Het was toch genieten

Het was toch genieten

Bijzonder goede koi vertrekken naar het buitenland, maar ik weet ook dat ze in geweldig goede handen zijn.

Kwaliteit moet je naar waarde schatten, en als je ziet hoe deze monumenten evolueren, dan kan je alleen maar gelukzalig glimlachen. Ik ben een gelukkig man, dat ik dit soort koi kan laten zien, en bovenal, dat ik ze kan verkopen.

Goede koi kopen is geen probleem, maar verkopen is altijd een open vraag, alhoewel ik dit jaar zeker en vast niet mag klagen, integendeel, het jaar was nog nooit zo succesvol geweest.

Gisteren gingen er weer een groot aantal koi naar huis. Ik zal ze hier even allen op een rijtje zetten. Takigawa San, bedankt voor deze prachtige koi die ik van jou heb mogen kopen. Ik heb zelden zulke geweldige kohaku in mijn vijver gehad, en laat ze met lede ogen vertrekken.

1403091-mannelijke kohaku van Takigawa een heerlijk dier.

Bij aankoop in maart dit jaar

1310046 van Sakai FF uit M-Legend wat een positieve verandering.

December vorig jaar

Deze showa 1210013 gaat naar een geweldige plaats bij Kathy, Brigitte en Kamiel.

En dan moest er nog even naar enkele nisai gekeken worden die nog steeds in Arendonk verblijven. Ik verkoop graag, maar ik heb er ook geen probleem mee dat ze blijven zitten. Op de bank brengt het geld niets meer op. Als ik ze nog een jaar laat zitten en alles verloopt goed, dan brengen ze stuk voor stuk heel wat meer centen op.

Dan wilde men nog even de adult tategoi zien. Ze heeft karakter deze Takigawa kohaku, maar dat hebben ze allemaal, die kanonnen van Takigawa. Ik hoop echt dat ik er de volgende reis nog kan scoren, want ik heb bijzonder veel plezier gehad van deze "pure natuur koi".

Zet deze bijna 70 cm kohaku van Takigawa maar eens bij de adult tategoi. Deze moet niet veel onderdoen voor zijn metgezel, en weet je wat, deze is nog steeds te koop.

Dit is het filmpje bij aankoop van de adult tategoi, en je ziet al een duidelijke verbetering op de korte tijd dat ze bij mij zitten. Dit filmpje is van de andere kohaku en ik geef iedereen de gouden raad...als je een goede kohaku zoekt, waar de kwaliteit vanaf spat....dit is er nog eentje, en dan kan je zoveel Sakaien of Momomtaroen als je wil, ze kunnen het niet halen tegen mijnen Takigawa San....respect...

Sanke Taniguchi uit een Sakai mama, kun je het eraan zien ? Als je dan nog weet dat de vader een Dainichi papa is, dan weet je volgens mij voldoende.

1403011, een isa showa gaat naar John. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat John deze in prima conditie krijgt. Het is één van de meest beloftevolle showa die ik ooit heb gehad en waar ik een bijzonder aangenaam gevoel bij heb. De kunst is om deze goed te laten evolueren, body te laten krijgen en het sumi te accentueren. Ik hoop echt om binnen enkele jaren een update van deze showa te mogen krijgen. Ik denk dat je niet weet wat je ziet.

Nog wat overblijvende showa uit de het goedkopere segment, waarvan ik hoop dat ze dit jaar nog een eigenaar kunnen vinden.

We mogen ook niet vergeten dat ik vandaag de Sekiguchi zou selecteren en op foto zetten. Dit is ondertussen gedaan en deze zullen in de loop van de dag op de website verschijnen. In dit filmpje zie je de sekiguchi die ondertussen verkocht zijn. Ze zitten allemaal rond de 26-32 cm en klaar voor de verkoop.

Wim en Frank kwamen ook eens even gedag zeggen. Ze waren nog niet bij interkoi geweest, en wilden wel eens zien wat ik kon aanbieden. Ze kenden Matthijs en Polleke wel van de website, en het was dan ook een gezellige kennismaking, want Matthijs was gisteren ook aanwezig.

We hebben ze in ieder geval enkele koi laten zien om ze te verleiden, en ik hoop dat dit ook gelukt is.

Een nobele onbekende is deze showa SH-V14-0420 waar ik nog veel vraagtekens bij heb. Dit zijn koi om van te leren.

Voila, ik heb weer mijn best gedaan om enkele interessante koi te laten zien. Volgende maand vertrek ik weet naar Japan om mijn volgende lading proberen te verzilveren. Eén goede raad....de nisai die ik nog heb zitten zijn meer dan hun geld waard. Er zijn er niet zo heel veel meer, maar het zijn zeker niet de minste, en volgens mijn bescheiden mening, is een koi die hier enkele maanden verblijft, nog altijd beter dan een koi die pas uit Japan komt.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137