Het winterkamp opnieuw geactiveerd

Het winterkamp opnieuw geactiveerd

Het onvermijdelijke gebeurd ieder jaar opnieuw…de winter is weer in aantocht, een kwestie van enkele maanden rust in het koiwereldje, alhoewel rust...

Ik heb mijn intrek opnieuw op mijn vertrouwde oude stek ingenomen in afwachting van het betere weer volgend jaar. Het is geen luxeverblijf, maar gezelligheid kan je niet afmeten aan luxe.

Hier werden door de jaren gezellige dagen versleten, soms eenzaam, soms volle bak, dus wie nostalgie hoog in het vaandel heeft staan is altijd welkom in de winter.

Normaal doe ik ieder jaar opendeurdagen organiseren, maar dit jaar komt het verschrikkelijk slecht uit, dus moet ik passen. Zowel deze week als volgende week komen nieuwe koi binnen, en zelf vertrek ik 7 december naar Japan voor iets meer dan een week.

Het is niet verstandig om veel volk op deze korte tijd na aankomst van de koi te ontvangen, en iedereen weet dat hij altijd welkom is op zaterdag of zondag.

Deze week komt een zending Taniguchi, Matsue en Sakai binnen en volgende week komt de zending binnen die geannuleerd werd omdat het vliegtuig niet was vertrokken wegens een technische storing.

Alle koi worden binnen opgevangen, zodat er tijdens de winterdagen weer flink wat nieuwe koi te bezichtigen zijn, en opendeurdagen of niet, je bent altijd welkom.

De slijtageslag gaat ondertussen door, en Etienne kwam voor de eerste keer een koi kiezen uit het huidige aanbod van overgebleven koi. Hij ging op pensioen, was verleden week eerst zijn voelhorens uit komen steken om de sfeer te proeven en besloot terug te komen omdat het gevoel goed zat.

Hij was bang dat hij niet zou thuishoren in het groepje koikichi dat regelmatig op bezoek komt en die de dure vissen allemaal kochten. Ondertussen weet hij dat ik absoluut geen verschil maak tussen mensen die een koi van 100 euro kopen of een koi van 10 000 euro…

iedereen gelijk voor de wet, en ik zal bevestigen dat dit inderdaad ook zo is. Dat is mijn karakter, ik ben moeilijk manipuleerbaar of beïnvloedbaar, dat is iets waar ik 100% zeker van ben, al zeg ik het zelf.

Zijn keuze viel op een showa uit de overgebleven reeks en verstandig als hij was koos hij een goedkopere versie uit het showageweld omdat hij nog voorzichtig moest zijn met zijn nieuwe vijver. Nieuwe vijvers vragen dikwijls om problemen, ik noem het het nieuwe vijversyndroom.

Vandaag neem ik de eerste koi weg uit het assortiment van het aanbod. Ik zal dit dagelijks met 1 of 2 koi doen totdat alle aanbiedingen verdwenen zijn. Het zijn stuk voor stuk dankbare koi voor de schijn van hun waarde, en die verdienen respect.

De overkappingen worden ook stilaan in gebruik genomen. Een machtige overkapping is toch wel die van Ann en Christof die een tijdje geleden werd geplaatst en waar ik nu enkele foto’s van publiceer. Ik ken de maten van de vijver niet precies, maar ik denk dat de overkapping toch wel 8 meter lengte moet overbruggen, het kan zelfs meer zijn. Bewonder dit stukje vakwerk !

Het ziet er in ieder geval picobello uit moet ik zeggen. Ik was wel benieuwd naar het einde van de overkapping tegen het glasgedeelte. Zou dit open of gesloten zijn ? Kan je de vissen van binnenuit zien of niet…maar dat kom ik nog wel te weten !

Wie trouwens een prijsopgave voor een overkapping wenst mag me gerust contacteren. Geef me de juiste buitenmaten van je vijver door en de breedte van je deksteen en binnen de kortste keren heb je een prijsofferte. En geloof me, zo duur zijn de goede overkappingen niet.

Johnny, mijn trouwe helper is ondertussen bezig om een nieuw hekwerk te maken rond mijn binnenvijvers. Zie ook de bijgevoegde foto’s. Wat ben ik blij om zulke handige mensen te kennen die me altijd te hulp komen als het nodig is.

Mijn afrastering binnen begint te verslijten en ik wil een iets steviger frame rond mijn binnenvijvers hebben omdat het risico bij opvang toch aanwezig is. Samen hebben wij een frame uitgedacht dat misschien niet zo mooi is, maar wel functioneel.

Ik ben Johnny dan ook bijzonder dankbaar. Hopelijk kan ik het tegen donderdag al plaatsen, want dan komen er een groot aantal nieuwelingen binnen. Ik kan veel, maar ben absoluut geen handige Harry, maar ja…zelfkennis is het begin van de wijsheid zeggen ze wel eens.

EEN AANBIEDING OM GOED OVER NA TE DENKEN

De 2 flowfriend pompen die door wateroverlast beschadigd werden, zijn volledig gerepareerd en kan ik nu aanbieden inclusief de normale garantie van een nieuwe pomp. De motoren waren niet meer te repareren en zijn volledig vervangen,dus je kan eigenlijk een volledig nieuwe pomp kopen die normaal een winkelwaarde heeft van ± 2500 euro.

Ik bied deze nu aan voor 1500 euro/stuk zodat ik mijn schade enigszins kan beperken want ik heb onmiddellijk 2 nieuwe moeten bestellen. De flowfriend pompen zijn mijn insziens de beste pompen die ik ooit heb gekocht, ik ben er bijzonder tevreden van.

Ze draaien als een treintje en hebben een geweldig vermogen om water te verplaatsen. Op dit ogenblik draaien ze op winterstand en is het verbruik in mijn grote vijvers om en bij de 170 Watt met een waterverplaatsing van om en bij de 30-40 kuub/uur.

De vijver van Wim

Mooie filmpjes van de vijver van Wim zijn op dit ogenblik niet te maken, want de vijver is overdekt om binnenin warmte te kunnen produceren voor het polyesteren van de vijver.

Joey zegt het volgende: Bij Wim is de vijver ondertussen gepolyesterd en de filterkamer bezet en een vloer in voorzien. Morgen starten we met het plaatsen van de filter en afwerking rond de vijver.

Meer afbeeldingen

Het winterkamp opnieuw geactiveerd: afbeelding 1
Het winterkamp opnieuw geactiveerd: afbeelding 2
Het winterkamp opnieuw geactiveerd: afbeelding 3
Het winterkamp opnieuw geactiveerd: afbeelding 4
Het winterkamp opnieuw geactiveerd: afbeelding 5
Het winterkamp opnieuw geactiveerd: afbeelding 6
Het winterkamp opnieuw geactiveerd: afbeelding 7
Het winterkamp opnieuw geactiveerd: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240