Bezoek uit de Vlaanders

Bezoek uit de Vlaanders

Als men van ver komt om ook eens een kijkje bij Interkoi te nemen, dan moet ik toch iets laten zien, of niet ?

Ondanks het feit dat je voelt dat er op dit ogenblik geen verkoop in de lucht hangt, moet je toch wat van je materiaal laten bewonderen. Kortrijk is niet bij de deur, en staat volgens mij volop in de belangstelling dit jaar in het teken van de 1ste wereldoorlog.

België mag dan al klein zijn, maar als men de geschiedenis er over napluist, dan is het dikwijls het strijdtoneel geweest van vele oorlogen. Misschien daarom dat wij Belgen soms zo moeilijk in te schatten zijn. Alhoewel...ik ben een open boek....

Naar aanleiding van het gesprek probeer ik dan in te schatten waar hun belangstelling naar uitgaat, en dan probeer ik het verschil uit te leggen, (voor zover ik dat kan) wat ik persoonlijk vind van een koi die kwaliteiten heeft, en een koi die mindere kwaliteiten heeft, met het risico dat je een bepaalde koi niet verkoopt.

Met de luttele kennis die ik heb, probeer ik objectief bepaalde zaken uit te leggen, waarvan ik denk dat men dit of dat moet weten. Het grote voordeel is, dat ik wel een massa materiaal heb om te vergelijken. Het is niet zo dat ik slechts een paar goede koi heb zitten, maar een enorme keuze, vooral op het gebied jumbo gosanke.

Wat ik in deze tijd ook probeer duidelijk te maken is het verschil in benadering van de koihobby. Het is in deze deprimerende tijden de kunst om een balans te zoeken en te vinden in goede koi voor een betaalbare prijs, en geloof me, dat is niet zo eenvoudig.

Zelf heb ik het gevoel dat ik goed bezig ben, vooral dit jaar heb ik goede keuzes gemaakt. Met deze kennis ga ik in september weer een nieuw leger koi uitkiezen. Ik verheug me er nu al op en hoop dat ik mijn wensen weer waar kan maken.

De voorliefde voor showa gisteren was duidelijk aanwezig, en zo doende heb ik enkele donkere showa gebowld. Deze showa zit hier nog steeds. Dat was het laatste wat ik had verwacht, maar zo werkt het nu eenmaal. Als je van donkere showa houdt, dan is dit onvermijdelijk een voorbeeld dat je wil zien. Toevallig zat de sanke in hetzelfde net, en die mag ook gerust gezien worden. Goed vergelijkingsmateriaal.

Een showa die er bovenuitsteekt, en waarvan ik meer en meer twijfel om te verkopen is de showa van Isa, genaamd Rio. Een bijzonder prachtige showa die ik meer en meer bewonder. Blinkend sumi, egaal hi en een goede verdeling van het patroon, deze kan ik niet zomaar weggeven. De midori goi werd gesmaakt door de vrouwen, en die kon er ook even bij.

Polleke was ondertussen ook even langs gekomen, en hier krijg je weer een ander beeld van hem, namelijk Macho Polleke. En weg was hij op zijn Harley Davidson...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240