Even Cindy in het zonnetje

Even Cindy in het zonnetje

Cindy is de vrouw van Rudy, en die bakt bijna iedere week getrouw een cake die Rudy dan meebrengt naar Interkoi voor de klanten.

Tijd om haar even via deze weg te bedanken. De cake is altijd verrukkelijk en is dan ook binnen de kortste keren op. Ditmaal waren het mijn kleinkinderen die van de gelegenheid gebruikt maakten om de laatste restjes op te kuisen….In ieder geval bedankt Cindy, het wordt door iedereen op prijs gesteld.

Jan kwam uit Berlare, een dorpje in de buurt van Dendermonde en had een nieuwe vijver aangelegd van 60 kuub. Daar moet je jumbo inzetten is dan ook altijd mijn repliek, een 17-tal zou mooi zijn, maar Jan liet zich niet verleiden en bleef het toch bij 1 tosai houden.

Nu worden tosai ook groot en deze tosai zijn koi die in principe toch een 65-70 zouden kunnen halen.

Ik blijf altijd voorzichtig om de mogelijke grootte van een koi te voorspellen, want het is makkelijk zeggen, hij wordt makkelijk 80 cm…maar ik weet hoe moeilijk het is….

Wel was deze showa naar een deugdelijke 44 cm gegroeid, terwijl hij bij aankomst 38 cm werd gemeten en dat is toch een menselijke groei in omstandigheden die goed, maar niet optimaal zijn.

Jan is een nieuwe klant en dan laat je graag ook wat extra zien, en 2 showa die in dezelfde categorie zitten, zijn deze 2 showa, eentje van Momotaro en eentje van Taniguchi.

Ik heb ze ondertussen uit het aanbod van gehaald, want het is zonde om die zomaar weg te geven. Dat zijn gewoon hele goede showa die het verdienen om verder door te groeien en verkocht te worden voor hetgeen ze waard zijn. Men heeft de geboden kans niet gegrepen…

.

Klanten die al heel lang klant zijn brengen ook nog regelmatig een bezoekje als ze een koi willen aankopen. Dat doet plezier, en ik ben er eigenlijk trots op dat ik na zoveel jaren nog dikwijls trouwe klanten de revue zie passeren.

Marcel, vrouw en kinderen kwamen samen hun keuze maken uit de asagi reeks die ik besloot aan te kopen begin dit jaar. Dus nooit meer, want die handel zie ik niet zitten….misschien doe ik iets verkeerd, maar dat terzijde…

Voeg daar nog de Shusui bij, een koi die ik wel kan pruimen maar anders zelden of nooit aankoop vervolledigde de box, en een ginrin kohaku kon er ook nog bij. Wel een mooi trio…en mijn aanbod blijft gestaag dalen.

Vanaf morgen zal ik echter 1 voor 1 de koi weghalen uit het aanbod. 80% Van deze koi zijn momenteel te goedkoop als je prijs/kwaliteit bekijkt, en het is dan misschien toch beter om deze koi te laten doorgroeien.

We hebben gisteren ook wel een serie prachtige koi gebowld en besproken, en we zijn het unaniem eens, we hebben een partij machtige koi voor de toekomst die niet alleen goed, zonder in superlatieven te overdrijven, maar ook nog eens betaalbaar zijn. Je moet alleen de moeite nemen om iets verder te kijken dan je neus lang is.

Hier enkele voorbeelden met tekst en uitleg:

Sanke 1710007 van Sakai FF.

Sanke 1710010 van Sakai FF

Sanke 1710012 van Sakai FF

Kohaku 1710013 van Sakai FF

Kohaku 1710015 van Sakai FF

Sanke 1710009 van Sakai FF

Zoals je kan zien nog een grandioos aanbod van degelijke en beloftevolle Sakai koi die het in hun genen hebben om 75-80 cm te halen, en misschien zelfs meer, voor een bijzonder faire en sterke prijs, maar kijk vooral nauwgezet naar de kwaliteiten die er later uit moeten komen, en niet naar de koi zoals ze er nu uitzien.

TER INFO

Ik ben vandaag aanwezig van 10 tot 12 uur !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137