet duur !

Tosai Momotaro 01

Tosai Momotaro 02

Tosai Momotaro 03

Tosai Momotaro 04

Tosai Momotaro 05

En als je nu niet overtuigd bent, dan breekt mijn klomp.

Tenslotte kreeg ik nog wat korte filmpjes doorgestuurd via whats’app van de koi die gearriveerd waren in Dubai. Het geeft toch een bepaalde kick als je naar dit filmpje kijkt. Ik hoop dat ze zich goed zullen aanpassen, en een volgende levering is al in het vooruitzicht gesteld. Het was toch een enerverende ervaring, maar ik ben blij dat alles goed is verlopen !

Vandaag ga ik voor de ganse familie pannekoeken bakken en daarna ga ik met mijn 6 tategoi zwemmen ! De zevende tategoi is nog wat te klein, en zondag wordt er voor nr. 7 een babyborrel gehouden, maar morgen sta ik weer paraat in Arendonk....

Meer afbeeldingen

Een geslaagde donderdag: afbeelding 1
Een geslaagde donderdag: afbeelding 2
Een geslaagde donderdag: afbeelding 3
Een geslaagde donderdag: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240