Uitslagen wateranalyse

Uitslagen wateranalyse

De uitslagen van de wateranalyse hebben wat vragen opgeroepen.

Ik heb geprobeerd om Rob hierover te spreken, maar blijkbaar heeft hij het te druk, dus is het me niet gelukt.

7 van de 10 uitslagen zijn zoals ik ze had verwacht, maar 3 geven een raar resultaat, zeg maar een tegengesteld resultaat en ik had graag geweten hoe dit kan.

Je gaat dan achter oorzaken zoeken. De vragen die dan kunnen gesteld worden zijn:

Is het water in een goede fles met weinig lucht en goed afgesloten verzonden ?

Is het water VOOR het weekend verzonden, zodat er te veel tijd overheen ging vooraleer het onderzocht is geworden.

Waren de flessen goed ontsmet vooraleer ze opgezonden worden.

Ik kan op al deze vragen geen antwoord geven. De vraag die ik me nu stel is of het resultaat nu positief is of niet. Feit is dat de onderzoekster, in dit geval Hariette, mij het volgende mailde:

Bedankt voor het doorsturen! (file met de overeenstemmende analyses). Ik wist inderdaad niet dat de stalen onder een andere code teruggestuurd zouden worden.

Ik had alleen begrepen dat er een paar niet behandeld zouden worden. Het merendeel van de resultaten is nu in ieder geval wel logischer. Alleen die 3 zijn wel vreemd.

Juist degenen waarbij de waardes in het eerste monster eigenlijk het beste waren, zijn ze dat de 2e keer niet. Dat is vreemd en kan ik ook niet verklaren.

Normaal gesproken wordt koi-enzym alleen gebruikt bij probleemvijvers met hoge beginwaarden, dus ik heb dit ook nog niet eerder gezien. Wel interessant!

Ik ben de uitslagen aan het mailen met de tekst erbij, maar daar heb je dan ook niets aan. Aangezien staat 1 en staal 1 niet bij elkaar horen.

Ik kan dus geen 100% waterdichtheid beloven van de werking van de koi enzymen zoals ik gewild had. Uit ervaring weet ik wel dat deze goed werken en ik moet er dus achter blijven staan.

Zelf zou ik in dit geval gewenst hebben dat 9 van de 9 uitslagen waren zoals ik ze toch in de meeste gevallen zie verschijnen, namelijk met een sterke afname van de pathogenen.

Mijn oordeel is puur privé en gebaseerd op mijn ervaring. Ik raad iedereen aan om het product 2x per jaar toe te passen, namelijk in het voorjaar en in het najaar bij de overgangsperioden.

Als je echter over een quarantaine faciliteit beschikt raad ik het zeker aan, en moet je zelfs de dosis vermenigvuldigen om een snelle genezing te bekomen.

Ik heb zelf 1 koi momenteel in behandeling en zal de evolutie ervan binnen enkele dagen tonen als ik wat meer tijd heb, want momenteel is het niet van de poes.

Met verschepingen naar Spanje, Zwitslerland, Dubai, Noorwegen en andere landen heb ik het eventjes niet van de poes, en zeker niet met het bijhordende papierwerk.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240