Wat een rotweer voor de koi

Wat een rotweer voor de koi

Ondertussen komt men gelukkig de koi rustig aan ophalen, en verdwijnt het beeld op mijn website met koi die verkocht zijn.

Zolang de koi nog in Arendonk zitten, en de koi zijn nog niet opgehaald, dan zal je deze nog altijd op de website zien staan. Vanaf het ogenblik dat de koi naar huis zijn gegaan zal de verkochte koi onderverdeeld worden in het archief. Dit ter info…

Dat is natuurlijk buiten de koi die nog in de mudpond verblijven, want dat blijft op deze manier geregistreerd. Zoals je kan zien zijn er nog een heleboel koi die moeten opgehaald worden, en het archief beschikt al over 1385 koi.

Gisteren was het de beurt aan de shiro utsuri en een Showa van Momotaro. Ik heb het filmpje helaas met mijn telefoon gemaakt, want ik was het kaartje van mijn normale camera vergeten. De kwaliteit van het filmpje is dan ook van mindere kwaliteit, maar dat moet je me maar vergeven.

Bovendien begon het plotseling nog eens flink te hagelen….jawel hagelen zodat alles vliegensvlug moest gaan om niet nat te worden. De koi in de vijver deden plots ook bijzonder raar. Ze gingen allemaal in een hoekje tegen elkaar met hun gezicht naar boven zwemmen. Ik snapte er niets van, totdat ik plots een klap van jewelste hoorde, waarvan ik schrok. De koi moesten geweten hebben wat er ging komen, want nadien zwommen ze weer gewoon rond.

Waar ik wel bijzonder blij mee was, was het feit dat ik nog een paar foto’s te zien kreeg van koi die al een tijdje geleden verkocht werden, namelijk kohaku 1211009 van Yamamatsu en kohaku 1304058 van Taniguchi.

Over kohaku 1211009 wil ik niets kwijt, want die kweker ligt me nog steeds zwaar op mijn maag, dus laat me daar maar over zwijgen. Kohaku 1304058 van Taniguchi daarentegen spreekt boekdelen.

Dit is nu een evolutie die ik graag wil laten zien. Als je nu nog beweert dat Taniguchi geen grote koi kan produceren, kijk maar eventjes naar dit resultaat. De koi heeft is geboren en 2012 en is dus nu yonsai. De grootte is niet meegegeven, maar als ik de bowl bekijk dan ben ik realistisch als ik zeg dat ze 70-75 cm is.

Het einde is vermoedelijk nog niet in zicht. Ik herinner me deze goed en op dit filmpje van januari 2013 zie je ze nog als jumbo tosai. Hier wordt je toch vrolijk van of niet ?

Het is natuurlijk ook belangrijk waar de koi grootgebracht wordt en op dit filmpje te zien mogen ze bij Pascal niet klagen.

Een andere update was van 2 tosai van Momotaro. Deze waren beide 48 cm en hadden het dus duidelijk minder gedaan. Hier had ik eigenlijk van verwacht dat ze 55-60 cm zouden zijn, toch zeker van de showa. Na overleg hoorde ik wel dat het jaar niet optimaal geweest was voor de koi, dus dit jaar misschien een beter resultaat, maar zo zie je dat niet alles rozegeur en maneschijn is.

Tenslotte nog een kort filmpje van de groenlanders

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240