Het zal je dag maar zijn

Het zal je dag maar zijn

Jawel hoor, om 8 uur s’morgens had ik al bezoek van klanten om enkele koi te bekijken. Wist ik veel dat het een verlofdag was in Nederland ?

Had ik dat geweten dan had ik wel aangekondigt dat ik de ganse dag open zou zijn ! Maar niet getreurd, want ik denk dat ik nooit zoveel koi op één dag heb gebowld als gisteren.

Het kon in ieder geval de pret niet dempen want de vragen en de discussies waren er niet minder om, integendeel…

We waren het wel over één ding eens, en dat is dat we mooie koi hebben gezien die de moeite waard waren om in de bowl te zetten.

Wat me toch een beetje opviel is het verschil tussen zekerheid en onzekerheid over wat aan te kopen om een mooi bestand op te bouwen.

Toch is het een mooie aanvulling, want ik kan zeggen wat ik wil, de meeste mensen denken toch dat ik alleen maar wil verkopen, en als er dan mensen zijn die iets verder in de koihobby staan, dan wordt er toch goed naar hen geluisterd.

Als ik dan nog precies hetzelfde had verteld juist voorheen, dan is dat eigenlijk een mooi bewijs dat onze meningen vrij goed overeen komen, wat een bevestiging is van de doelstellingen.

Zoals ik gezegd heb, werd er flink gebowld, wat tot heel wat filmpjes heeft geleid die ik nu even zal tonen. Het was eigenlijk te vroeg, maar nood breekt wet…

Ik heb op dit moment machtige jumbo tosai zitten waar ik bijzonder trots op mag zijn. Tosai is als een droom die je verkoopt, en het is aan weinigen gegeven om een tosai tot volle rijpheid te laten komen. Lukt het, dan is het geweldig, mislukt het dan is het een ontgoocheling.

Dit soort tosai geeft echter een grotere garantie tot succes, maar helaas is het prijskaartje ook navenant, ondanks het feit dat deze tosai eigenlijk niet duur zijn als je prijs/kwaliteit gaat vergelijken.

Een presentatie van de tosai

een machtig koppel is deze bowl met 2 prachtige mannen. We moeten soms accepteren dat de mannen ook iets te bieden hebben. Als je de kwaliteit van beide bekijkt, dan zijn er eigenlijk geen woorden meer nodig. Nog 2 jaar moeten worden en over de 60 cm met een body en huidkwaliteit om over te dromen, om dan nog maar niet te spreken over de huidkwaliteit…wil je nog meer ?

Mag ik deze nog eens zien ?? Wat moet je dan antwoorden ? Bekijk die showa eens goed, en bekijk de sanke eens goed ! Succes verzekerd of niet ? Het zal niet aan de koi liggen, maar wel wie ze groot zal brengen.

Hier zijn geen woorden voor nodig. Als je dit niet als kwaliteit wil erkennen, dan houdt de koihobby op. Manju is mijn moeder, en ik heb het frame, de lengte en de huidkwaliteit om een hele grote te worden, letterlijk en figuurlijk. Maruzome kiwa in zowel het hi als waarschijnlijk in het sumi...een ideaalbeeld voor de toekomst.

Dan wil ik het nog niet hebben over mijn passionele sanke waarvan ik zei dat hij heel moeilijk zou kunnen verkocht worden. Dit zijn de body’s waar we op verder kunnen bouwen. Als deze geen eind boven de 80 cm gaat, dan doe je zelf iets verkeerd, want aan de koi kan het niet liggen. Jawel hoor, ik ben nog maar 20 maanden…dat zou je niet zeggen, of wel ! Ik kom terug in beeld als ik tegen de 90 cm aanhik…

Toch nog even tusserdoor dit meesterwerk bekijken. Waag je kans zou ik zeggen….

Nog zo een monster van amper 21 maanden ! Waar kunnen je dromen stoppen ? “Hij” is hier vanaf december, zit al een tijdje buiten en is ondanks de zware reis en de slechtere weersomstandigheden toch nog 2-3 cm gegroeid. Waar gaat dit eindigen.

Een bijouke zo mag je deze ginrin toch noemen of zie ik dat verkeerd ? Zal ik deze meenemen naar de Euregio show ?

Dan nog even deze showa voor Toon uit de kast getoverd. Nogmaals, hier moet ik toch geen tekening meer bij maken ofwel ?

En we zijn nog niet aan het einde van ons latijn, want deze bowl doen je haren ten berge rijzen…Ik weet het, het is moeilijk om dit soort koi aan de man te brengen, maar wat je niet hebt, kan je ook niet verkopen is mijn motto…

Een goede sanke een prettig prijskaartje, waag je kans, want het is geen kans, maar een buitenkans om een bijzonder goede sanke aan te kopen!

Tenslotte kwam Hans nog even zijn Taniguchi Sanke ophalen, je weet wel, die sanke uit het groeiproject van 2014…aardig beestje hoor !

Ik denk dat je genoeg stof hebt om de dag te beginnen. Wil je alles echter nog eens bekijken, maar dan in een volledige film, dan klik maar op deze link

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137