Dag ginrin soragoi

Dag ginrin soragoi

Het is een variatie die ik zelden koop, ondanks het feit dat ik het toch wel kan appreciëren.

Ik heb regelmatig een zwak voor ginrin. Ik weet dat het moeilijker te verkopen is, maar ik kan het af en toe niet laten. Moet ik mij schamen als ik het zelf graag zie ?

Het waren ditmaal weer mensen uit "de Vlaanders" die deze kant opkwamen. Dat gebeurt tegenwoordig wel eens meer, en ik vind dat helemaal niet erg. Voor de Nederlanders: "De Vlaanders" zijn de provincies Oost en West Vlaanderen, 2 belangrijke provincies, met Brugge en Gent als hoofdsteden.

Ze hebben een speciaal taaltje dat soms voor ons, Kempenaars, moeilijk te verstaan is. Vlaanderen heeft een rijke geschiedenis, maar zoek dat zelf maar eens even op, want het gaat hier wel over koi.

De ginrin soragoi die gisteren opgehaald werd, heeft in mijn ogen een mooie evolutie meegemaakt. Bekijk eerst het filmpje bij aankoop. Dit was de eerste keer dat ik bij Maruhiro kwam.

Neen, dat lieg ik, ik ben er vroeger nog geweest, maar toen zat hij nog bij zijn vader Hirasawa San, vooraan in een klein gebouw. Ik kocht toen een matsukawabake en een ginrin oshiba shigure, dat moet ergens in 2009 geweest zijn. Nu heeft hij een mooie locatie, met als centraal punt een grote ronde vijver waar honderden interessante koi rondzwemmen. Ik heb er nog een foto van gevonden, die ik er even bijdoe.

Eerlijk gezegd, vind ik zijn koi best aangenaam, en het mooie ervan is, dat je er verschillende variëteiten samen kan vinden, die je anders niet ziet.

Ik heb het even opgezocht, en de soragoi was toen precies 60 cm. Gisteren heb ik haar opnieuw opgemeten, en ze was 65 cm. Dat is absoluut niet onverdienstelijk. Ze behoort wel tot de groep "snellere groeiers", maar dit is toch wel onverwacht.

Ook als je het filmpje van gisteren bekijkt, dan zie je toch dat de kwaliteit gehandhaaft blijft. Geen ongewenste shimi, geen verdonkering van de huid, de body die zeker en vast opgewaardeerd is, een zuiver hoofd, heel wat spek dat er bij gekomen is, dus dat beloofd voor de toekomst.

Ik hoop dat ze nog veel lengtegroei mag maken, en uiteraard dat ik er later nog iets van mag vernemen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240